Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziękuję za przemiłe słowa [B]gonia66[/B]:oops:
I chciałam jeszcze OGROMNIE podziękować Małgosi z Łuczyc za wpłatę dla Iskierki! Tylko niestety nie wiem pod jakim pseudonimem kryjesz się na dogomanii?!:confused: Pewnie się okaże, że powinnam wiedzieć... Ale wolę się upewnić, żeby wszystko było jasne i pewne;)

Posted

Aha, tak w ogóle to dzięki dwóm wspaniałym dogomaniaczkom<:loveu:> i ich wpłatom kupimy w końcu jakąś porządną karmę dla Iskierki:multi: Czy możecie jakąś polecić? Bo ja mam opanowane i przeanalizowane tylko te dla ras olbrzymich, więc w tym wypadku chyba nie bardzo się nadają;)
W każdym razie myśleliśmy nad royal canin junior ultra sensible... Co o tym sądzicie?

Posted

Tak, tak, wiedziałam, że to będzie Ktoś kogo powinnam znać;)
Ale po prostu nie spojrzałam na wcześniejsze przelewy, więc się nie zorientowałam. Przepraszam!:oops:
W każdym razie naprawdę bardzo Ci dziękujemy! Jesteś WSPANIAŁA Camara:loveu:

Posted

Iskierka ma się dobrze:lol: A wręcz robi się z niej coraz większa psotnica i łobuz:mad: W każdym razie wymagania jedzeniowe ma bardzo duże i "byle czego" się już nie chwyci;) Dlatego przed zakupieniem karmy musimy kupić kilka próbek na wagę, żeby się nie wkopać. Iskra najchętniej jadłaby to co my, spała razem z nami, a w przerwach między tymi czynnościami skakała na naszego psa i wyrywała mu zabawki (nierzadko razem z jego faflami:roll:) ;p A jeśli coś jest nie po jej myśli to oznajmia to głośnym szczekaniem, ewentualnie skuczeniem, a w ostateczności nawet niezwykle zabawnym (w jej wykonaniu) powarkiwaniem;) Ale przy tym wszystkim jest naprawdę ogromnie słodka, rozbrajająca i po prostu nie można się w niej nie zakochać!:loveu: Dlatego mam nadzieję, że, jak tylko wyjaśni się sprawa jej zdrowia, uda nam się znaleźć jakiś dobry domek. Prawda?:)
A z konkretów to jutro idziemy na tą wizytę kontrolną do dr Kujawskiego, więc będziemy wiedzieli coś więcej. Dlatego trzymajcie proszę kciuki za Iskierkę!

Posted

Evelka napisał(a):

A z konkretów to jutro idziemy na tą wizytę kontrolną do dr Kujawskiego, więc będziemy wiedzieli coś więcej. Dlatego trzymajcie proszę kciuki za Iskierkę!

Trzymamy;) Jak już będzie wiadomo co i jak, poprosimy tamb, żeby ogłosiła Iskierkę w Dzienniku Polskim.

Posted

Witajcie! Wczoraj już się nie odezwałam, bo mieliśmy kłopoty z netem...
W każdym razie dr Kujawski powiedział, że Iskierka zrobiła ogromne postępy !:multi: I że ogólnie jest dużo lepiej, bo nóżki zrobiły się bardziej ruchome w stawach kolanowych i czuć też w nich poprostu większe opory. Więc generalnie chyba jesteśmy na dobrej drodze:)
Iskra dostała też wczoraj jakieś zastrzyki zmacniające (AD3E - kompleks tych witamin chyba), zastrzyk na "lepszą" i łatwiejszą do zrobienia kupę i nowe odrobaczenie (tamto piersze chyba nie było zbyt skuteczne, bo ostatnio z Małej wyszły glisty...:/). Reasumując zapłaciliśmy 60 zł, a kolejna wizyta za 2 tygodnie...
Dlatego ponawiam moją ogromną prośbę o wsparcie finansowe i rozreklamowanie wątku, bo nasza obecna sytuacja finansowa jest naprawdę ciężka...
I oczywiście mamy nadzieję, że skoro wszystko jest na dobrej drodze, to że znajdzie się Ktoś kto zechce podarować Iskierce nowy, wspaniały dom! :)

Posted

Evelka , trzeba cos wymyslic ze sterylką mamusi , tylko , że jak zebrac kasę skoro na zwierzęta mające właścicieli nie mozna bazarkować ?
A może napisać pismo do TOZ z prosbą o dofinansowanie ? Dałabyś radę napisać takie pismo ?

Posted

wojtuś - ogromnie dziękujemy!:loveu: Obecnie każda złotówka jest dla nas na wagę złota!
patia - pismo mogę spróbować napisać, tylko proszę powiedz mi co powinno się tam znajdować konkretnie?
A zdjęcia już wrzucam:mdrmed:
Na początek te z dzisiejszej wyprawy do stajni. Oczywiście Iskra bardzo szybko wylądowała pod kurtką mojego TŻ, bo ona zdecydowania preferuje temperatury panujące tuż pod kaloryferem włączonym na maksa:lol!:
Tutaj Iskierka biegnąca poprzez śniegi ;-)
A tutaj z nowo poznanym kolegą - Zorrem :cool: (tylko na początku była speszona;p)

Czy ta mordeczka nie jest wspaniała?! :loveu: A tak na marginesie to widzicie jaka urocza rośnie z niej pannica i jak wydłużył jej się ryjek?;)

Posted

Śpiąca królewna ;)
A tu popatrzcie jak pięknie (i prawidłowo) sama z siebie ułożyła tylne nóżki! :multi: [jeszcze jakiś czas temu leżałyby nienaturalnie wyprostowane do tyłu...]
Takie chwile (rzadko, bo rzadko, ale jednak;)) też się czasem zdarzają... Z Barrym:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

I cisza zapadła na wątku Iskierki:( Proszę nie zapominajcie o nas!
Z mojej strony przepraszam, że się nie odzywałam, ale w okresie okołoświątecznym miałam utrudniony dostęp do internetu...
W każdym razie wczoraj (a w zasadzie to przedwczoraj;)) byliśmy u dr Kujawskiego! I zasadniczo nowiny są dobre:) Dr jest b. zadowolony z przebiegu leczenia i wciąż powtarza, że jest spora szansa na całkowity powrót Iskierki do zdrowia! Mała jest już w pełni zaszczepiona. Ponadto dostała do jedzenia pastę Calo-Pet, jako uzupełnienie diety i krem CEPAN, który 3 razy dziennie mamy wmasowywać w jej nóżki, żeby zlikwidować przykurcze... I oprócz tego oczywiście masa ćwiczeń, rehabilitacji i jeszcze raz rehabilitacji! Następna wizyta za miesiąc.
Pełnię szczęścia zakłóciła nam tylko cena wizyty[170zł:/], co zresztą uniemożliwiło nam wyjazd w góry na przełom roku...:/ Ale w końcu ważniejsze jest ratowanie życia i zdrowia, więc ogólnie nie jest źle;)
Tylko błagam doradźcie mi jak można jeszcze rozgłosić wątek Iskierki, żeby sciągnąć tu więcej cioteczek i ewentualnych chętnych do wsparcia finansowego Maleńkiej? Bez tego nie da rady, bo my już naprawdę nie wydalamy finansowo:(

Posted

Mam właśnie:) Muszę tylko dziś zrobić im zdjęcia i przesłać je do Kogoś kto potrafi zrobić jakiś fajny bazarek i prosić o pomoc;) Podobno Fizia robi ładne bazarki - tak?