Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od dłuższego czasu nosiłam się z zamiarem zarejestrowania się na forum dogo, no i jestem wraz z Erisem. :)
W sierpniu 2011 dostałam potwierdzenie zarejestrowania przydomka hodowlanego Anteris, zapraszamy także na naszą stronę internetową - TU.

Tak więc to jest moja radość Eris z Reptowskiego Lasu (2004). Czasem się wystawiamy, Eris jest Championem Polski, ma uprawnienia hodowlane i w 2011 zaczęliśmy Interchampionat. W 2015, po wejściu Championatu Weteranów skończyliśmy go w 3 wystawy - jako pierwszy pies samoyed w Polsce ma Championat Weteranów!

Mieliśmy tak samo złe dni, jak i dobre... Nie zamieniłabym go na innego psa.
480021bdc49895e4gen.jpg

Od lutego, po śmierci Franka dołączył do mnie i Erisa Jugo - NORWAY RACER Brodwinek. Nie jest to ani samoyed, ani buldog - jest to whippet. Dlaczego? Zdecydowała długowieczność rasy, no i ten konkretny osobnik mnie urzekł kiedy zobaczyłam go po raz pierwszy. 

JugoBobolin.JPG

Od 12 października 2011 był z nami jeszcze buldog francuski Franio - Valentino de Ficca (2011). Niestety Franio opuścił mnie 22 stycznia 2015 roku.

Brakuje mi Cię strasznie bąbelku. Mam twoje zdjęcie w ogromnej ramce, jednak nie zastąpi mi to "gru".
44ebf9b21158b54d.jpg

W domu mam aktualnie 4 psy, 2 moje i 2 TŻta (BF i wilczak czechosłowacki). Jakoś dajemy radę ;)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Cavy napisał(a):
Jaki piękny kawaler :loveu:
Uwielbiam tą rasę, ędę częstym gościem, czekam na zdjęcia,

Bardzo nam miło, dzisiaj lecimy na długi spacer więc kilka fotek napewno będzie. ;)

Ania! napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]Piękny pies :loveu:
A rasa wspaniała ... nie tylko ze względu na imponujący wygląd ale również ze względu na wspaniały charakter :D
[/FONT]

No charakter ma swój własny i lubi dyskutować, jeśli coś mu nie pasuje. Bardzo rozgadany pies. ;)

Posted

Kupiłam baterie do aparatu, włączyłam, zrobiłam 3 zdjęcia i... się wyłączył - bo pokazało, że słaba bateria! :|

Z czego jedno zdjęcie jest takie, gdzie Erisa dobrze widać, reszta w biegu, zamazana.
Biały na białym.

Posted

Mi też bateria coś siadły w aparacie i ładuja sie przykładowo całą noc, pochodzi aparat 30 minut i do wymiany. Planuje kupić w najbliższym czasie, bo na dłuższa metę to strasznie męczące.

Zapraszamy do nas. ;-)

Posted

http://psiarze.com/images/1244040338/1_780/63320313.jpg
a nie boisz sie ze po tym surowym miesie zrobi sie z niego strassssnie zllllyyyy pies:evil_lol:?

zartuje oczywiscie

a co do kanalikow.... moja sunia tez miala klopoty z lzami i do dzisiaj ma. Ale jak widze ze zaczyna sie zabrazowiac pod oczkiem to zakrapiam jej preparatem No more tears firmy show tech. On rozszerza kanaliki. Maxina przez tydzien ma zakrapiane oczka a pozniej spokoj na co najmniej pol roku. Moze sprobuj?

Posted

[quote name='Asiaczek']Asiaczki i tutaj przygalopowały:)

Witam, witam! :)

[quote name='lolka75'][url]http://psiarze.com/images/1244040338/1_780/63320313.jpg
a co do kanalikow.... moja sunia tez miala klopoty z lzami i do dzisiaj ma. Ale jak widze ze zaczyna sie zabrazowiac pod oczkiem to zakrapiam jej preparatem No more tears firmy show tech. On rozszerza kanaliki. Maxina przez tydzien ma zakrapiane oczka a pozniej spokoj na co najmniej pol roku. Moze sprobuj?

Ja mu przecieram soin des yeux - Jean Pierre Hery, ale może spróbuję tym show techiem.. Dziekuje za rade! :) :)