Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ala napisał(a):
Całe szczęście że Maxio trafił do p.Bożenki i ma teraz tak wspaniałą opiekę:multi: W Azylu przy tak ogromnej ilości psów :-(nikt nie jest w stanie opiekować się jednym indywidualnie i wiele dolegliwości może być nie zauważonych w porę.Mam nadzieję że Maxio szybko dojdzie do formy.:thumbs:

I cale szczescie ze jakies dwa miesiace temu szukalam gigi i zauwazylam Maxa i go poznlam ,ze to on bo teraz ma szanse na zdjagnozowanie ,a moze i na dom tylko przez tydzin kciuki potrzebne zeby zgodzil sie z psami. Jestem umowiona na sobote z pewna mila pania (dlatego na sobote , pani teraz nie ma ,a w tygodniu jak przyjezdzam z pracy juz jest ciemno )i jezeli maxiu zgodzi sie z 3 psami ,ktore pani tez adoptowala i sa to psy geriatryczne to zostanie i jeszcze pani sama bedzie kupowac mu leki i karme ,bo pani ma znajoma ktora jest dystrybutorem specjalistycznej karmy i bedzie miec taniej. Jezli jednak max lub tej pani psy by go nie przyjely to napewno inna psia bida znajdzie u niej domek .Kontakt jest od pana Marka W.za co mu bardzo dziekuje :lol:

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karusiap napisał(a):
czy Max bedzie rowniez mieszkal w kojcu??

Nie slyszalam nic o kojcu ,z tego co wiem pani ma zaadoptowany garaz na potrzeby pieskow , ale maj tez mozliwosc wchodzenia do domku , zreszta z racji tego ze z Maxa nie utrzymuje kalu ,a robi ogromne kupki to takie warunki po dwu letnim pobycie w budzie schroniskowym ,gdzie bedzie dostawal specjalistyczna karme i leki sa bardzo dobre. Zreszta najwazniejsze jest to co zastanae na miejscu ale po rozmowie z panem Markiem i z pania Joasia wiem , ze sa to ludzie godni zaufania .
pani Josia miala dwa psy weterany z naszego schroniska od pana Marka ,ale juz odeszly ,ma tez dwa psy od Agag ,staruszki ktore zyja do dzisiaj i jednego psiaka z innego schroniska ;)

Posted

emilia2280 napisał(a):
Wplacé 50zl na pieska. Poproszé o nr konta na pw. To kasa od Foksi i Dzekus, ja tylko splacam dlug wdzécznosci.

Emilko jaki dlug wdzięcznosci ? przeciez nic takiego nie zrobilam :loveu: oczywiscie ty napisalas ,ze zwracasz koszty paliwa za sprawdzenie domku ale ja nie napisalam ze zrobie to za zwrotem kosztow bo wiele domkow sprawdzam i nie pobieram oplat ,a jak jest to bardzo odlegle miejsce to poprostu pisze ze nie mam ani czasu ani pieniazkow na paliwo i nie sprarwdze domku.
Co prawda domek nie byl az tak bliso mnie bo trzeba bylo kluczyc bo autostrada mi odcjela droge ale najwazniejsze ze domek fajny i mozna psa przywozic.
Emilko jezeli chcesz pomoc Maxowi to bardzo ci dziekuje ale jak pisalam byc moze ja kiedys bede potrzebowala zeby mi ktos gdzie indziej sparwdzil dom to tak dzila.:lol:

Posted

Heh, wplacone na konto, które przeslala mi PaulinaB. Co do pomocy w wizytach z mojej strony- to chiiba byloby trudne, ja zupelnie nie znam sié na tym, wiéc nie sádzé zebym mogla pomóc na tym polu. Takie "uroki" zdalnej pomocy :roll: Kazdy robi to, do czego ma warunki. Pozdrawiam i dziékujé. Kolejny pies ma dom. Tym razem z Chrcynna :cool1: Zyczé tez dobrego domu Maksiowi.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Heh, wplacone na konto, które przeslala mi PaulinaB. Co do pomocy w wizytach z mojej strony- to chiiba byloby trudne, ja zupelnie nie znam sié na tym, wiéc nie sádzé zebym mogla pomóc na tym polu. Takie "uroki" zdalnej pomocy :roll: Kazdy robi to, do czego ma warunki. Pozdrawiam i dziékujé. Kolejny pies ma dom. Tym razem z Chrcynna :cool1: Zyczé tez dobrego domu Maksiowi.

Wielkie dzieki , ja zauwazylam ze nie mieszkasz w plsce ale chodzilo mi o to ze moze kiedys jak ja bede potrzebowac sprawdzenia domku to kogos mi polecisz:loveu:

Posted

Maxiu od czwartku dostaje tylko karme specjalistyczna ,i dzisjaj po raz pierwszy zrobil w miare uformowana kupke :loveu: co prawda barwa jeszcze trzustkowa ale byc moze wszytsko sie ulozy i maxiu zacznie tyc. :loveu:
Musimy go za pare dni jeszcze odrobaczyc bo mial robale i robil z krwia jak zostaly mu podane leki na odroboczenie ale to bylo pare dni temu :loveu:

Posted

Na konto Maxia wiec wplynelo jak na razie 150 zl :
30 zl to zaplata za przewoz maxa ze schroniska ,poniewaz ja nie ma duzego samochodu i nie miala bym jak go sama przewiesc ,a po drugie musialby czekac jeszcze tydzien po we wszystkich swietych nie moglam pojechac.
30 zl kosztowaly leki na odrobaczenie
maxiu do dzisiaj przebywa 10 dni w hotelu czyli 150 zl
Razem wydatkow 210.

Leki za 37,50 kupilam ze swoich ,za karme zalozylam ale jak dojdzie faktura ktora nie wlozyli razem z karma to zostana mi zawrocone prze KTOz .
Dzisiaj jade zawiesc kupke do badania ,a w tygodniu maxiu bedzie mial usg.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Maxiu od czwartku dostaje tylko karme specjalistyczna ,i dzisjaj po raz pierwszy zrobil w miare uformowana kupke :loveu: co prawda barwa jeszcze trzustkowa ale byc moze wszytsko sie ulozy i maxiu zacznie tyc. :loveu:
Musimy go za pare dni jeszcze odrobaczyc bo mial robale i robil z krwia jak zostaly mu podane leki na odroboczenie ale to bylo pare dni temu :loveu:

Cieszę się że z Maxiem już troche lepiej :multi: i trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań.

Posted

ala napisał(a):
Cieszę się że z Maxiem już troche lepiej :multi: i trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań.

Wyniki sa dobre ,nie ma chorej trzustki:multi:a wczoraj po deszczu chodzilismy na spacerek ,Maxiu jak mnie zobaczyl zaczal podskakiwac z radosci w kojcu ,a potem zaczal mnie lizac i podskubywac ,jest cudowny:lol:

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Wyniki sa dobre ,nie ma chorej trzustki:multi:a wczoraj po deszczu chodzilismy na spacerek ,Maxiu jak mnie zobaczyl zaczal podskakiwac z radosci w kojcu ,a potem zaczal mnie lizac i podskubywac ,jest cudowny:lol:

Kamień z serca mi spadł,bo trzustka to nic dobrego:shake:
Nie dziwię się Maxiowi że szaleje na Twój widok,bo to przecież dzięki Tobie jest teraz u p.Bożenki ,gdzie wraca do zdrowia i z każdym dniem jest coraz szczęśliwszy:loveu:

"" rel="external nofollow noopener">"" rel="external nofollow noopener">"" rel="external nofollow noopener">"" rel="external nofollow noopener">

Posted

PaulinaB napisał(a):
Ale Pani zazdroszcze, tez bym wybrala sie z Maksiem na spacerek on jest przecudowny i przekochany, boski psiak!
A mam pytanko, zalecili dalej Kreon?

Paulinko ja tylko przez telefon rozmawialam z recepcjonistka ,zeby dowiedziec sie musialbym umowic sie na wizyte ,a na razie nie wyrabiam na zakrecie ale prosilam Bozenke zeby skonsultowala to z wetami w niepolomicach. ja odbiore wyniku przy okazji. Dzisiaj bylam w glogoczowie ,jutro odbieram na tymczas kota i znim musze jechac gdzies do weta umowic sie na zabieg usuniecia oczka :shake:nie wiem juz jak to wszystko ogarnac.:shake:

Posted

Paulinko ja tylko przez telefon rozmawialam z recepcjonistka ,zeby dowiedziec sie musialbym umowic sie na wizyte ,a na razie nie wyrabiam na zakrecie ale prosilam Bozenke zeby skonsultowala to z wetami w niepolomicach. ja odbiore wyniku przy okazji. Dzisiaj bylam w glogoczowie ,jutro odbieram na tymczas kota i znim musze jechac gdzies do weta umowic sie na zabieg usuniecia oczka :shake:nie wiem juz jak to wszystko ogarnac.:shake:

co z tym kotkiem potem bedzie? on dalej jest chory na koci katar? po operacji bedzie do adopcji? czy ktos go przejmie na dt?

Posted

j3nny napisał(a):
co z tym kotkiem potem bedzie? on dalej jest chory na koci katar? po operacji bedzie do adopcji? czy ktos go przejmie na dt?

Filipek jest u mnie na dt , jeszcze go kicha ale apetyt mu dopisuje i rozrabia jak by byl zupelnie zdrowy. Dal tez rade Foksi ,zagonil ja do przedpokoju i na razie obchodzi go szerokim lukiem . W poniewdzilaek jestem umowiona z dok.Komenda na wizyte bo teraz go nie ma ,a Agnieszka mowila ze on jest bardzo dobrym okulista i u niego robi tego typu zabiegi:lol:

Posted

Filipek jest u mnie na dt , jeszcze go kicha ale apetyt mu dopisuje i rozrabia jak by byl zupelnie zdrowy. Dal tez rade Foksi ,zagonil ja do przedpokoju i na razie obchodzi go szerokim lukiem . W poniewdzilaek jestem umowiona z dok.Komenda na wizyte bo teraz go nie ma ,a Agnieszka mowila ze on jest bardzo dobrym okulista i u niego robi tego typu zabiegi:lol:

jest cudny :loveu::loveu::loveu::loveu:
zakladamy mu watek? oglaszamy?

Posted

watku to moze nie zakladaj kasiu :lol:ale mozesz wkleic jedno ,dwa zdjecia tutaj :loveu:

juz bede wklejac zdjecia a co z ogloszeniami?
czy zostanie na stale ? :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

j3nny napisał(a):
juz bede wklejac zdjecia a co z ogloszeniami?
czy zostanie na stale ? :loveu::loveu::loveu::loveu:

Kasiu to cud ,ze Foksia go nie zjadla bo jak go przynioslam to pierwsze co chcial go ugrysc ,potem poscilam ja w gancu ,a ona na nigo .jak pojechalm do kundla to maz poszedl do kotka do pokoju bo bardzo rozpaczal ze jest sam ,potem przyszla corka zaczela sie z nim bawic i okazlo sie ze Foksia zdziwioan co sie dzieje po domu ,kot biega razem z dzekim wycofaly sie pod drzwi ,i Filipek chodzi po domu jak pan ,a psy mu schodza z drogi:evil_lol:
tego sie balam dlatego mialam przygotowana klatke zeby w razie nie przewidzinych sytuacji izolowac filipka .
ja jestem teraz za tym zeby Filipek zostal u mnie ale maz boi sie ze nie daj boze Filipek wyjdzie gdzies przez okno ,a ja mieszkam na 8 pietrze. co prawda Becia mowi ze przez okna uchylone ,a nie otwarte nie wydostanie sie ale maz musi sam do tego wniosku dojsc . najgorzej jest latem bo co z balkonem ,mam antersole ale przeciez w upaly trzeba ja otwierac, :shake:

Mysle ze na razie nie bedziemz go oglaszac bo i tak musi isc na zabieg i calkiem wzdrowiec , a moze maz sam zadecyduje zebz filipek zostal:evil_lol: