Elitesse Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 PUENTA imszar napisał(a):Planuje w niedalekiej przyszłości założyć hodowlę.Sonia miała by cieczkę w styczniu (2007r.) więc szczeniaczki były by do oddania nowym właścicielom na przełomie maja i czerwca.Właśnie ta data mnie bardzo denerwuje.Z powodu takego, że to przed samymi wakacjami!!Może ś aludzie którzy kupują psy przed wakacjami by miec czas na odchowanie.Boję się poprostu o to, że szczeniaczki musiały by zostać.Mam zamiar hodować sznaucerki mini.Nie myślcie, że jestem jakaś okropna lub, że nie ndaję się na hodowce bo bym nie miała zrobć,że szczeniaczkami.Oczywiście szczeniaki mogły by posiedzieć do powiedzmy 4 miesiąca gdyby rzeczywiście nikt nie chciała ich kupić. Pytanie jest takie, jak wy radziliście sobie z miotami które były do oddania w czerwu lub lipcu? Czy mieliście problemy, naprawdę proszę o odpowiedź ja swoj ostatni miot tak mialam ze maluchy byly do odbioru koniec czerwca / poczatek lipca i nie bylo zadnego problemu ! wszystkie byly wczesniej zamowione i nowi wlasciciele cieszyli sie ze beda mogli wiecej czasu z psiaczkiem spedzic Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 Elitesse wiedziałam, że ty mi pomożesz :) może o przewrażliwienie, albo poprostu nie chciałabym by coś się stało szczeniaczkom Quote
Agasia Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 PUENTA - to co Elitesse ja ci mowilam juz dosc dawno... ;) Quote
Savannah Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 PUENTA imszar napisał(a): Elitesse wiedziałam, że ty mi pomożesz czemu odrazu taki tekst pieszesz? wszyscy którzy tutaj napisali starali się Ci pomóc:roll: Może tego nie dostrzegłas? Zgadzam się całkowicie z Kareniną i Agasią, i pod wszystkim co one napisały tez się podpisuje. a zacytowany tutaj cytat książki miał na celu pokazanie Tobie ze się mylisz, a nie jej rekleme8). A tak wogóle do hodowli trzeba przedewszystkim dorosnąc, żeby potem nie powiększała się liczba pseudohodowców:icon_roc: I jeszcze regulaminowo, to można założyc hodowle od 18 roku życia albo od 16 za zgodą rodziców. Choc myśle że mogli by zrobic tylko od 18 roku, bo 16 to za mało. Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 hehe..jakbyś zauważyła to Agasi tez podziękowałam, więc tak samo zrobiłam z Elitesse Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 Savannah napisał(a):czemu odrazu taki tekst pieszesz? wszyscy którzy tutaj napisali starali się Ci pomóc:roll: Może tego nie dostrzegłas? Zgadzam się całkowicie z Kareniną i Agasią, i pod wszystkim co one napisały tez się podpisuje. a zacytowany tutaj cytat książki miał na celu pokazanie Tobie ze się mylisz, a nie jej rekleme8). A tak wogóle do hodowli trzeba przedewszystkim dorosnąc, żeby potem nie powiększała się liczba pseudohodowców:icon_roc: I jeszcze regulaminowo, to można założyc hodowle od 18 roku życia albo od 16 za zgodą rodziców. Choc myśle że mogli by zrobic tylko od 18 roku, bo 16 to za mało. wiem, ze to nie była reklama, poprostu z tego cytatu wynikała, że ksiązka jest dobra więc żartobliwie oznajmiłam, że ją zakupie bo można z niej wiele się nauczyć Quote
Savannah Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 PUENTA imszar napisał(a):hehe..jakbyś zauważyła to Agasi tez podziękowałam, więc tak samo zrobiłam z Elitesse wiesz liczy sie szczere podziękowanie8) a tak wogóle myśle że najpierw zajmij się nauką, potem z wiekiem zacznij (ZACZNIJ!!!) chciec hodowowac psy. Bo jestem ciekawa czy w Twoim wieku byś wiedziała co robic jak by wystąpiły np. komplikacje przy porodzie? :roll: Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 no gdyby co to ja szczerze podziękowałam i Agasi i Elitesse.A jeśli chozi o poród to napewno mój pies a raczej suczka nie rodziła by sama w domu był by wet. Quote
Agasia Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 A to wet by spal u Ciebie tydzien zeby byc ciagle przy suni? Quote
Savannah Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 PUENTA imszar napisał(a):.A jeśli chozi o poród to napewno mój pies a raczej suczka nie rodziła by sama w domu był by wet. dobrze że przynajmniej wet:roll: bo jak by go nie było to bym nie chciała byc w skórze tej suki ;) i nie wiem po co te wyjaśnienia że masz suke nie psa8) ja nigdzie nie napisałam że masz psa nie suke, zreszta to chyba jasne jesli myslisz o hodowli:roll: Naprawde lepiej zajmij się narazie nauka, i przez najbliższe lata nie myśl o hodowaniu psów (prosze!). Bo nie trudno wyhodowac przeciętne szczeniaki, potrzeba dużo wiedzy by wyhodowac szczenięta wybitne ;) Pozatym nie wiem jak można myślec o szczeniakach samemu mając jeszcze suke szczeniaka:roll: Czyżby przejaw jakis przewidywan przyszłości:lol: Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 No nie :) Mam weterynarza, w właściwie klinikę całodobową pod samym domek i zawsze mogę zadzwonić op,pomoc w kazdej sprawie po zwykłe zapytanie po poważne wymioty Quote
Savannah Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Agasia napisał(a):A to wet by spal u Ciebie tydzien zeby byc ciagle przy suni? uu lepiej nie bo by z kasą nie wyrobiła:roll: Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 No przewidywania przeszłości bo wydaję mi się, że lepiej myśleć dwa lata wcześniej niż minutę za późno ;) Quote
Savannah Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 PUENTA imszar napisał(a):No przewidywania przeszłości bo wydaję mi się, że lepiej myśleć dwa lata wcześniej niż minutę za późno ;) wow mamy na FORUM jasnowidzke:confused: WOW! Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 źle mnie zrozumiałaś :) chodziło mi o to, że lepiej zacząć naukę o hodowli, genetyce nawet dwa lata wcześniej niż ominąc jakiś malutki szczególik i sprawdzić goi minutę za późno takie motto :) Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 czasami soboe przypominam jak odciągałam znajomych od rodzenia szczeniąt po suczce kundelce i szlak mnie trafił kiedy nie mogłam im przemówić i choc będzie mi trudno to rację i uczyć się, uczyć (ale) o kynologi jak najwięcej i dopiero kiedy bedzie się bliżej perfekscji niż teraz zacząć, lecz z porad hodowców nie zrezygnuję :) Quote
Agasia Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Dobrze ucz sie, zdobywaj wiedze, ale skad mozesz wiedziec ze Twoja suczka bedzie odpowiednia suczka, ktora bedzie poczatkiem hodowli? Czy nie bedzie chora, nie bedzie miala wad...? To tylko taka jasnowidzka jak ty moze wiedziec :D A chyba nie zamierzasz pomimo przecietnej, albo nawet mniej niz przecietnej suczki, pokryc ja i miec szczeniaki... ? bo to sie mija z celem hodowli! Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 Agasia napisał(a):Dobrze ucz sie, zdobywaj wiedze, ale skad mozesz wiedziec ze Twoja suczka bedzie odpowiednia suczka, ktora bedzie poczatkiem hodowli? Czy nie bedzie chora, nie bedzie miala wad...? To tylko taka jasnowidzka jak ty moze wiedziec :D A chyba nie zamierzasz pomimo przecietnej, albo nawet mniej niz przecietnej suczki, pokryc ja i miec szczeniaki... ? bo to sie mija z celem hodowli! uczę się, uczę :) załatwiłam już sobie korepetycje :) Uważam, że przeciętna suka to przeciętne szczeniaki i tak dalej i w którymś pokoleniu musi być nie ciekawie.W tym roku dajemy czadu wystawowego.Nawet, może się gdzies spotkamy :) Żebym dostała miano forumowej jasnowidzki to jestem dumna :P Wydaję mi się, że zanim sunia poszła by do hodowli została by jednak surowa przebadana :) Quote
Savannah Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 PUENTA imszar napisał(a): Wydaję mi się, że zanim sunia poszła by do hodowli została by jednak surowa przebadana :) Taaak dziwne że ja to samo napisałam Ci na gg, i nie doczekałam się odpowiedzi :) cóż za mądra wypowiedz, Twoja napewno ;) Agasia ma racje ucz się ucz, dopiero potem zacznij marzyc o hodowli, a z wiekiem i należytymi wiadomościami i dorosłością zacznij realizowac marzenia. Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 savvanah to było oje prawdziwe zdanie! od ciebie na gg nic nie dostałam :) czy na pewno pisałaś na 2444086 ? Quote
Savannah Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 PUENTA imszar napisał(a):savvanah to było oje prawdziwe zdanie! od ciebie na gg nic nie dostałam :) czy na pewno pisałaś na 2444086 ? oje:roll: Tak napisałam na ten numer oj już jakis czas temu:roll: (dokł.11:25)A jeśli chodzi o prawdziwośc zdania, to nie zamierzam tego juz komentowac bo widze że to bez sensu:roll: Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 szkoda, że ja nic od Ciebie nie dostałam. Gdybyś nie wiedziała, bo iestety nie możesz wiedzieć to robimy pierwszy krok i idziemy na USG i wiesz mi, że sama podjełam takie działanie Quote
PUENTA imszar Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 w każdym bądź razie ja nie mogłam odpisać bo nic nie dostałam :) ja także uważam, że nie ma co się spierać. Quote
Agasia Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Uważam, że przeciętna suka to przeciętne szczeniaki i tak dalej i w którymś pokoleniu musi być nie ciekawie Rozumiem, że masz pewność ze twoja suka jest wibitna skoro juz planujesz jej szczeniaki. Bo przeciez hodowla polega na tworzeniu wybitnych osobników. Quote
Savannah Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 PUENTA imszar napisał(a):w każdym bądź razie ja nie mogłam odpisać bo nic nie dostałam :) ja także uważam, że nie ma co się spierać. a ja wiem że wysłało, no ale cóż:lol: A ja uważam że jeśli ktoś bardzo młody myśli o hodowli, to dla dobra psów, trzeba mu to wyperswadowac zwłaszcza jeśli nie wpłynie to z korzyścią dla rasy:nonono2: bo już samo myślenie o kryciu suki która w chwili obecnej jest jeszcze szczeniakiem i dopiero zacznie jezdzic na wystawy no cóż świadczy o Tobie.... no ale czasem nawet nie warto komentowac, bo jak grochem o ściane:nonono2: Quote
Recommended Posts