tigrunia Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Ale jej ładnie uszka stoją :loveu::loveu: Quote
iberia Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='tigrunia']Ale jej ładnie uszka stoją :loveu::loveu: ładnie jej stoją uszka po sklejeniu włosków klejem do tkanin po dwóch dniach klej pdszedł z włosków a uszka stoj.a jak tralala porada jak skleic włsoki jest na stronie www.yorkland.pl napisała ja Pani Ula z Clarusa:cool3: Quote
madziasto4 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Witaj iberia :) P.s. A ja za Chiny nie mogłam znaleźć tego kleju do tkanin... ;) Quote
iberia Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='madziasto4']Witaj iberia :) P.s. A ja za Chiny nie mogłam znaleźć tego kleju do tkanin... ;)[/quote] a ja kupiłam go na allegro użyłam kropelkę i reszta leży w szufladzie jeśli jesteś zainteresowana możemy sie spotkać i użyczę go :p a ponieważ jesteś z gdyni mam rzut beretem a przy okazji moja Iberia poznałaby jakieś miłe psiaki bo w domu jest sama:diabloti: Quote
tigrunia Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Ja też kleiłam takim klejem, ale szybko włoski się rozkleiły, potem już nie chciało się trzymać, klej z włosków nie chciał zejść i musiałam odciąć .. Ogólnie nie byłam z niego zadowolona .. No i uszka oczywiście nie stanęły.. Dopiero jak kupiłam kurze lapki :) Quote
iberia Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 [quote name='tigrunia']Ja też kleiłam takim klejem, ale szybko włoski się rozkleiły, potem już nie chciało się trzymać, klej z włosków nie chciał zejść i musiałam odciąć .. [/quote] U ibi część kleju delikatnie scianełam kilka włosków jednak się wyrwało mam nadzieję ze odrosną reszta kleju pomału schodzi przy kapielach a wszystko dlatego ze dałam za duzo tego kleju :) Quote
Szafir Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Witam.Własnie zakupiliśmy Yorka ,może niektórzy stwierdzą że kundel bo bez rodowodu,ale jest bardzo kochany.Piesek 10. 10. 2007 skończy 5 miesięcy.Na imię ma Szafir.W domu zachowuje się jak kot cały dzień przebywa na kanapach łasi sie i jest kochany a na dworze udaje odwarznego i dziamoli:lol:.Mysle ze wystarczy jak na zapoznanie się a reszte będę dociekał w innych tematach. Quote
Szafir Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 iberia napisał(a):U ibi część kleju delikatnie scianełam kilka włosków jednak się wyrwało mam nadzieję ze odrosną reszta kleju pomału schodzi przy kapielach a wszystko dlatego ze dałam za duzo tego kleju :) Jak was czytam to mi sie niedobrze robi.Sami sobie klejem uszy poprzyklejacie zeby wam nie odstawały i zobaczycie jak fajnie.Psa sie akceptuje jaki jest.A co do stania uszu to trzeba golic włoski u fryzjera zeby nie obciążały i odpowiednio włosy spinać gumkami wtedy żaden klej nie przydany.Ze sie wami jeszcze nikt nie zajął aż dziwne. Quote
Szafir Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 iberia napisał(a):U ibi część kleju delikatnie scianełam kilka włosków jednak się wyrwało mam nadzieję ze odrosną reszta kleju pomału schodzi przy kapielach a wszystko dlatego ze dałam za duzo tego kleju :) Jak was czytam to mi sie niedobrze robi.Sami sobie klejem uszy poprzyklejacie zeby wam nie odstawały i zobaczycie jak fajnie.Psa sie akceptuje jaki jest.A co do stania uszu to trzeba golic włoski u fryzjera zeby nie obciążały i odpowiednio włosy spinać gumkami wtedy żaden klej nie przydany.Ze sie wami jeszcze nikt nie zajął aż dziwne.:angryy: Quote
tigrunia Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Szafir napisał(a):Jak was czytam to mi sie niedobrze robi.Sami sobie klejem uszy poprzyklejacie zeby wam nie odstawały i zobaczycie jak fajnie.Psa sie akceptuje jaki jest.A co do stania uszu to trzeba golic włoski u fryzjera zeby nie obciążały i odpowiednio włosy spinać gumkami wtedy żaden klej nie przydany.Ze sie wami jeszcze nikt nie zajął aż dziwne.:angryy: Słuchaj .. nikt nikomu uszu nie klei!! Chodzi o klejenie włosków i taka porada jest na znanym portalu YORKLAND! Czasami samo ścinanie włosków nie wystarcza a z tym klejem to bardzo fajny pomysł .. choć na moją Jessi nie pomógł to innym bardzo! Quote
Szafir Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 tigrunia napisał(a):Słuchaj .. nikt nikomu uszu nie klei!! Chodzi o klejenie włosków i taka porada jest na znanym portalu YORKLAND! Czasami samo ścinanie włosków nie wystarcza a z tym klejem to bardzo fajny pomysł .. choć na moją Jessi nie pomógł to innym bardzo! To poklej sobie włosy żeby ći inaczej się układały.Potepiam takich ludzi co zrobiąwszystko żeby tylko mieć psa idealnego.Tak jak mi powiedziała pewna osoba na temat mojego psa ,bo ma wade zgryzu.Żaden problem połamie sie szczękę skręci na druty i będzie dobrze.:angryy:LUDZIE piesek jest nie na wystawy tylko do towarzystwa dla domu i tak jakby ludziom mieli łamać szczeki lub kręgosłupy bo krzywi są.Paranoja i nie mogę tego słuchać.Według mnie czym bardziej pies jest do wzorca podobny to tym więcej w życiu wycierpiał.Co z Was za Ludzie sa.A ja myślałem że to forum to jest forum miłośników PSÓW. Quote
Jofka Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Szafir napisał(a):Jak was czytam to mi sie niedobrze robi.Sami sobie klejem uszy poprzyklejacie zeby wam nie odstawały i zobaczycie jak fajnie.Psa sie akceptuje jaki jest.A co do stania uszu to trzeba golic włoski u fryzjera zeby nie obciążały i odpowiednio włosy spinać gumkami wtedy żaden klej nie przydany.Ze sie wami jeszcze nikt nie zajął aż dziwne.:angryy: Czyzby jestes fryzjerem psim???:lol::lol::lol::lol: Quote
tigrunia Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Szafir napisał(a):To poklej sobie włosy żeby ći inaczej się układały.Potepiam takich ludzi co zrobiąwszystko żeby tylko mieć psa idealnego.Tak jak mi powiedziała pewna osoba na temat mojego psa ,bo ma wade zgryzu.Żaden problem połamie sie szczękę skręci na druty i będzie dobrze.:angryy:LUDZIE piesek jest nie na wystawy tylko do towarzystwa dla domu i tak jakby ludziom mieli łamać szczeki lub kręgosłupy bo krzywi są.Paranoja i nie mogę tego słuchać.Według mnie czym bardziej pies jest do wzorca podobny to tym więcej w życiu wycierpiał.Co z Was za Ludzie sa.A ja myślałem że to forum to jest forum miłośników PSÓW. Ludzie robią wszystko nie żeby mieć psa idealnego, tylko , żeby wszystkie psy odpowiadały wzorcowi a nie , żeby się same kundle rozmnażały! Taki pies właśnie jest krzywdzony - który jest kundlem i nikt go nie chce, wyrzuca, morduje, albo oddaje do schroniska:angryy: Pies z wadą zgryzu nie nadaje się na wystawy i nikt mu na pewno nie będzie łamał szczęki! Ludzie robią wszystko , żeby takie psy się nie rodziły! A jak się dopuszcza nie rasowe psy to potem takie "cuda" wychodzą! Hodowcy kochają swoje psy i nie rozmnażają ich dla korzyści finansowych - bo są one praktycznie zadne!! Wręcz przeciwnie jest to bardzo drogie hobby-szczególnie jeśli chodzi o Yorki!! Quote
iberia Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Szafir napisał(a):To poklej sobie włosy żeby ći inaczej się układały.Potepiam takich ludzi co zrobiąwszystko żeby tylko mieć psa idealnego.Tak jak mi powiedziała pewna osoba na temat mojego psa ,bo ma wade zgryzu.Żaden problem połamie sie szczękę skręci na druty i będzie dobrze.:angryy:LUDZIE piesek jest nie na wystawy tylko do towarzystwa dla domu i tak jakby ludziom mieli łamać szczeki lub kręgosłupy bo krzywi są.Paranoja i nie mogę tego słuchać.Według mnie czym bardziej pies jest do wzorca podobny to tym więcej w życiu wycierpiał.Co z Was za Ludzie sa.A ja myślałem że to forum to jest forum miłośników PSÓW. Bardzo ciekawe a jak twoje dziecko miałoby krzywe zęby to nie poszedłbyś z nim po aparat żeby lepiej wyglądało???:placz: a twoja kobieta nie robi sobie makijażu itp.... tylko ze psiak sam sobie nic nie zrobi a też chce dobrze wyglądać.... Quote
Szafir Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 PositiveThought napisał(a):dziewczyny, nie warto. Szafir - właśnie prezentujesz swoją wiedzę i poziom. nie możesz słuchać - nikt Ci słuchać nie każe. a na myśl o ubrankach nie jest Ci niedobrze? Co wy porównujecie ubranka do klejenia włosów który pali włosy. A ubranko sam kupiłem psu dla jego zdrowia,żeby mu ciepło było i się nie telepał.I ubranko w niczym go nie krzywdzi ani nie krępuje ruchów bo też kupiłem nie jakąś ceratową kurtkę tylkobardzo wygodne ubranko polarkowe.Pogadajcie sobie dalej ,ale proszę nie męczcie psów. Quote
Ramona Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Szafir to nie meczenie psów one wcale sie nie mecza robi sie tak aby psiakowi uszka staneły a ze troszke sie im poklei włoski to ja nie wiem czym tu meczyc zwierzaki.Tym bardziej sie tak robi gdy psy sa rodowodowe a i takie bez metryczki tez sa tak traktowane. Quote
iberia Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 shafir ten klej nie pali włosków jakbyś dokładnie przeczytał i się orientował to nie jest żaden super glue tylko klej do tkanin jest on elstczny jak da się go odpowiednia ilość to sam odchodzi po kilku dniach Quote
jolisia34 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Witam serdecznie wszystkich miłośników yoreczków.Od dawna czytam na tym forum,dzis postanowiłam się włączyć.Pozdrawiam wszystkich. Jola Quote
Aga76 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Witaj Jolu pozdrawiamy ciepło Spójrzcie na tytuł wątku - tu witamy nowe osoby na forum. Quote
Pegaza Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Ja równiez witam serdecznie nowo przybyłych na forum:) Quote
Dominiqa Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 :knajpa: My również witamy nowożeńców ;)))))) Quote
Imeshyaa Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Witam :) Już za kilka dni dostanę mojego kudłatego szkraba a że jestem olbrzymią miłośniczką psów tej rasy postanowiłam się zalogować na forum. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie ciepło ;-) Quote
iberia Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Witamy i czekamy na fotki małego szkraba :) Quote
Recommended Posts