Jump to content
Dogomania

Czy Rami wygląda na rasowego i czy(gdyby miał rod.)miałby jakieś szanse na wystawie?  

64 members have voted

1. 1. Czy Rami wygląda na rasowego i czy(gdyby miał rod.)miałby jakieś szanse na wystawie?

• Tak, raczej nie odbiega od wzorca i miałby szansę
      22
    • Może, ale ma kilka wad
      21
    • Raczej nie, odbiega od wzorca
      9
    • Nie, moim zdaniem nie jest rasowy
      16

Recommended Posts

• Replies 645
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nomu
Mam nadzieję :evil_lol:

Dosia&Borys
Dziękujemy!! :*

bonita
Żeby On miał zapał nie tylko do sportów :evil_lol: :cool3:

evaxon
Z tą bestią to trafiłaś idealnie :evil_lol: Bestia w małym ciele! :diabloti:

Dziękujemy za odwiedziny!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Hej ho!
Jak widać zapuściłam wątek, zielska nie długo wyrosną :shake: ;)
Do reszty oddałam się pracom "kompiuterowym" ;)
(Wątek w moim podpisie)

A Ramzesik koleżankę Sznaucerkę ma i uuubuustwia ją ! :multi: :lol:
Ale qrcze nie mogą się pobawić bez smyczy bo łobydwa szaleńce i pouciekają pewnie... :evil_lol:

Miłego wieczorka!!

PS> Oglądacie I.A. Sztuczna Inteligencja- dzisiaj na tvn? Ja widziałam 2 razy film i zawsze ryczę jak bóbr... :placz: :roll:

Posted

[quote name='nikusia']

PS> Oglądacie I.A. Sztuczna Inteligencja- dzisiaj na tvn? Ja widziałam 2 razy film i zawsze ryczę jak bóbr... :placz: :roll:

Oczywiście że oglądam, film jest super! A ty w przerwie na reklamy zdjęcia porób ;)

• 2 months later...
Posted

Witam, witam...
Nawet nie zauważyłam że od wakacji nie pisałam w tym topicu... :shake:
Co szkoła potrafi zrobić z człowieka... :evil_lol:
Teraz pewnie już nikt tu nie zagląda i pewnie długo nie zajży, ale cóż- napiszę, nie mogę przecież porzucić naszej galerii... :cool3:
Przede wszystkim to muszę skombinować jkieś focie Ramzia, bo zmienił się baaardzo... Duży chłopak się z niego zrobił- w końcu mamy już hmmm... 1,6 roku ;)
Włoski mu wreszcie troszkę zgęstniały i nabrały ładnych kolorków- co prawda nie ściemniały ale i tak są śliczne :loveu:
Gronkowiec w uszkach się nie odzywa, i dobrze- niech siedzi cicho bo normalnie... :mad:
Co jeszcze nowego?
No- na szczęście Ramzio już wcale a wcale lęku przed psiakami nie odczuwa :) wręcz przeciwnie :D
Więc się teraz zastanawiamy nad drugim psiakiem.
Bardzo możliwe że pojawi się qmpel dla Ramzesika- tylko jeszcze nie wiem czy sunia, czy piesek... :)
Ale raczej psiunek.
Dużo też myślałam o Chihuahua, bo to takie maleństwa, ale miłości do Yorkusiów nie zastąpią :razz:
Cały czas uczymy się nowych sztuczek, kombinujemy. M.in
-hołk ;) - podnosimy 2 łapki i siadamy na doopci ;)
- co??! - kręcimy główką :lol:

Próbujemy też zwalczać okruuutny nawyk- uciekanie pędem przed siebie zaraz po odpiciu smyczy... Chwytałam się już wszystkich środków, aż w końcu poprostu go puściłam na "w miarę" ogrodzonym terenie- na tyle żeby się zmęczył zanim ucieknie ;)
Po paru razach wołania, skakania a później sprinciku za rozradowanym biegnącym włosiem z oczami, w końcu uznał się nie warto :lol:
Później zaczęło się chowanie i już w miarę się trzyma nogi- ale nie ucieka.
Jednak w mieście go nie puszczam- po co ryzykować... :shake:

Co jeszcze...
Kupiliśmy nowe szeleczki, bo stare włoski plątały i te nowe bardzo dobrze się sprawdzają :)

Greenieski- czy jakoś tak ;) to największa frajda- uuuwielbia je mały...

No a generalnie zdrowy, piękny diabeł wcielony :lol:jak każdy chłop! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No i ma pięękny ulubiony sposób na doprowadzenie pańci do szału- cały rytułał :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Pańcia "pracuje" a tu przychodzi ścierka i zaczyna piszczeć- bo się nudzi. Potem warczy, gada skacze, przynosi wszystkie zabawki, biega po mieszkaniu.. a potem robi z siebie kota ze Shreka- słodkie oczęta, i co robi pańcia?? bawi się z ramziem...

No to tyle w skrócie... :)

Mam nadzieję że ktoś jeszcze zajży do nas i przepraszam za dłuuugalaśną nieobecność.....

BUZIAKI!!! :*

Posted

Ojejjj jaki Ramzesik piękny!!! :multi:
To fajnie Nikusiu, że chcesz kupić drugiego psiaczka.
A, co do tego piszczenia z nudów, warczenia, gadania, skakania i przynoszenia zabawek... skąt ja to znam...:evil_lol: ;)

Posted

marlena924, Pati i Daisy,
Dziękujemy za odwiedzinyi zapraszamy częściej!!! :multi::multi::multi:

Pati,
a próbujecie jakoś to "zwalczać" ? Bo na dłuższą metę to upierdliwe jest :lol::evil_lol:

Posted

nikusia napisał(a):
marlena924, Pati i Daisy,
Dziękujemy za odwiedzinyi zapraszamy częściej!!! :multi::multi::multi:

Pati,
a próbujecie jakoś to "zwalczać" ? Bo na dłuższą metę to upierdliwe jest :lol::evil_lol:

zmecz go solidnie raz a dobrze ze nie bedzie Ci truł potem tylko odsypiał :-)

Ramzesik zmienił sie nie do poznania!!!!!
Jestem pod wrazeniem ze taki włos mu zapusciłaś! Super!

Posted

Witamy!

Rzeczywiście Ramzio nie do poznania :cool3: A jakie włoski długie :loveu:

Weronisiu, którego Ramzesik sie urodził, bo wydaje mi się, że są w podobnym wieku :crazyeye:

Posted

Wakacyjny Chłopak :evil_lol:

A jak wasze paiaki się dogadują z kotami?

Z Ramzesikiem to taka dziwna sprawa-jak widzi kota na podwórku to mu się :diabloti: światełka - żeby nie było qrwiki :evil_lol: w oczach pojawiają i bieeegnie!!!
Wspaniała zabawa- grozić kotu że się go zaraz zeżre :evil_lol:

No ale na poważnie,
byliśmy ostatnio u znajomych, który mają kotkę- Main coon- TEKLA :) Tekla ma chyba rok- około. Na początku Ramzio chciał koniecznie ją obwąchać więc ona stawała na tylnych łapach a przednie podnosiła do góry - na wszelki wypadek ;) a co robił Rami? :lol: To samo- hołk chciał z kocią zrobić :lol:
No a jak się później rozkręcili :loveu: Trzeba było uważać bo z każdej strony mógł nadlecieć włochaty a za nim kicia, a potem odwrotnie :) Ganiali się po całym domu a efekt był taki- że pierwszy raz w życiu widziałam żeby kot dyszał z jęzorem na wierzchu :eviltong:
Gorzej było trochę jak kicia wpadała na genialne pomysły- na przykład wskoczenia na Ramzesa z parapetu- a waży dużo więcej- w końcu to największy kot świata :evil_lol:
Później był taki padnięty spał do wieczora a to do niego nie podobne :evil_lol:

Posted

zdejcia Nikusiu przepiekne:loveu: :loveu: :loveu: kurcze zazdroszcze umiejetnosci robienia takich zdjec...a co do Ramzesika to szoook ale pozytywnie;) nie dopoznania chłopak....włoski długie..super....;)