j3nny Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Max ma około 3-4lata. Jakieś 2,5 roku temu został uratowany od smalcownika koło Słomnik. Psów było ponad 20, 3 z nich trafiły do schroniska, bo były w złym stanie. Jednym z nich byl Max. W schronisku został podleczony i trafił do hotelu na Łużycką. Niestety tam zdarzył się wypadek, Max zjadł gąbkę i wycięto mu po tym połowę jelit. Wtedy na powrót trafił do schroniska i czekał tam cały ten czas. Z racji jego problemów zdrowotnych jest bardzo wychudzony. Powinien jadać częściej w małych ilościach, ale w schronisku przy ponad 600 psach jest to niemożliwe do upilnowania. Dlatego Maxiu znowu jest w hotelu, tym razem w Niepołomicach, gdzie będzie miał odpowiednią opiekę i mamy nadzieję, że szybko znajdzie dom. Tradycyjnie prosimy o pomoc w ogłaszaniu. Numer kontaktowy: 504470635 Dodatkowo potrzebna też pomoc w zakupie specjalistycznej karmy i kreonu dla Maxia. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Kasiu wielkie dzieki, Max na razie dostal opakowanie kreonu ze schroniska ,ja wczoraj kupilam drugie opakowanie ale niestety nie jest to tanie ,a podobno Kreon weterynaryjny jest duzo lepszy ale drozszy. niestety hotel ,paliwo ,dotego Zysiu u Martusi wiec na dluzsza mete nie starczy mi na zakup Kreonu. jest na dzien dzisiejszy jednak dobra wiadomosc ,KTOZ zwroci mi za zakup karmy Rojala dla jelitowców. Na razie worek 14 kg ,a potem oglosze go w gazecie z kontem tozu wiec byc moze ktos zechce pomoc zeby mial stale ta karme jako dodatek do gotoanego jedzenia. Jest to dla niego bardzo wazne bo na razie same kupki wodniste i tak tez musialo byc przez dwa lata w sch. biedny maxiu:-( Quote
moana Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Ale biduś :shake: Proszę na priv nr konta, na które można wpłacać pieniądze dla niego, coś wrzucę. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='moana']Ale biduś :shake: Proszę na priv nr konta, na które można wpłacać pieniądze dla niego, coś wrzucę.[/QUOTE] Dziekuje bardzo ,zaraz wysylam konto hoteliku w Niepolomicach:lol: Quote
Onaa Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Maksiu ma cudne spojrzenie :lol:, widać to na 1 -ym zdjęciu. Czy wiadomo coś o jego charakterze, żeby napisać w ogłoszeniach ? Quote
ala Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Beatko kup Maxiowi z moich pieniędzy dwie konserwy ROYAL CANIN Intestinal :oops: Quote
ala Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Tymczasowy banerek dla Maxia,może ktoś zrobi lepszy :cool3: Quote
obraczus87 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Jeśli chodzi o Kreon, to mój Tobi od kilku lat przyjmuje Kreon kupowany w normalnej aptece i nie ma róznicy naprawdę. Quote
obraczus87 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Poprosze o numer konta. z Kundelkowej Skarbonki przeslmy dla Maksia 50 zł. :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='obraczus87']Poprosze o numer konta. z Kundelkowej Skarbonki przeslmy dla Maksia 50 zł. :)[/QUOTE] Slicznie dziekujemy :lol:bedzie na badania ,bo chcemy mu zrobic badania w kierunku trzustki bo byc moze te kupki sa od niej:shake: Quote
obraczus87 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Mój Tobi ma problemy z jelitami... do momentu diagnozy, non stop miał luźne koopki.... przwracało mu się w brzuszku... itd Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='obraczus87']Mój Tobi ma problemy z jelitami... do momentu diagnozy, non stop miał luźne koopki.... przwracało mu się w brzuszku... itd[/QUOTE] A maxiu tak biedak dwa lata w schronisku ,wypatrzylam go przez przypadek szukajac innego psa:shake: Maxiowi jutro jade oddac kal do badania ,z krwi ma podwyzszone proby watrobowe wiec zazywa hepareghen. Dzisiaj Bozennka zakupila tez dobre srodki na robale (bo ma) 3 tab. po 10 zl . Karma juz zamowiona ,dzieki Ali ,a dzieki KTOZ bede miec zwrocone pieniazki za ta karme wiec na jakis czas bedzie mial ,a potem najpierw musze oplacic hotel ,potem leki ,a na koncu jak starczy to bedzie na karme . :shake: Quote
karusiap Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 skoro Max ma juz tak dlugo nie ladne kupy to widocznie akurat jemu kreon nie sluzy..... Ja ostatnio kupowalam dla darena enzymy psie i fakt sa drogie bo 60 tabl. 130 zl,ale moze ktos zasponsoruje, a cos pomoga.... Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='karusiap']skoro Max ma juz tak dlugo nie ladne kupy to widocznie akurat jemu kreon nie sluzy..... Ja ostatnio kupowalam dla darena enzymy psie i fakt sa drogie bo 60 tabl. 130 zl,ale moze ktos zasponsoruje, a cos pomoga....[/QUOTE] Karolinko ja nie wiem od jakiego czasu takie kupy bo wczesniej nie wiedzilam ze on jest w schronisku. Zrobimy badnia , bedziemy podawac leki , karme i cos bedziemy dzilac jak bedziemy wiedziec na czym stoimy. Na pewno na dzien dzisiejszy nie stac mnie zakupic tego leku ,wykupilam juz Kreon ,zaplacilam za tabletki narobale i jade jutro robic badania .:shake:jezeli znjdzie sie sponsor lekow to bede ogromnie wdzieczna ale poczekajmy pare dni. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='moana']Wpłaciłam 100zł na Maxa.[/QUOTE] Moana wielkie dzięki :Rose: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Bozenka mi przekazala ,ze Mxio aportuje ,jest grzeczny i kocha ludzi:lol: Quote
obraczus87 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Mój Tobi miał takie kupy bardzo bardzo długo..... nie tydzień czy dwa, nie miesiąc czy dwa. Naprawde o wiele dłużej. Jemu np. Kreon zawsze pomaga. Ale oczywiście wszystko zależy od pieska :) Quote
PaulinaB Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):Bozenka mi przekazala ,ze Mxio aportuje ,jest grzeczny i kocha ludzi:lol: Bo Maksio to w ogóle jest bombowy i przesłodki:loveu: Quote
Ank@ Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Za tydzień plakaty Maxa zawisną na rondzie grzegórzeckim. Teraz, przez tydzień powisi Kamelia. :loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 obraczus87 napisał(a):Mój Tobi miał takie kupy bardzo bardzo długo..... nie tydzień czy dwa, nie miesiąc czy dwa. Naprawde o wiele dłużej. Jemu np. Kreon zawsze pomaga. Ale oczywiście wszystko zależy od pieska :) Bedziemy obserwowac ,na razie Bozenka dzwonila ,ze jak Maxia odrobaczyla to zrobil co prawda troszke tawrdsza kupke ale z krwia i z wileka kupa robakow,dlatego tez za 10-14 dni powtorka odrobaczenia. Dzishja tez przyszla karma wiec na razie bedzie dostawla wedlug zalecen weta tylko sucha i zobaczymy Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Ank@ napisał(a):Za tydzień plakaty Maxa zawisną na rondzie grzegórzeckim. Teraz, przez tydzień powisi Kamelia. :loveu: Dzieki Aniu;) Quote
ala Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):Bedziemy obserwowac ,na razie Bozenka dzwonila ,ze jak Maxia odrobaczyla to zrobil co prawda troszke tawrdsza kupke ale z krwia i z wileka kupa robakow,dlatego tez za 10-14 dni powtorka odrobaczenia. Dzishja tez przyszla karma wiec na razie bedzie dostawla wedlug zalecen weta tylko sucha i zobaczymy Całe szczęście że Maxio trafił do p.Bożenki i ma teraz tak wspaniałą opiekę:multi: W Azylu przy tak ogromnej ilości psów :-(nikt nie jest w stanie opiekować się jednym indywidualnie i wiele dolegliwości może być nie zauważonych w porę.Mam nadzieję że Maxio szybko dojdzie do formy.:thumbs: Quote
Recommended Posts