emdziolek Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Gucio Gucio to ok 2 letni psiak którego historii do końca nie znamy. W sierpniu tego roku trafił do Poznańskiego schroniska dla bezpańskich zwierząt. Nie potrafił sie tam odnaleźć, cały czas chodził w kółko, rozglądał się za swoim panem... Niestety "pan" nie przyszedł.. Gucio zrezygnowany leżał godzinami na zimnym piasku, tracił nadzieję. 31 listopada został zabrany przez jedną z wolontariuszek do domku tymczasowego, gdzie przeszedł szereg zabiegów przywracających mu psią urodę.. Ze skołtunionego kłębka nieszczęścia ukazał się taki uroczy pysio, o niesamowitych oczkach łamiących serce. Gucio jest pięknym biało-czarnym psiakiem o dłuższej, pięknej sierści, taka puchata kuleczka. Jest psiakiem małym sięgającym do łydki. Lubi inne psiaki i dzieci, uwielbia długie spacery i pieszczoty. Jest nauczony czystości, odrobaczony, zaszczepiony i odpchlony. Cud nie pies ;) Szukamy mu najlepszego domku pod słońcem, z ludźmi o dobrych wrażliwych sercach i zamiłowaniu do zwierząt ( oczywiscie nie może zabraknąć pieszczot;) ) ,,Czekam tak bardzo że aż peka mi serce.. Mój pan - Moja MIŁOŚĆ" kontakt w sprawie adopcji psiaka: Emilia 694945818 mail: e.dobrowolska2@o2.pl gg: 4410664 Gucio ma juz ogloszenia na Allegro: Piękny Gucio, nie york, nie maltańczyk, nie pon (804094621) - Aukcje internetowe Allegro gumtree poznań: http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Piekny-mix-PONa-szuka-swojego-domku-POKOCHAJ-GUCIA-W0QQAdIdZ166020215 Potrzebna pomoc : Jedzonko dla maluszka ogloszenia PILNIE DS LUB DT!! --------------------------------------------------- Gucio był u mnie dwa miesiace, w grudniu zabrał go mój były chłopak. Niestety przeprowadził sie w miejsce gdzie włascielka ma dwa yorki, które gucio pogryzł, przy probie rozdzielania piesków ugryzł ich włascicielke. Gucio trafił ponownie do schroniska. Jedynym ratunkiem dla niego jest adopcja przez osobę nie posiadającą innych psów, dzieci i chociaz troche znającą sie na psiej psychice. POMOCY!! Quote
Lilmo Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Przepiękny Gucio :loveu: Z urody podobny do słynnego króla Lolusia :loveu: Czy dodałaś go już na wątek "Kudłacze w potrzebie"? Quote
emdziolek Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Jeszcze nie, mógłby ktoś pomóc, nie mam w domu internetu korzystam tylko na zajeciach w szkole. Quote
emdziolek Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Nikt nie zainteresuje sie Guciem?? Quote
Lilmo Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Zaginął mi wątek Gucia i nie mogłam go odnaleźć. Zaraz wrzucę go na kudłacze, mam nadzieję, że pojawią się tutaj ciotki, które zajmują się adopcjami takich ślicznych cudaków. Quote
Onaa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Gucio to śliczny psiaczek :lol:. Powinien szybciutko znaleźć domek. Quote
Onaa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 alegratka: Mini PON, domowy piesek rodzinny GUCIO szuka domu. gumtree warszawa: Puchata kuleczka GUCIO, domowy piesek szuka domku. - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa Aha, a allegro Gucia nie działa :roll:. Quote
leni356 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Jest pani chętna na Gucia, potrzebna osoba do wizyty przedadopcyjnej. Pani jest z Gliwic Quote
emdziolek Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Dziewczyny jest ważna sprawa. Gucio w poniedziałek był w nowym domu w Czestochowie moja siostra domek sprawdziła, ja jeszcze długo z nimi rozmawiałam - naprawde domek przeswietny. Sami przyjechali po gucia do Poznania , zabrali go ze sobą ale jeszcze tego samego dnia gucio ugryzł nową panią tak że poleciała jej krew z ręki. Wogóle gucio jest mało ufny do kobiet. Wczoraj była u nas behawiorystka, nazywa sie Ewa Uhr czy jakoś tak jest z Poznania, bedzie na odwiedzac czesto i pomagac wyprostowac charakter Gucia. Potrzebna jest kasa na behawioryste bo u wierzcie mi ze bez jej pomocy Gucio nie bedzie mógł pójść do adopcji. Na szczeście Pani Ewa zaproponowała układ że bedzie nam pomagać za darmo a my jedynie na koniec miesiaca oddamy jej za paliwo ( Pani Ewa mieszka na Winogradach to spory kawałek od Ratai) Jeżeli ktoś nie bedzie mi ufał moge dać namiary do pani Ewy żeby sie z nią skontaktować. Może jakies bazarki lub cos? Quote
emdziolek Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Woala: Pluszowy buldożek, ubranko na małego psiaka i torebka na smaczki. Do 19.11! - Dogomania Forum bazarek na Gucia:) Quote
eski Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Czy ja dobrze rozumiem, że Gucio wrócił z Częstochowy do Poznania ? :crazyeye: Ugryzł nową panią i go oddano do DT ? Quote
emdziolek Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 eski napisał(a):Czy ja dobrze rozumiem, że Gucio wrócił z Częstochowy do Poznania ? :crazyeye: Ugryzł nową panią i go oddano do DT ? Tak. Nie mozemy sobie poradzic z Guciem. Konsultujemy sie z behawiorysta ale nie wiadomo co z tego będzie... moze ktos sie dorzuci do konsultacji? Jestesmy juz dłuzni 100zł Quote
leni356 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Na czym polega problem z Guciem? z czego to wynika? Quote
emdziolek Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 leni356 napisał(a):Na czym polega problem z Guciem? z czego to wynika? Ze strachu - musiała go miec kiedys kobieta która go źle traktowała bo on sie poprostu kobiet boi a jego agresja wynika ze strachu:shake: Quote
emdziolek Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Dziewczyny. Dzisiaj Gucio miał usuwany piaty pazur na przedniej łapce który mu sie bardzo wrósł i wdało sie zakażenie. Mamy juz 175zł długu. Niech nam ktoś pomoże... może ktos jakis bazarek wystawi?? Błagam , w tym miesiacu za tymczasy jestem juz 350zł na minusie :( Quote
emdziolek Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 dlaczego nikt tu nie zagląda?;( kolejny bazarek http://www.dogomania.pl/threads/174397-MISZ-MASZ-BiA-u-akcesoria-dla-chomika-psiaka-na-dA-ug-Gucia-do-30-11?p=13568656#post13568656 Quote
leni356 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Napiszę na wątku kudłaczy, trzeba zbierać fundusze Quote
Poker Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 zrobię BAZAR na kudłacze, ale w przyszłym tygodniu, bo wyjeżdżam na weekend i nie będzie miał kto pilnować interesu.To i Gucio dostanie jakiś grosik. Quote
emdziolek Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Dzieki Poker :) ktos jeszcze pomoze? Quote
emdziolek Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Dziewcyzny dla Gucia jest potrzebny bucik- żeby nie brudzić opatrunku na spacerach ma ktoś może jakiś zbędny? ps. Jak Gucio do nas przyjechał wazył 8kg teraz waży 11,5 :) Quote
leni356 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 emdziolek, odnośnie tego zachowania Gucia to przeczytaj na wątku Leny info o leku który dostawał psiak z problemami, może u Gucia tez by pomógł? lek nazywa się Fluoksetyne http://www.dogomania.pl/threads/141742-PrzeraA-ona-dzika-sunia-POTRZEBNE-FUNDUSZE-na-HOTELIK-dla-LENY/page43 Quote
emdziolek Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 dzieki Leni przejdzimy sie do weta i zapytamy. Quote
leni356 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Ze Skarpety kudłaczy dołożymy 30 zł na operację Gucia, podaj nr konta na pw Quote
emdziolek Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Dziewczyny Gucio w sobotę pojedzie do nowego domku do Łodzi. Odzywało sie sporo osób ale najfajniejszym sprawdzonym domkiem okazała się pani Iza z Łodzi :) Zawiozę psiaka osobiście w tę sobotę i oczywiscie wracając zdam relację z pierwszego spotkania Gucia z nową rodziną :) jedno pytanie, kto zakładał mu te ogłoszenie? http://www.psydoadopcji.pl/2009/11/mini-pon-domowy-piesek-rodzinny-gucio-szuka-domu/ Bo tam jest napisane ze Gucio jest wykastrowany a wykastrowany nie jest ;P Quote
Recommended Posts