Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Cię serdecznie .Napisz coś więcej o swoim pupilu,a Racibórz znam tylko z wystaw.W tym roku mam zamiar też tam zawitać.Baw się dobrze na yorkowym forym.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na imie mam: KaSiA
Nazwisko: ochrona danych
Ksywka: Jq :)
Nick w Dogomani: Jq

Jestem, tu od wczoraj o tej stronce dowiedziałam się dzieki przyjaciółce Lq :) kocham pieski ale nie mam czworonożnego przyjaciela :( w przyszłości chciałabym mieć Husky'ego :) Pozdrawiam wszystkich gorąco!

Posted

Witam,Witaj Jq! :D Jq chce Husky'ego a ja Labradora... :roll: najpierw sama się zalogowałam a potem zaciągłam tu swoją przyjaciółkę :D No i mnie cieszy że grono się powiększa.Pozdrawiam :grins:

Posted

Rzeczywiscie grono się poszerza w zastraszającym tempie...Może to ten wirus o którym mówił Waldek? :D Ja też witam wszystkich serdecznie i jestem strasznie ciekawa zdjęć Bazyla,bo moja sunia też jest córką Made in Bakarat i też ma teraz 10,5 miesiąca więc to rodzeństwo przyrodnie i ciekawe czy podobni...
Pozdrawiam wszystkich!

Posted

Witam wszystkich yorkofiolków!! ja tez do was naleze :D Mam na imie Patrycja i mam 17 lat . Jest razem ze mna moja 7tyg. sunia SUZY :) jest ona straszna wariatka wszystko i wszystkich gryzie(wyrzynaja jej sie ząbki :wink: ) i strasznie skacze nie wazne skad i gdzie, dlatego musze strasznie na nia uwazac :P w miedzy czasie powklejam jej foteczki to sobie ja zobaczycie :lol: Suzy jest moim drugim yorczkiem. 20.07.2005 zginela moja 4 miesieczna najukochansza sunia Daisy :cry: była ona swietnym psiakiem do tej pory bardzo mi jej brakuje :cry: teraz musze wszystko zaczynac od poczatku ,gotowanie papek , uczenie do kuwetki , itp... Ale mam nadzieje ze Suzy bedzie taka jak Daisy tak bardzo bym tego chciala..ale zobaczymy zycie pokaze jak bedzie..Dobra koncze te smutaski
przesylam gorace buziaczki dla wszystkich yorkofiołkow i ich pociech!!
3majcie sie cieplutko :wink:

Posted

Witaj Patrycja :-)

Mam nadzieje, ze Twoja suczka bedzie podobna albo jeszcze cudowniejsza niz Daisy :-) Baw sie dobrze na Forum, chociaz ruch u nas jest raczej malutki ;) Wszyscy wybyli na wakacje, albo lenia sie na dlugich spacerkach :-)

Posted

Witajcie moi mili :)

zgodnie z przyjetym dobrym wychowaniem i zasadami forum WITAM SIE z wami wszystkimi jako nowa, aktywna obywatelka na forum (Ewelka, lat 28)

podczytuje was od dluzszego czasu w ramach przygotowania teoretycznego do przyjecia malutkiego yoreczka w moim domu, ale dzis dopiero, po przeczytaniu wszystkich watkow na forum o yorkach postanowilam sie aktywnie przylaczyc :)

jestescie naoprawde wspaniali- nieoceniona skarbnica wiedzy i doswiadczen, ja sama czuje sie psia mama w ciazy, ktora przygotowuje sie na przyjecie swojego malenstwa. mysle ze jestem dobrze juz przygtowana teoretycznie i czekam na wtorek, kiedy to bede miala juz swoje malenstwo u siebie:)

bylam juz w hodowli ogladac pieseczka- ma 8 tygodni, jest kochany i jak go trzymalam na kolanach wtulil sie we mnie tak slodko ze az mi serce zmieklo- taka mala kulka milosci

yoreczka chcialam miec od zawsze ale rodzice sie nie godzili, na szczescie od paru lat mieszkam na swoim i wreszcie moge zrealizowac najwieksze marzenie mojego zycia. mam duzo szczescia bo moj chlopak tez kocha yoreczki, wiec piesiowi bedzie u nas wspaniale

obecnie jestesmy na etapie wymyslania imienia dla naszej pociechy i orgaznizowania mieszkania pod katem pieska :)

jak tylko sie zjawi w naszych progach od razu powiadmie i wkleje zdjatka w galerii

pozdrowionka dla wszystkich czworonogow i ich wlascicieli

Ewela plus... (moj przyszly yorczek)

Posted

Witam gorąco Ele, Kasię, Patrycję i Ewelę :D :D :D !!!

Ewela! Fajnie to określiłaś ze czujesz się jak psia mama w ciąży :wink: :D Czekam na foty Twojego maluszka :angel: !

Posted

dziekuje eleno za powitanie, milo mi dolaczyc do grona :)

faktycznie czuje sie jak kobieta czekajaca na nowa istotke :) 28 lat to juz czas :P:P:P

ja juz czuje sie jak waraitka na punkcie yoreczka, a co to bedzie jak zawita on w naszych progach :) ???

dzis kupie nowa cyfrowke, specjalnie pod katem pieska (no, mam przynajmniej dobry argument zeby kupic porzadny aparat o ktorym tez marzylam :)) i zamierzam go obfotografowac z wszelkich mozliwych stron dajac upust swojej manii fotografowania :P

pozdrawiam cieplutko, bo pogoda chyba w calym kraju sie popsula :(

Posted

[quote name='Ewela']
faktycznie czuje sie jak kobieta czekajaca na nowa istotke :) 28 lat to juz czas :P:P:P

ja juz czuje sie jak waraitka na punkcie yoreczka, a co to bedzie jak zawita on w naszych progach :) ???

Doskonale Cię rozumiem Ewelo, bo odkąd Bijou zawitała w naszym domu mam zamiast 2-ki 3-kę dzieciaków :wink:. No i witamy w gronie tak samo zwariowanych na punkcie yorków yorkofiołów :wink: :D

Posted

hehe...dokladnie tak z tymi dzieciakami...dobrze, ze nie zaliczasz (a moze tak? :P) do tego grona meza, bo niektore kobietki mawiaja ze maz to takie duze, kolejne dziecko :P

sliczna ta Twoja Bijou, a tak a propos jak wymawiacie jej imie? biju? czy moze z francuska :P?
Twoje dzieci pewnie kochaja sunie :)
usciski dla wszystkich :)

Posted

Witaj, witaj Ewela :D Psiaczka kupujesz z rodowodem? JEsli tak to z jakeij hodowli? :) Ciesze, się,z e mamy kolejnego yorkofioła 8) no i czekamy we wtorek na foteczki :D

Posted

Wiesz Ewela, zaskoczyłaś mnie z tym mężem :roll: , nie zaliczyłam go do dzieciaków :wink: , chociaż faktycznie czasami trzeba by było :wink: !

A imię naszej psicy wymawiamy Biżu, to imię posiada także wiele nieformalnych wersji :wink: : Biżunia, Biżuniek, Biża, Binia, Biniek, Biniunia... można by tak pisac i pisac... :D Dziękujemy za komplemencik, na pewno Twoje małe cudo będzie piękniusieńkie!

P.S. Zapraszam do pogawędek na offa, żeby nie zaśmiecac tego topiku :wink: :D

Posted

ja także przyłączam się do powitań wszystkich nowych yorkofiołów! :wink: :D

Fajnie że trafiłyscie tu do nas i będziemy mieli "świerzą krew" :evilbat:

pozdrawiam :fadein:

Posted

Witam wszystkich nowych yorkofiołów :lol: :lol: Yoreczek w domu, to faktycznie rozkapryszony dzieciak (może jak jest bardzo dobrze wychowany, to nie taki rozkapryszony), ale na pewno młodziutki yoreczek, to rozbójnik jak diabli. Ale słodki czarcik :D i daje ogromnie dużo radości (teraz ta radość warczy koło komputera, bo pańcia bezczelnie pisze zamiast się bawić :evil: )

Posted

edi,feti,gusia napisał(a):
Rzeczywiscie grono się poszerza w zastraszającym tempie...Może to ten wirus o którym mówił Waldek? :D Ja też witam wszystkich serdecznie i jestem strasznie ciekawa zdjęć Bazyla,bo moja sunia też jest córką Made in Bakarat i też ma teraz 10,5 miesiąca więc to rodzeństwo przyrodnie i ciekawe czy podobni...
Pozdrawiam wszystkich!

Witaj, dawno nie pisałam nic na forum. Cieszę się, że Bazylek ma przyrodnią siostrę. Postaram się jak najszybciej wkleić zdjęcia Bazyla w galerii ale... jak do tej pory miałam z tym trochę problemów. Muszę nad tym popracować. Jak narazie mojego psiaka widać z boku wiadomości.

Posted

edi,feti,gusia napisał(a):
Pozdrawiam wszystkich!

Udało się. Zdjęcia Bazyla już są w galerii.

Posted

WITAJCIE !!!

ponownie witam, ale juz nie sama- od poniedzialku mam swoje wymarzone malenstwo- TICO-bynajmniej nie samochod, ale przeslodkiego yorczka o kolorze stalowo-zlotym (ma juz mnostwo zdjatek, ale w galerii zaprezentujemy sie za jakis czas dopiero bo zdjecia musimy pomniejszyc i umiescic na sewerze)

TICO urodzil sie 2 czerwca i ma braciszka i sisostrzyczke, braciszek juz znalazl dom, siostrzyczka jeszce czeka

chyba nie musze pisac ze jest rozkoszny i uwielbiam go, widze ze z wzajemnoscia, bo mimo ze jestesmy razem dopiero dwie doby juz szalejemy jak wariaci :P

sciskamy lapki wszystkim forumowiczom, pozdrawiamy cieplutko
Ewelka i TICO :)))

Posted

Ewela
Gratuluję maleństwa,oczywiście czekam na zdjęcia,
Okres szczenięcy jest najcudowniejszy i nie powtarzalny więc ciesz się nim :multi: Buziaczki dla małego urwisa :buzi:

Posted

Mam na imię Weronika, a moja 6 miesięczna suczka Kiara. Niektórzy uparcie wołają na nią Tiara ale zapewniam to nie jest nakrycie biskupiej głowy lecz suczka i włoskie" chiara" co ma oznaczać jasna. Jest urocza, ma miły charakter, wesoła i nie kłopotliwa. Na co dzień przebywa ze mną i czwórką małych dzieci - 1, 2, 3 i 5 letnich. I żebyście zobaczyli jak ten pies potrafi i chce się bawić. Każde z dzieci ma własny sposób kontaktowania się z Kiarą. Czasem zwracam uwagę, bo wydaje mi się, że córka zbyt mało delikatnie się bawi ,ale okazuje się, że pies nie ucieka, nie chowa się,.tylko z własnej woli podejmuje swoją rolę w igraszkach i bardzo mu to pasuje. Potrafi pół godziny wędrować ze sznurkiem w zebach po przedpokoju a drugą stronę sznura trzyma roczne dziecko, które sobie tą formę kontaktu z psem wynalazło. Z najstarszym 5 latkiem Kiara wyczyna dzikie skoki przez jego plecy i kłębowisko na dywanie. Normalnie mój dom to kojec pełen szczeniąt . Ale nie obawiajcie się jak sunia się zmęczy wskakuje do takiej dziupli -wiszącej siatki z ikei i tam w swoim gniazdku odpoczywa i nikt nie ma prawa jej przeszkadzać. A od święta jest nas czwórka i pies,-dwoje dzieci idze do swojego domu, bo jestem mamą i opiekunką i czasem podopieczni dają mi odetchnąć bym nie zwariowała.

Posted

witaj weroniko, pozwoe sobie Ciebie przywitac z Kiara :) radosny i wesoly piesek to skarb, na pewno jest szczesliwy i zdrowy, swietnie ze ma taki dobry kontakt z dzieciakami :)

pozdrawiamy i lapki sciskamy Ewelka i TICO :)