Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pokażę wam najnowsze zdjęcia Maciejki w jej nowym domku

Sunia choć nie ma przydomka Bakarat, to wywodzi sie z lini Bakaratów, jej babka to Orinoko Bakarat, dziadek Hunderwood ROYAL SOCIETE, a tata to UKAIALI DE LA PAM'POMMERAIE oba psy własności p. Zwolińskiej

Maciejka w świątecznym nastroju

i drugie

Posted

Mój piesek Laris również pochodzi z Bakaratu - ojciec Ukailali a matka Korsyka Bakarat. Jak patrze na zdjecia twojej suni Maciejki to widzę swego Larcia - ponoć jest podobny do taty :) oby był tylko trochę większy :)

Posted

[quote name='magulek']Mój piesek Laris również pochodzi z Bakaratu - ojciec Ukailali a matka Korsyka Bakarat. Jak patrze na zdjecia twojej suni Maciejki to widzę swego Larcia - ponoć jest podobny do taty :) oby był tylko trochę większy :)

Nie, nie, piesek może być malutki :lol: To suczki malutkie nie są pożądane do hodowli, pieski jak najbardziej. A jak ,,malutki" jest Twój Laris?
Maciejka jest już u nowej pańci więc nie znam jej wymiarów, ale sądząc ze zdjęcia, to dorodna pannica. Taka sama jest Mgiełka, która została z nami w domu. Natomiast Maestro i Menuet, oba malutkie pieski, a jednocześnie ,,długonożne", co daje piękno ruchu.
to Maestro

pozdrowienia

Posted

Witam,
Laris waży ok 2,5 kg natomiast w kłębie ma ok 18 cm - ponoć jest z tych średnich piesków tak zapewniała pani Zwolińska ale jak porównałam go do taty to Larki jest już od niego trochę większy . Podobają mi sie yorki takie wieksze moze dlatego że pierwszy raz mam pieska tej rasy a do tej pory miałam psy dużych ras, powoli też uczę sie nad nim opieki a przyznam że nie jest to łatwe w porównaniu do innych psów nad którymi nie trzeba poświecac tyle czasu:)
Na szczeście mały szkrab wszystko wynagrodzi :)

Posted

Ja jadę z Larisem do Bydgoszczy na Walentynkową wystawę strasznie sie boję bo będzie to nasza pierwsza wystawa i nie wiem jak on to zniesie gdyż jest wielkim strachulkiem. Bedzie wystepował w kalsie szczeniat. Czy ktoś może również wybiera się do Bydgoszczy?

Posted

Witajcie

Wreszcie tu dotarłam, ja też się do was zaliczam :lol:

Ja mam osiem suczek :loveu:

Sonia Iwo-Fran – ojciec Leader de France D’iela

Werbena Bakarat- rodzice to Jenghins de Penghibur i Franceska Nes Jantros

Ile de France Bakarat - mama Korsyka Bakarat

Barbie Miss York Cud Natury – rodzice to Hunderwood Royal Societe i Werbena Bakarat

Cayenne Cud Natury - rodzice to Rembrandt de la Pam’Pommeraie i
Werbena Bakarat

Palermo Bakarat - rodzice to Hunderwood Royal Societe i La Paloma Bakarat

Korsykanka Bakarat rodzice toHunderwood Royal Societe i Korsyka Bakarat

Lagoon of Love Cud Natury - rodzice to Hunderwood Royal Societe i Werbena Bakarat

Posted

magulek napisał(a):
Ja jadę z Larisem do Bydgoszczy na Walentynkową wystawę strasznie sie boję bo będzie to nasza pierwsza wystawa i nie wiem jak on to zniesie gdyż jest wielkim strachulkiem. Bedzie wystepował w kalsie szczeniat. Czy ktoś może również wybiera się do Bydgoszczy?

my będziemy ;)

Posted

Mój Brytanik też jest z rodziny Bakarat - rodzice to Rembrandt de la Pam’Pommeraie i Venus Bakarat.
Jak tylko zrobię to wstawię zdjęcia mojego Szczęścia

Pozdrawiam

Posted

[quote name='yoreczka']Witajcie

Wreszcie tu dotarłam, ja też się do was zaliczam :lol:

Ja mam osiem suczek :loveu:

Sonia Iwo-Fran – ojciec Leader de France D’iela

Werbena Bakarat- rodzice to Jenghins de Penghibur i Franceska Nes Jantros

Ile de France Bakarat - mama Korsyka Bakarat

Barbie Miss York Cud Natury – rodzice to Hunderwood Royal Societe i Werbena Bakarat

Cayenne Cud Natury - rodzice to Rembrandt de la Pam’Pommeraie i
Werbena Bakarat

Palermo Bakarat - rodzice to Hunderwood Royal Societe i La Paloma Bakarat

Korsykanka Bakarat rodzice toHunderwood Royal Societe i Korsyka Bakarat

Lagoon of Love Cud Natury - rodzice to Hunderwood Royal Societe i Werbena Bakarat

Mariolu,

Masz wyjatkowo piekna Bakaratowa rodzinke :-)
Prawde powiedziawszy nie moge sie doczekac, gdy spotkam Lagoon of Love Cud Natury :-)

Bedziesz w Promenadzie z Lagoon?

W.

Posted

yoreczka napisał(a):
my będziemy ;)

Z tego co podejrzałam na stronie, będziesz wystawiała 3 pieski. Ja strasznie sie boję tego naszego debiutu. Bardzo się cieszę że chociaż spotkam kogoś znajomego - widziałyśmy sie już na wystawach w Legionowie ale pewnie mnie nie kojarzysz ... wtedy nie odważyłam się jeszcze pisać na forum:)
Czy po zarejestrowniu przysyłają jeszcze jakieś potwierdzenie pisemne z katalogiem czy wszystko odbiera sie na miejscu - jak to mniej więcej wygląda? Formularz wysłałam przez internet i od razu dostałam potwierdzenie.

Posted

[quote name='Wind']Mariolu,

Masz wyjatkowo piekna Bakaratowa rodzinke :-)
Prawde powiedziawszy nie moge sie doczekac, gdy spotkam Lagoon of Love Cud Natury :-)

Bedziesz w Promenadzie z Lagoon?

W.
mam nadzieję że się spotkamy ;)

Posted

magulek napisał(a):
Z tego co podejrzałam na stronie, będziesz wystawiała 3 pieski. Ja strasznie sie boję tego naszego debiutu. Bardzo się cieszę że chociaż spotkam kogoś znajomego - widziałyśmy sie już na wystawach w Legionowie ale pewnie mnie nie kojarzysz ... wtedy nie odważyłam się jeszcze pisać na forum:)
Czy po zarejestrowniu przysyłają jeszcze jakieś potwierdzenie pisemne z katalogiem czy wszystko odbiera sie na miejscu - jak to mniej więcej wygląda? Formularz wysłałam przez internet i od razu dostałam potwierdzenie.

Mi też będzie miło Ciebie spotkać, mam nadzieję że się poznamy :) służe pomocą. Powinni Ci przysłać pocztą potwierdzenie przyjęcia psa/suki na wystawę, numerki jeśli opłaciłaś wcześniej, karteczkę na katalog czasami idzie się z potwierdzeniem i odbiera się katalog. Jeżeli nie opłaciłaś to idziesz z potwierdzeniem przyjacia psa i kwitkiem oplacenia wystawy(również możesz opłacić na wystawie ale wtedy jest drożej) do sekretariatu i odbierasz dokumenty. Jadąc na wystawę powinaś mieć dodatko zaświadczenie że piesek jest zdrowy, książeczkę zdrowia. Napisz do mnie mejla to wyślę jak takie zaświadczenie wygląda nie każdy weterynarz ma.

• 2 years later...
Posted

McDzik napisał(a):
Co mu z takiego taty, jak i tak nie chcecie go wystawiac ani mu rodowodu wyrabiac nawet ..:mad:

A ta bedzie za mna lazic i mnie opieprzac:diabloti:

Posted

McDzik napisał(a):
A żebyś wiedziała :D Ja nie [oprzestane, dopóki nie pójdziecie go zarejestrować do ZK :D

No niech ci bedzie jak bede kiedys w Łodzi to go moze zarejestruje xD

Posted

Aaa... bo wy nie macie w mieście u siebie, tylko do Łodzi musicie jechac aż... no to schnell schnell :D
haaaaa dopięłam swego xD teraz czekam na efekty :D