Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Mimo ze w zeszłymroku juz skrobałam na forum prosząc o rade w wyborze szczeniaka, to teraz chciałabym się oficjalnie przedstawić razem z maleństwem. A więc:
na imię mam Urszula, mam 25 lat a moim szczęściem puchatym jest Demi PiccoloCane - dla domowników Ruby oraz 14 mieś. seterka irlandzka Nesca. Dodatkowo domową gromadke uzupełniają 3 kocury - 2 rude dachowce Pluszak i Tofik oraz norweg Oli.

To Ruby jak miała 2,5 miesiąca:

A to fotki sprzed 2 tygodni:

Ruby jest z 13 września 2006, więc obecnie ma 4 miesiace z groszem i właśnie zaczęła wymieniac ząbki. Gryzon zrobił sie z z niej pieroński, ale jest przekochanym psem. W zwiazku z tym ze wybieramy sie na wystawy, uczymy się postawy i pokazywania zębów, umiemy już chodzić na lince przy nodze, mała pięęęknie wraca na KAŻDE zawołanie i siada wyczekując pochwały (smakołyka) no i oczywiscie socjalizujemy się na błoniach z psami wszelkiej maści i kalibru :) Po 4-5 spacerach efekty piorunujace - leci sie przywitać nawet z kolosami po 70 kg :) Odważna smarkata :)

A to już Nesca i ja ;)

A to Tofik:

Pluszak z Nescą:

Niestety fotki Olka nei moge znaleźć - uzupełnie póxniej :)

Mam nadzieję ze przyjmiecie nas ciepło na forum i ze bedziemy mogły liczyc na pomoc i sugestie w rożnych dziedzinach "Yorczych" :)

Posted

Ula.p - moje maleństwo jest z 17 września :loveu:
Czy Twoja mała nie miała mieć na imię Jessica, czy jakoś podobnie?
Jeśli nie, to przepraszam, coś musiało mi się pomylić :cool3:

Posted

nie :) na pewno z 13.09 - mam to na metryce i w ksiażeczce szczepień :) drugi miot w tej chodowli byl 09.09 :)
Ale faktycznie miała mieć na imie Jessica... tyle ze jednak staneło na Ruby.

Posted

Witam!!!Jestem na forum od paru dni dopiero!Więc chciałam się przedstawić!Jestem posiadaczką ślicznej suni o imieniu-Kinia:)Kinia 5 stycznia skończyła 5 miesięcy, jest bardzo żywa i kochana!!Ogólnie cała rodzina oszalała na jej punkcie, chociaż nie chcieli się długo zgodzić na tą kochaną istotkę:)Jednak jakos udało mi sie ich przekonać w bardzo niespodziewany sposób bo była to dość spontaniczna decyzja.Ale nie wyobrażam sobie już żeby nie mieć yorka w domu.......zresztą zawsze chciałam mieć pieska tej rasy więc była to kwestia tylko czasu!!!!

Posted

Od 17.30 dziś mamy w domu Grappę. :multi: :multi: :multi: Cudo to urodzilo się 1 grudnia 2006 i dla nas jest oczywiście najpiękniejsza na świecie. Zdziwiona jestem, bo sprawia wrażenie, że w ogóle nie tęsknii. Po przybyciu do domu, od razu zaczęla zwiedzać, poznala naszą Koteczkę, bawila się... zjadla kolacyjkę i poszla spać z naszą Córeczką. Teraz śpią jak aniolki,a ja zaglądam do nich co chwilka i napatrzeć się nie mogę:crazyeye: . Dzielę siętą wiadomością bo jako początkujący Yorkomaniak liczę na Wasze cenne rady praktyków.Pytań :???: mam mnóstwo.Pozdrawiam:bye: :sleep2:

• 4 weeks later...
Posted

Witam wszystkich.Jestem na forum od ponad miesiąca ale dopiero dziś natrafiłam na ten wątek więc zaraz się rehabilituję i przedstawiam.Mam na imię Magdalena i mam 29 lat.Od 1,5 roku mieszka z nami śliczna sunia Rosa,która jest oczkiem w głowie całej rodzinki.
To ona: