Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj Moniko!
Nie martw się, ja też mam nierasowego yorka i nie ma z nim problemów. Oczywiście zdarzają mu się różnego typu choroby, ale to rzadko. I nawet ten rasowy york też może na nie zachorować ;) Na pewno Elfi będzie się u Ciebie czuł dobrze, po co się martwić na zapas?

Witaj Karina!

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Yorkie masz racje,zreszta ja wierze,ze moj maly bedzie zdrowy:)to byl pierwszy miot mamy ktora byla wychowana w b.dobrych warunkach i licze ze tato tez:)mysle ze te historie o yorkowych chorobach są mocno przesadzone:) dzis kupiłam Elfiemu reszte wyprawki:)nie moge sie opanowac w kupowaniu mu roznych drobiazgów:oops::lol:

Posted

wpadłam na chwilę na Waszą rasę :diabloti:
To ja jestem tą osobą która nagadała Moniettcie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: o chorobach .. wiadomo ze zawsze pewniej kupowac z papierami- ale o tym byl juz nie jeden temat wiec powtarzac się nie bede :diabloti:
Jestem pewna ze Elfi bedzie zdrowym i wesołym pieskiem a Monika będzie wspaniałą panią. To co było dla Moniki dziwne 2 tygodnie temu, dzis jest juz normalne... czyli normalny scenariusz.. za najdalej rok bedzie kupowała drugiego psa.. tym razem juz na show :evil_lol::loveu:

Pozdrawiam ze sznaucerami!
Monika do zobaczenia jutro!

Posted

Wreszcie się przedstawiamy,przepraszamy,że tak późno:oops: ;może najpierw psia rodzinka:więc od najstarszego członka witają Gipsy-pierwsza moja sunia obecnie już ośmioletnia pani ale wigor ciągle szczenięcy,jej córka Sharon ulubina "córeczka" mojego męża zwana przez niego czule Bożenką (nie mam pojęcia dlaczego),wita was też Lumi jedyny facet w tej drużynie oraz Victoria nasze najmłodsze "dziecko" i nawiększa rozrabiaka i terrorystka;)!Ja oczywiście również witam wszystkich serdecznie mam na imię Maria -Marta to moje trzecie imię.

Posted

Witamy!
Nazywam się Kasia i mam prawie 5-cio miesięcznego urwiska Maxa. Magdzik to moje oczko w głowie:) Fajnie, że trafiłam na to forum, naprawde fajna atmosfera, mili ludzie i mnóstwo dobrych porad:) Pozdrawiam!!!

Posted

Kasia&Max napisał(a):
Witamy!
Nazywam się Kasia i mam prawie 5-cio miesięcznego urwiska Maxa. Magdzik to moje oczko w głowie:) Fajnie, że trafiłam na to forum, naprawde fajna atmosfera, mili ludzie i mnóstwo dobrych porad:) Pozdrawiam!!!

Tylko nie przyznawaj się , że posiadasz yorka bez rodowodu=kundla bo szybciutko zmnienisz to zdanie

Posted

Hej. Mam pare pytań do doświadczonych posiadaczy yorków. W jakim wieku yorka nalezy uczyc sikania na gazecie??? Czy 2 mies to wystarczajaco?? Moj wyglada tak jakby myslal tylko o zabawie... I to moimi rekoma. Czy tak mozna czy mam go odzwyczaic od gryzienia rąk?? York nie chce tez jesc suchej karmy chyba ze podam mu ja z reki.... To chyba zle... Jak go tego oduczyc?? I ostatnie pytanie: Czy dwa mies to nie za mało zeby szkolic yorka np pokazujac mu co jest zle?? mi wydaje sie ze on mnie nie slucha ale im wiecej go karce to traci zaufanie do mnie.... nie wiem co robic... Czy pies w takim wieku nie powinien sie jeszcze tylko bawic??? Jak ktos odpowie na te wszystkie pytania to jesy MISTRZEM i ma moja dozgonna wdziecznosc. :) z góry dzięki

Posted

Coz za mile powitanie:) moj piesek nie ma rodowodu, czytałam zagozala dyskusje na temat z rodowodem czy bez i wiecie co..to indywidualna sprawa kazdego posiadacza pieska, wazne by kochal swojego pupila:) pozdrawiam!!!

Posted

I my się przywitamy :roll:

Mam na imię Agata, mam prawie dwuletniego synka Filipka, a od paru dni moim drugim dzieciem jest przesłodka Coco Chanel, która ma 2,5 miesiąca i mimo młodego wieku jest bardzo mądrym i bystrym pieskiem... To zapewne po fajoskich rodzicach, tych psich oczywiście ;)

Posted

[quote name='LukRyb12']Hej. Mam pare pytań do doświadczonych posiadaczy yorków. W jakim wieku yorka nalezy uczyc sikania na gazecie??? Czy 2 mies to wystarczajaco?? Moj wyglada tak jakby myslal tylko o zabawie... I to moimi rekoma. Czy tak mozna czy mam go odzwyczaic od gryzienia rąk?? York nie chce tez jesc suchej karmy chyba ze podam mu ja z reki.... To chyba zle... Jak go tego oduczyc?? I ostatnie pytanie: Czy dwa mies to nie za mało zeby szkolic yorka np pokazujac mu co jest zle?? mi wydaje sie ze on mnie nie slucha ale im wiecej go karce to traci zaufanie do mnie.... nie wiem co robic... Czy pies w takim wieku nie powinien sie jeszcze tylko bawic??? Jak ktos odpowie na te wszystkie pytania to jesy MISTRZEM i ma moja dozgonna wdziecznosc. :) z góry dzięki
Ojoj, ile pytań. Nie jestem doświadczonym yorkarzem (Berek jest u nie coś ponad 3 miesiące), ale psiarzem na pewno. Po kolei:
Pieska należy uczyć siusiania na gazetę OD RAZU, mój w wieku 2 miesięcy miał to dawno opanowane. Jak tylko zacznie "akcję", przenoś go na gazetę i pochwal, jakby został właśnie laureatem Nagrody Nobla. Pies uczy się życia przez zabawe, więc spokojnie. Niech się bawi. ALE UCZYMY GO PODSTAW NATYCHMIAST, jak tylko się pojawi w domu. Łagodnie i KONSEKWENTNIE. Pamiętaj, że w przypadku szczeniaka to jest parę minut nauki - i przerwa, zabawa. Nie więcej, bo się zniechęci. Oczywiście zależy, jak go traktujesz. nie złość się, bądź cierpliwy, ale - jeszcze raz powtarzam - KONSEKWENTNY. Tyle wiem, życzę sukcesów wychowawczych!

Posted

Monietta napisał(a):
jeszcze dwa dni i odbieram elfa...ale mam kiepski humor bo wszyscy odradzaja mi kupno psa...pocieszcie:-(

Oni po prostu nie wiedzą, co tracą ...