Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy yorków :D
Ja już we wtorek odbioream Swoje śliczne maleństwo czyli malutkiego yorczka o imieniu Odi :)
Czytam wasze forum od jakiegoś czasu i dzięki temu dobrze przygotowałam się do przybycia malucha :)
Oczywiscie będę stala uczestniczką tego forum:)

Pozdrawiam cieplutko!!

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam
Ja co prawda nie jestem nowa może troszke mniej sie udzielam ale obserwuje i czytam codziennie.
A to jest moja nowa sunia na zdjeciu w wieku 5 tyg .Obecnie ma 10 i jest u mnie od paru godz .Nie posiadam aktualnych fot ale jak tylko bedę miała zamieszcze.Imienia także jeszcze nie mam.

Posted

Witam Na imię mam Justyna i mam od miesiąca przepięknego pieska rasy York o imieniu Maxiu.Maxiu urodził się 17.06.2005 i jest najpiękniejszym pieskiem na świecie!!!Jak mi się uda to wstawie jego zdjęcie żeby się nim pochwalić.Jest bardzo grzeczny a zarazem bardzo pogodny.

Posted

Witam,
ja tez jestem tu nowa, mam na imie Karolina, od 1,5 miesiaca mam slodkiego pieska o imieniu Alex, ktory urodzil sie 1.08.05., tak zakochalismy sie z moim chlopakiem w tej rasie, ze postanowilismy kupic dla Alexa suczke. Dlatego kupilismy Suzi, ktora jest z nami zaledwie 5 dni. Razem jest im naprawde wesolo.
Czekam na zdjecia twojego pieska.
Pozdrawiam :)

Posted

Alex&Suzi
Ale macie wesoło w domku, jak wam zazdroszcze :wink: Zdjecia psinek swietne (mojej mamie najbardzej podoba sie pyszczek Alexa)
Wycaluj pysiole od nas!

Posted

Magda&York
To fakt! Jest naprawde wesolo. A Alex ma tak slodki pysio, tylko calowac :wink:
Tak sie sklada, ze rowniez jestem z Koszalina, mam wpisane Poznan, poniewaz tam studiuje.
Milo mi jest Ciebie poznac :D

Posted

Witam serdecznie pierwszy raz na forum.
Mam na imię Joanna i 30.XI. do domku przyniosę nowego domownika.
Yorczka ( dotychczas bezimienna- różnice zdań w rodzinie) urodziła się 13.X i jest jeszcze z mamusią. W związku z tym faktem przygotowania idą pełną parą. Dzięki Wam nie błądzę tylko wiem ( chyba ) co mam robić
Podrawiam i jeszce raz witam.

Posted

szanna
Serdecznie witam Cie na forum, na pewno nie mozesz sie juz doczekac tego dnia. Jak tylko bedzie u Ciebie w domciu, przeslij jej zdjecia i napisz jak tam pierwsze wrazenia.
Ja mam dwa yorki, piesek jest ze mna juz 1,5 miesiaca,a suczka zaledwie 8dni :)
Pozdrawiam Karolina.

Posted

:D witam was bardzo serdecznie, mam na imie Adriana i od tygodnia mieszka z nami 4mczny Lucky.Strasznie sie o niego martwie bo jest strasznie cichutki , i wiecznie spi . Od wczoraj mam klopot , zjadl swince oczywiscie maskotce ogonek , nozke i uszko. :( dzisiaj nic nie zjadl i malo sie rusza, czy powinnam cos zrobic ,np udac sie z nim do weterynarza ??? :-? niewiem co mam robic strasznie sie martwie,nie wiem czy jego zachowanie jest takie , bo moze sie jeszcze nie zaklimatyzowal u nas???Dajemy mu strasznie duzo milosci , ale mam wrazenie ze on caly czas jest smutny a ja z nim :cry: pomozcie co mam robic , czy maskotka mu zaszkodzila ????

Posted

Witaj Panterka :)
Takiego malucha trzeba pilnować, bo może być potem kiepsko... Zaszkodzić mogło - jak wszystko, co do jedzenia raczej się nie nadaje :-?
Vikula wypruwała maskotkom flaczki (watolinę) i też czasami coś połknęła... i albo to potem zwracała, albo jakoś przechodziło...
Jeżeli widzisz w zachowaniu pieska dużą zmianę, zauważasz, że wyraźnie coś jest z nim nie tak, to należałoby wybrać się do weta :-?

Posted

:) witam ,to znowu ja , dziekuje za wasze odpowiedzi, Lucky chyba czuje sie lepiej , je i pije , robi swoje potrzeby normalnie , wiec mu chyba nie zaszkodzila maskotka :) Ale mimo wszystko martwi mnie jego zachowanie , nie szczeka , nie chce sie bawic , i caly czas by tylko spal :-? ok jak go wolam to przychodzi do mnie , ale mam wrazenie ze jest smutny , czym to moze byc spowodowane ??? tesknota??? :(

Posted

Panterko
Witam ciebie i twojego "zarloka" i ciesze sie ,ze juz z nim wszystko dobrze.
A tak na marginesie to moj Jimmy zjadl kiedys pol paczki(ok .500 sztuk) gumek do wlosow,ktore sciagnelam dla niego z Ameryki

Posted

Panterka napisał(a):
:) witam ,to znowu ja , dziekuje za wasze odpowiedzi, Lucky chyba czuje sie lepiej , je i pije , robi swoje potrzeby normalnie , wiec mu chyba nie zaszkodzila maskotka :) Ale mimo wszystko martwi mnie jego zachowanie , nie szczeka , nie chce sie bawic , i caly czas by tylko spal :-? ok jak go wolam to przychodzi do mnie , ale mam wrazenie ze jest smutny , czym to moze byc spowodowane ??? tesknota??? :(

Witaj -myślę że to jednak tęsknota ,cztery miesiące to jednak kawałek czasu .Najlepiej chyba adoptują się pieski 10 tygodniowe .Ja swojego malucha wziełam właśnie w tym okresie jego życia i nie miałam żadnych problemów ,pomijając oczywiście dwudniową biegunkę ale to chyba było ze zmiany żywienia. Okazując mu swoją uwage i czułość z pewnością szybko zapomni swój dawny dom i będzie wesoły i skory do psot .
Pozdrawiam Magdziulka i trzymiesięczny Tiko

Posted

Własnie zaczęłam trochę od końca odpisując Panterce a nie przedstawiając się najpierw :) Mam na imię Magda i jestem szczęśliwą posiadaczką szczniaczka imieniem Tiko -Tisiu -Tiniu te zdrobnienia używane w zależności od okoliczności ale o dziwo moja psinka reaguje na wszystkie trzy :) Tiko jest moim oczkiem w głowie ,niezmordowany charakterek i duuży apetyt który staram się poskromić .Jest mocny i raczej dobrze zbudowanym psiakiem waży ok .2 kg a ma dopiero 3miesiące i 10dni .
Pozdrawiam wszystkich bywalców serdecznie ,na forum znalazłam prawie wszystkie nurtujace mnie pytania ,jestem bardzo zadowolona że trafiłam na forum.
Madziulka&Tiko

Posted

Witam Cie Madziulko na forum, mamy pieski w podobnym wieku, moj Alex jest starszy od Twojego Tiko o tydzien, a wazy 1,5 kilo :D
Jak masz jakies zdjecia to wstaw na forum, chetnie zobacze twojego psiaczka.