nadzieja Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 to jeszcze iwekszy bol przezylas a jesli moge prosic zapraszam na gg. skad ja kupilaĆ Quote
julita104 Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Nadzieja - wszyscy znmy Twoja historie, nie trzeba jej juz rozprzestrzeniac na innych tematach bo to pachnie szukaniem sesnacji... Quote
Justa95 Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Jestem tu nowa. Mam 11 lat, nie mam yorka :cry: (rodzice siÄ nie zgadzajÄ :angryy: ), jestem z Warszawy, yorkami interesuje siÄ od roku. MoĆŒe dowiem sie czegoĆ wiÄcej (chodĆș i tak juĆŒ duĆŒo wiem :roll: ) i namĂłwiÄ rodzicĂłw. Pozdrowienia dla wszystkich (ĆÄ cznie z psiakami). Justynka Quote
melinda:-) Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 witam Cie!;) napewno niedĆugo rodzicĂłw przekonasz do pieska bedziemy trzymac kciuki... Quote
Justa95 Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 DziÄki potrzeba mi tych sĆĂłw otuchy. A rodzicĂłw nie Ćatwo przekonaÄ (zwĆasza mojÄ mamÄ :shake: ) Quote
melinda:-) Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 wiesz moze Twoja mama potrzebuje czasu aby przekonac sie ze bedziesz sie zajmowaĆa pieskiem-moze jak jej przedstwisz dobre argumenty za tym ze bedziesz dobra opiekunka psiaka ale z maĆa pomoca mamy to moze sie zgodza...trzymamy kciuki;) Quote
SwEet_LiLi Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Czasem warto czekac :loveu: NiektĂłrzy czekajÄ kilka , a nawet kilkanaĆcie lat ... Na upragnionego Pupila ... Quote
julita104 Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 melinda:-) napisaĆ(a):wiesz moze Twoja mama potrzebuje czasu aby przekonac sie ze bedziesz sie zajmowaĆa pieskiem-moze jak jej przedstwisz dobre argumenty za tym ze bedziesz dobra opiekunka psiaka ale z maĆa pomoca mamy to moze sie zgodza...trzymamy kciuki;) moze mama sie martwi czy bedziesz sie zajmowac pieskiem. Zwierze to obowiÄ zek nie na tydzien, ale na kilkanascie lat - dniem i nocÄ . A jak pojedziesz na wakacje to kto sie nim zajmie? Obowiazki spadna na mame. Poza tym piesek to tez obciazenie finansowe, ktore jakby nie patrzec poniosÄ Twoi rodzice. Zawsze warto wziac pod uwage argumenty obu stron, a ze jestes jakby nie patrzec mĆodÄ osobkÄ , to mama sie martwi. Quote
Justa95 Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Julita104 WĆaĆnie o to chodzi mama myĆli ĆŒe to ona bÄdzie musiaĆa siÄ zajmowaÄ pieskiem. A to jest nieprawda (tylko jak ja bÄdÄ w szkole). P.S. MoĆŒe pomoĆŒecie mi jakoĆ przekonaÄ mamÄ i tatÄ. Mama apsolutnie nie chcÄ psa a tata chcÄ ĆŒeby spaĆ na podwĂłrku (a co to kundel :angryy: ) Pozdrowienia Justynka Quote
julita104 Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [quote name='Justa95']Julita104 WĆaĆnie o to chodzi mama myĆli ĆŒe to ona bÄdzie musiaĆa siÄ zajmowaÄ pieskiem. A to jest nieprawda (tylko jak ja bÄdÄ w szkole). P.S. MoĆŒe pomoĆŒecie mi jakoĆ przekonaÄ mamÄ i tatÄ. Mama apsolutnie nie chcÄ psa a tata chcÄ ĆŒeby spaĆ na podwĂłrku (a co to kundel :angryy: ) Pozdrowienia Justynka a co to kundle musza spac na podworku???? :mad: Rasa tu nie ma absolutnie nic do rzeczy Moze musisz rodzicom pokazac ze jestes odpowiedzialna, np zaproponuj ze przez jakis czas bedziesz chodzila na spacer tak jakbys miala psa. Moze mama sie przekona ze czy deszcz, czy burza czy upaĆ idziesz na spacer. Czasem nawet np o 4 rano bo i tak bywa. No i warto zapytac mame o te wzgledy finansowe, piesek to niestety duzy wydatek na start i w trakcie, moze mama o to sie obawia, wiesz nigdy nie wiadomo. Pies to musi byc decyzja calej rodziny. A co z pieskiem bedzie jak np pojedziesz na kolonie? Nie mozesz zostawiac pieska na barkach mamy jesli tego nie chce, musisz ja przekonac ale tak zeby i ona chciala pieska. Quote
melinda:-) Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 no niestety piesek to nietylko zabawa....to jest tylko jeden z najmilszych aspektĂłw tego ze ma sie psa...ale zabawa to niewszystko Julitka ma racje trzeba kupowac jedzenie wychodzic na spacery...a wiem jak to jest jak moja siostra chciaĆa miec psiaka obiecywaĆa obiecywaĆa ze bedzie sie zajmowac i na tym sie skonczyĆo po miesiacu-ale moi rodzice wiedzili ze tak bedzie i dla nich niebyĆo problemu zajmowac sie nim.... a wiesz jestes mĆoda wakacje przyjda i wiesz kolonie spotkania ze znajomymi i wtedy wiesz zostaje psiak pod opieka rodzicĂłw wiec wiesz musisz zaczac przekonywac ze zajmies sie psiakiem i niestraszne ci jest wczesne wstawanie na siusiu z psem..... mysle ze dasz rade prekoanac rodzicĂłw do pieska-napewno jestes odpowiedzialna dziewczynka i rodzice to widza....;) trzymamy kciuki:multi: Quote
madziulka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Oj prawda co mĂłwiÄ moje poprzedniczki :lol: moje dwie cĂłreczki bardzo prosiĆy mnie o psiaczka juĆŒ od dĆuĆŒszego czasu ,zwlekaĆam z podjÄciem decyzji bo wiedziaĆam z autopsji ĆŒe dzieciaki obiecujÄ wszystko aby tylko speĆniĆo siÄ marzenie o posiadaniu zwierzaka .ZdawaĆam sobie sprawÄ ĆŒe to na mnie spadnie wiÄkszoĆÄ obowiÄ zkĂłw typu kÄ piel ,karmienie ,porady weterynarza ,wieczorne spacery .Sama gdy byĆam dzieckiem pragnÄĆam mieÄ psa ,wiÄc teraz gdy juĆŒ go mamy nie jest on jakimĆ problemem wrÄcz przeciwnie ,nie wyobraĆŒam sobie juĆŒ domu bez naszego czworonoga.Jednak podjÄcie decyzji o kupieniu psa musi byÄ przemyĆlane do koĆca ,bo caĆkowita opieka nad psiakiem przerasta niestety dzieci nie dlatego ĆŒe sÄ leniwe czy nieodpowiedzialne ale zupeĆnie z innych przyczyn typu :szkoĆa ,nauka czy nawet wyjazd wakacyjny.To forum przeglÄ damy razem ze starszÄ cĂłrkÄ ,czytamy i piszemy wspĂłlnie jest to nasza wzajemna radoĆÄ . Quote
Nova22 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Ja jak bylam mala to rowniez bardzo chcialam miec pieska, a rodzice nie chcieli sie zgodzic, tez watpili w to ze bede sie nim sumiennie zajmowala. Jednak by ich przekonac ustalilismy ze zrobimy probe. Kupili mi ĆwinkÄ morska dlugowlosa. Zajmowalam sie nia tak jak trzeba, dbalam i nigdy nie prosilam rodzicow o pomoc,kiedy wyjezdzalam kolezanka (ktora w tym czasie byla w domu) opiekowala sie moim zwierzatkiem, i w ten oto sposob po doslownie roku czasu tata kupil mi ratlerka!!! bez proszenia! i w ten oto sposob mialam nie tylko ukochanego psa, ale rowniez swinke morska ktora tez stala sie moim najlepszym przyjacielem;) Quote
Nova22 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 tobie tez napewno sie uda! ja dopiero teraz kiedy jestem niezalezna od rodzicow kupilam sobie yorka - wymarzona rase. Ale moze twoi rodzice przekonaja sie do tych pieskow mimo ich ceny? ja mam znajoma ktora nalezy do zwiazku kynologicznego ma hodowle yorkow i sprzedaje je na raty, moze w ten sposob? Quote
Daga_i_Oskar Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Witamy wszytskich nowoprzybytych :multi: Quote
Nova22 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Halo! To jeszcze raz ja! Zapraszam wszystkich a szczegolnie osoby ktore jako pierwsze przywitaly mnie ciepĆo na forum: madziasto4, madziulka, Alex i Suzi, Figusia, SwEet Lili, Beata- Daisy, Daga i Oskar, Magda Miki do mojego bloga ktory co prawda nie jest jeszcze skoĆczony ale juĆŒ cos w nim jest:) Opisuje tam moje ĆŒycie i nie tylko, o mojej suni tez tam bÄdzie< zapraszam wszystkich tych ktorzy chcieliby cos wiÄcej o mnie wiedziec, bo przeciez w koĆcu jestem tu nova:) Pozdrawiam. a ty jest link: http://york-my-way.blog.onet.pl/ Quote
Nova22 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 acha, proĆba wpisujcie sie do ksiÄgi goĆci...:) Quote
madziulka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Nova 22 juĆŒ odwiedziĆam TwĂłj blog :D masz jakieĆ fotki ? :lol: Quote
marlena924 Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 OdwiedzÄ, dam komentarzyk :] :] A i wpadnij do mnie, link w podpisie :]:loveu: Quote
edi,feti,gusia Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Witaj Nova22.Gratulacje syneczka,meza,yoreczka i szczescia :-) Ja tez miaĆam 18 lat kiedy wyszĆam za maz i kiedy urodziĆ sie mĂłj syn Alan.Teraz ma juz 8 lat i jak chodze do niego na zebrania to jestem najmĆodsza mama w dodatku z kolczykiem w nosie i tatuazem:lol: :evil_lol: Najsmieszniejsze ze jestem przewodniczÄ ca rady rodzicĂłw i dzieciaki maja mnustwo wycieczek:evil_lol: Zycze dalszych sukcesĂłw i niech siÄ Wiktor zdrowy chowa! Quote
Nova22 Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Marlena924 napewno odwiedze, edi,feti,gusia dzieki tez zapewne bede najmlodszÄ mama, ale jeszcze mam troche czasu zanim pojde na pierwszÄ wywiadowke:p mam problem ze zdjeciami bo mam same takie o duzym rozmiarze i nie chca mi sie wrzucic na blog:placz: nie wiem co zrobic cholera no, jest na to sposob? Quote
melinda:-) Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 zmnijesz sobie w programie Easy Thumbnails jest do sciagniecia na dogomanii super jest ten programik.. Quote
Nova22 Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 melinda! podaj mi link to szybciej bedzie z tym programem.:eviltong: Quote
Recommended Posts