Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wracam z wakacji i radosne wieści :multi: Gratulacje dla Marysi! To macie szczęśliwą 7 jak my mieliśmy :) tylko u nas było odwrotnie - 5 dziewczyn i 2 chłopaków.

Posted

[quote name='Kaladan']Wracam z wakacji i radosne wieści :multi: Gratulacje dla Marysi! To macie szczęśliwą 7 jak my mieliśmy :) tylko u nas było odwrotnie - 5 dziewczyn i 2 chłopaków.

Dziekuje wam wszystkim. Szczesliwej 7 nie ma :( jest tylko 6 maluszkow. Jeden miał rozszczep, a wet chyba zapomniał zajrzec mu w buzie. Sama sie zorientowałam ze coś jest nie tak :((( :placz:

Nasze małe szkraby mają już tydzien. Rosną, "biegaja" po kojcu. Kocham je strasznie. Marysi rola mamusi sie nie podoba. Do kojca wchodzi sporadycznie. Muszę maluszki dokarmiac i masować im brzuszki aby mogły się wykupciać i sprzatac po nich bo ksieżniczka Maria nie zamierza tego robic :)

Posted

Jak się czyta, że Mamcia nie zawsze ma ochotę masowa i sprzątac, to cieszę się, że moje suczki (wszystkie, jak do tej pory!) były cudownymi matkami...
Nie zazdroszczę roboty,no, ale innego wyjścia nie ma...:lol:
Pzdr.

Posted

My przez pierwsze dwa dni tylko dostawialiśmy maluchy bo suka w szoku...
W ogóle ich nie lizała, potem dopiero doszła do wniosku że "a może jednak"...:lol:

Przykro mi z powodu szczeniaczka z rozszczepem:-(

Posted

az miło popatrezc na te forumowe maluchy :) serdecznie wszytskim gratulujemy przeslicznych malców , niech pieknie sie rozwijaja :)

My nadal czekamy- Tasha w mniej wiecej 49 dniu ciązy-stasznie jstem ciekawa...i zdenerwowana

Posted

Witam Tasheńkę na porodówce :lol: Przyszła mamusia ma świetną figurkę.

U nas 44 dzień ciąży... ;) a Ayka już ma takie grube sutki jakby już chciała karmić...

Posted

Alojzyna napisał(a):
Witam Tasheńkę na porodówce :lol: Przyszła mamusia ma świetną figurkę.

U nas 44 dzień ciąży... ;) a Ayka już ma takie grube sutki jakby już chciała karmić...

dzieki Alu:)
trzymam mocno kciuki za Ayeczke :) wiesz ziewczyna juz wie co sie swieci to na zas sutki przygotowała :) a Taszczura nieswiadoma :) hahahaha:evil_lol:

Posted

A moja panna karmić nie chce :) Figure ma jak modelka i sporadycznie wchodzi jak juz się ją ładnie poprosi. Dzieci robia kupy, kupy śmierdzą a to nie dla niej ! Wariatka:) Mimo to kochamy ja bardzo :)

A to fotki 9 dniowych maluchów :)

Posted

A mnie zawsze zastanawia czemu w kojcu są pluszaki?
Żeby malce sie zsocjalizowały?
Bo ja mam kojec bez pluszaków, za to dzisiaj były pierwsze podrygi na trawce - szczenięta 16 dni;):loveu:

Posted

Rozumiem ,żeby owczarek taki o pierwotnym mało zmienionym charakterze vlcal,mudik,cattle dog czy jaskowyś pierwotny psic, ale boksio?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jestem w szoku WOW!

Posted

Kika gratulacje! I trzymamy kciuki!

Marysia wykopała norę....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Moja seterka już tydzień przed porodem też kopała jamy. Najbardziej upodobała sobie dziurę pod starym piecem w wyburzanej wtedy kuchni letniej. Wywlekałam ją stamtąd całą w białym pyle.

Do tego przetrwał w niej inny instynkt - gdy szczeniaki były starsze, zaraz po jedzeniu biegła do nich i zwracała im swój posiłek. Musieliśmy ją bardzo pilnować, bo chudła w oczach...