Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem tu nowa. Mam 11 lat, nie mam yorka :cry: (rodzice się nie zgadzają :angryy: ), jestem z Warszawy, yorkami interesuje się od roku. MoĆŒe dowiem sie czegoƛ więcej (chodĆș i tak juĆŒ duĆŒo wiem :roll: ) i namĂłwię rodzicĂłw.
Pozdrowienia dla wszystkich (Ƃącznie z psiakami).
Justynka

Posted

wiesz moze Twoja mama potrzebuje czasu aby przekonac sie ze bedziesz sie zajmowaƂa pieskiem-moze jak jej przedstwisz dobre argumenty za tym ze bedziesz dobra opiekunka psiaka ale z maƂa pomoca mamy to moze sie zgodza...trzymamy kciuki;)

Posted

melinda:-) napisaƂ(a):
wiesz moze Twoja mama potrzebuje czasu aby przekonac sie ze bedziesz sie zajmowaƂa pieskiem-moze jak jej przedstwisz dobre argumenty za tym ze bedziesz dobra opiekunka psiaka ale z maƂa pomoca mamy to moze sie zgodza...trzymamy kciuki;)

moze mama sie martwi czy bedziesz sie zajmowac pieskiem. Zwierze to obowiązek nie na tydzien, ale na kilkanascie lat - dniem i nocą.
A jak pojedziesz na wakacje to kto sie nim zajmie? Obowiazki spadna na mame.
Poza tym piesek to tez obciazenie finansowe, ktore jakby nie patrzec poniosą Twoi rodzice.
Zawsze warto wziac pod uwage argumenty obu stron, a ze jestes jakby nie patrzec mƂodą osobką, to mama sie martwi.

Posted

Julita104

WƂaƛnie o to chodzi mama myƛli ĆŒe to ona będzie musiaƂa się zajmować pieskiem. A to jest nieprawda (tylko jak ja będę w szkole).

P.S. MoĆŒe pomoĆŒecie mi jakoƛ przekonać mamę i tatę. Mama apsolutnie nie chcę psa a tata chcę ĆŒeby spaƂ na podwĂłrku (a co to kundel :angryy: )

Pozdrowienia Justynka

Posted

[quote name='Justa95']Julita104

WƂaƛnie o to chodzi mama myƛli ĆŒe to ona będzie musiaƂa się zajmować pieskiem. A to jest nieprawda (tylko jak ja będę w szkole).

P.S. MoĆŒe pomoĆŒecie mi jakoƛ przekonać mamę i tatę. Mama apsolutnie nie chcę psa a tata chcę ĆŒeby spaƂ na podwĂłrku (a co to kundel :angryy: )

Pozdrowienia Justynka

a co to kundle musza spac na podworku???? :mad:
Rasa tu nie ma absolutnie nic do rzeczy

Moze musisz rodzicom pokazac ze jestes odpowiedzialna, np zaproponuj ze przez jakis czas bedziesz chodzila na spacer tak jakbys miala psa.
Moze mama sie przekona ze czy deszcz, czy burza czy upaƂ idziesz na spacer. Czasem nawet np o 4 rano bo i tak bywa.

No i warto zapytac mame o te wzgledy finansowe, piesek to niestety duzy wydatek na start i w trakcie, moze mama o to sie obawia, wiesz nigdy nie wiadomo.

Pies to musi byc decyzja calej rodziny.
A co z pieskiem bedzie jak np pojedziesz na kolonie? Nie mozesz zostawiac pieska na barkach mamy jesli tego nie chce, musisz ja przekonac ale tak zeby i ona chciala pieska.

Posted

no niestety piesek to nietylko zabawa....to jest tylko jeden z najmilszych aspektów tego ze ma sie psa...ale zabawa to niewszystko Julitka ma racje trzeba kupowac jedzenie wychodzic na spacery...a wiem jak to jest jak moja siostra chciaƂa miec psiaka obiecywaƂa obiecywaƂa ze bedzie sie zajmowac i na tym sie skonczyƂo po miesiacu-ale moi rodzice wiedzili ze tak bedzie i dla nich niebyƂo problemu zajmowac sie nim....
a wiesz jestes mƂoda wakacje przyjda i wiesz kolonie spotkania ze znajomymi i wtedy wiesz zostaje psiak pod opieka rodziców wiec wiesz musisz zaczac przekonywac ze zajmies sie psiakiem i niestraszne ci jest wczesne wstawanie na siusiu z psem.....
mysle ze dasz rade prekoanac rodzicĂłw do pieska-napewno jestes odpowiedzialna dziewczynka i rodzice to widza....;)
trzymamy kciuki:multi:

Posted

Oj prawda co mĂłwią moje poprzedniczki :lol: moje dwie cĂłreczki bardzo prosiƂy mnie o psiaczka juĆŒ od dƂuĆŒszego czasu ,zwlekaƂam z podjęciem decyzji bo wiedziaƂam z autopsji ĆŒe dzieciaki obiecują wszystko aby tylko speƂniƂo się marzenie o posiadaniu zwierzaka .ZdawaƂam sobie sprawę ĆŒe to na mnie spadnie większoƛć obowiązkĂłw typu kąpiel ,karmienie ,porady weterynarza ,wieczorne spacery .Sama gdy byƂam dzieckiem pragnęƂam mieć psa ,więc teraz gdy juĆŒ go mamy nie jest on jakimƛ problemem wręcz przeciwnie ,nie wyobraĆŒam sobie juĆŒ domu bez naszego czworonoga.Jednak podjęcie decyzji o kupieniu psa musi być przemyƛlane do koƄca ,bo caƂkowita opieka nad psiakiem przerasta niestety dzieci nie dlatego ĆŒe są leniwe czy nieodpowiedzialne ale zupeƂnie z innych przyczyn typu :szkoƂa ,nauka czy nawet wyjazd wakacyjny.To forum przeglądamy razem ze starszą cĂłrką ,czytamy i piszemy wspĂłlnie jest to nasza wzajemna radoƛć .

Posted

Ja jak bylam mala to rowniez bardzo chcialam miec pieska, a rodzice nie chcieli sie zgodzic, tez watpili w to ze bede sie nim sumiennie zajmowala. Jednak by ich przekonac ustalilismy ze zrobimy probe. Kupili mi ƛwinkę morska dlugowlosa. Zajmowalam sie nia tak jak trzeba, dbalam i nigdy nie prosilam rodzicow o pomoc,kiedy wyjezdzalam kolezanka (ktora w tym czasie byla w domu) opiekowala sie moim zwierzatkiem, i w ten oto sposob po doslownie roku czasu tata kupil mi ratlerka!!! bez proszenia! i w ten oto sposob mialam nie tylko ukochanego psa, ale rowniez swinke morska ktora tez stala sie moim najlepszym przyjacielem;)

Posted

tobie tez napewno sie uda! ja dopiero teraz kiedy jestem niezalezna od rodzicow kupilam sobie yorka - wymarzona rase. Ale moze twoi rodzice przekonaja sie do tych pieskow mimo ich ceny? ja mam znajoma ktora nalezy do zwiazku kynologicznego ma hodowle yorkow i sprzedaje je na raty, moze w ten sposob?

Posted

Halo! To jeszcze raz ja! Zapraszam wszystkich a szczegolnie osoby ktore jako pierwsze przywitaly mnie ciepƂo na forum: madziasto4, madziulka, Alex i Suzi, Figusia, SwEet Lili, Beata- Daisy, Daga i Oskar, Magda Miki do mojego bloga ktory co prawda nie jest jeszcze skoƄczony ale juĆŒ cos w nim jest:) Opisuje tam moje ĆŒycie i nie tylko, o mojej suni tez tam będzie< zapraszam wszystkich tych ktorzy chcieliby cos więcej o mnie wiedziec, bo przeciez w koƄcu jestem tu nova:) Pozdrawiam.
a ty jest link:

http://york-my-way.blog.onet.pl/

Posted

Witaj Nova22.Gratulacje syneczka,meza,yoreczka i szczescia :-) Ja tez miaƂam 18 lat kiedy wyszƂam za maz i kiedy urodziƂ sie mój syn Alan.Teraz ma juz 8 lat i jak chodze do niego na zebrania to jestem najmƂodsza mama w dodatku z kolczykiem w nosie i tatuazem:lol: :evil_lol: Najsmieszniejsze ze jestem przewodnicząca rady rodziców i dzieciaki maja mnustwo wycieczek:evil_lol: Zycze dalszych sukcesów i niech się Wiktor zdrowy chowa!

Posted

Marlena924 napewno odwiedze, edi,feti,gusia dzieki tez zapewne bede najmlodszą mama, ale jeszcze mam troche czasu zanim pojde na pierwszą wywiadowke:p mam problem ze zdjeciami bo mam same takie o duzym rozmiarze i nie chca mi sie wrzucic na blog:placz: nie wiem co zrobic cholera no, jest na to sposob?