Lilu Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 "Porto-systemic Liver Shunt - Przetrwała struktura z okresu płodowego, dzięki której krew omija wątrobę. Normalnie zanika przed urodzeniem. Jeśli nie zaniknie, może spowodować poważne problemy z wątrobą." ze strony http://strony.psy.pl/aussie/zdrowie.htm Quote
Nitka&Felek Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Witam :) Mam na imię Gosia mam 13 lat i mam dwa aniołki :lilangel: (Czyt.Diabył :evilbat: ) Nitkę i Felka :) Są to tak żywe psy że normalnie czasami nad nimi nie panuję :wolfie: Pozdrawiamy Gosia,Nitka&Felek Quote
Alex_i_Suzi Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Nitka&Felek Witaj na forum. Ja w domu tez mam dwa lobuzy-Suzi i Alexa. W jakim wieku sa twoje diabelki? Pozdrawiam Karolina :D Quote
Panterka Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Pieska kupilam od hodowczyni z Wroclawia , hodowla nazywa sie Basniowe Marzenie.Jestem w trakcie zakladania sprawy przez zwiazek kynologiczny w sadzie kolezenskim, podejrzawam rowniez ze hodowczyni wiedziala od samego poczatku o wszystkim, po za tym jest rowniez mozliwosc ze piesek zostal podstawiony pod metryke innego pieska , nie wiem to sa tylko domysly , o wszystkim zadecyduja osoby wyzsze,pozdrawiam paaa Quote
Nitka&Felek Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Alex&Suzi5 miesięcy :) Łobuzy straszne :lol: strasznie rozrabiają :P Ostatnio porwały swoje dwie poduszki których już nie odratowałam :lol: Quote
edi,feti,gusia Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Panterko,dobrze ze wziełas sprawy w swoje ręce.Pisz nam co dzieje sie z ta sprawą i dzieki za ostzezenie!Dziękuję Bogu ze moje dziewczyny sa zdrowe(chociaz pierwsza suczka tez została kupiona chora-z zaniedbania hodowcy-rozmnazacza)Ja tez nie podpisywałam nigdy umowy kupna i teraz widze jakie to ważne.Pisz nam tez o nowym szkrabie,bo napewno pojawi sie w domu szybciej niz nam sie zdaje :lol: Quote
Figusia Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Witajcie, bardzo się cieszę, ze znalazłam takie forum, na którym będę mogła się wygadać i nikt nie weźmie mnie za wariatkę (bo faktycznie zwariowałam na punkcie mojej Figusi). Odbieramy ją za 2 tygodnie i prawdę mówiąc nie możemy się juz doczekać. Naprawdę nie sądziłam, ze samo czekanie będzie dla mnie takim ciężkim okresem...Mam nadzieję, ze dzięki Wam troszkę mi to łatwiej minie i dowiem się więcej (juz wiem o wiele więcej niz wiedziałam dzisiaj o 5 rano :lol: , bo wtedy własnie znalazłam to forum). Na naszą malutką czekamy już dosyć długo, bo jeszcze zanim pojawiła się w brzuchu u swojej mamy :o Teraz dzięki zdjęciom przesyłanym przez właścicielkę mamy Figusi, obserwujemy jak rośnie i coraz bardziej ją kochamy. Mam 2 dzieci (teź juz czytałam o wychowaniu dzieci przy yorku w domu) 2 letnią córkę i 8 letniego syna. Oni bardzo czekają na Figę i wierzę, ze będzie dobrze. Zdaje sobie sprawę, ze będę musiała im sporo wyjaśnić i nauczyć ich zachowania się w stosunku do psiaka 8) No cóż...wierzę, ze będzie oki 8) Narazie pozostaje czekać i gromadzić wszystko, co potrzebne aby ją godnie przywitać w naszym domu :D pozdrawiam wszystkich wielbicieli yorków zakochana w Figusi...dlaczego ten czas tak się dłuży :roll: Monika Quote
nikusia Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Witaj Moniko! (bo faktycznie zwariowałam na punkcie mojej Figusi). Odbieramy ją za 2 tygodnie Skoro już teraz zwariowałaś, to zobaczysz co będzie później! :lol: :D Quote
Beata-Daisy Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 witamy na forum i czekamy na zdjatka maluszka :P Quote
Magda Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Witamy bardzo serdecznie!! :P Mamy nadzieje, ze ci sie u nas spodoba. O kazdej porze sluzymy dobra rada :wink: Quote
Figusia Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Dzięki za ciepłe przywitanie :) No właśnie się zastanawiam co będzie potem, jak ja już teraz mam hooopla 8) Z rad napewno skorzystam :D :wink: Quote
Alex_i_Suzi Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Jak juz bedziesz miala jednego maluszka, to szybko zapragniesz miec drugiego. W koncu bedziesz miala 4 dzieciaki w domu :wink: Tylko, ze te dwa ostatnie nie beda pyskowac :wink: Quote
Figusia Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 hahahaha...dobre :D Czyli pieski są mniej uciążliwe niź dzieci :D :) Bo moje pyskują niestety...nawet to 2-letnie :wink: Quote
agnilale Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Witamy "cieplo" wszystkich nowych yorkofiolkow.Cieplo-bo u nas dzis slonce i 18 stopni ciepla! Jesli chodzi o dzieci to moja corka ma ciagle do mnie pretensje,ze bardziej sie interesuje psami niz nia.Chyba rzeczywiscie latwiej poradzic sobie z psami :lol: (czasami).No i psy nie pyskuja !:turn-l: :turn-l: :turn-l: Quote
Alex_i_Suzi Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 agnilale Tylko pozazdroscic pogody. U nas jest lodowato :( Quote
Beata-Daisy Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 hmmmmmmmmmmmmm tylko pozazdrościć 18 stopni!!!! A jezeli chodzi o dzieci to mój Kacper ma 6 lat i od kiedy zaczą mówić to brzedreżniał i pyskował. A zazdrość jest ogromna codziennie pyta kogo kocham bardziej jego czy psiaki :lol: Quote
Moniś Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 U nas 2 stopnie ciepła 8) Lepsze to niż -5 :o Quote
Figusia Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 No to dobrze, ze moje dzieci kochają siebie nawzajem...moze to im wystarczy jak mama zakocha się jeszcze bardziej w Fidze :wink: Żartuję :D U nas jest 2 stopnie i rozpuszcza się śnieg....chlapa, ale bez wiatru więc spoko :D Quote
awa6 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Witam wszystkich, jestem posiadaczką parki yorczków, pierwszy przybył do nas Ricky Martin (w domu Rikuś), po roku zdecydowaliśmy się na kolejnego yorczka i tak trafiła do nas Bafunia. Pieski razem się bawią, śpią i rozrabiają, a my mamy wiele radości z nich. Quote
Alex_i_Suzi Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 awa6 Witaj na forum :D, ja rowniez najpierw mialam chlopczyka-Alexa, a po miesiacu zdecydowalam sie na drugiego Yorka, tym razem na sunie-Suzi. Moje maluszki rowniez wszytko robia razem, nawet jak sie bawia, to zawasze chca miec ta sama zabawke. Pozdrawiam Karolina :) Quote
Magda Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Ja takze witam ciebie bardzo cieplutko :P Widzialam zdjecia pieskow w galerii. Musze przyznac, ze fajna masz parke :wink: Czemu wszyscy maja 2 pieski? :wink: Ja tez chce....... :evilbat: Quote
Figusia Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Witam równieź, choć sama jeszcze jestem nowa :) Quote
Daga_i_Oskar Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Witam wszytskich nowych Yorkofiołów :D Quote
madziasto4 Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 cześć! jestem tutaj nowa :P, mam na imie Magda a mój yorczek to Master, mam nadzieje, że będzie tutaj miło :) pozdrawiam wszystkich forumowiczów - Madzia&Masterek :] Quote
Moniś Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 madziasto4 napisał(a):cześć! jestem tutaj nowa :P, mam na imie Magda a mój yorczek to Master, mam nadzieje, że będzie tutaj miło :) pozdrawiam wszystkich forumowiczów - Madzia&Masterek :] Witaj madziasto4 :) Tutaj zawsze jest miło i sympatycznie:) Miłej lektury :D Quote
Recommended Posts