Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mudik napisał(a):
dobrze widzę,ze częśc z nich ma krótkie ogony!:crazyeye:

MUDIK, źle widzisz :) I nie rozumiem twojego zdziwienia. U 5 szczeniat ogony są kompletnie połamane nawet u niektorych w 2 miejscach. A w takim przypadku niestety u tych co ogony są połame trzeba obciąć ogonki.

Posted

Marihuana napisał(a):
MUDIK, źle widzisz :) I nie rozumiem twojego zdziwienia. U 5 szczeniat ogony są kompletnie połamane nawet u niektorych w 2 miejscach. A w takim przypadku niestety u tych co ogony są połame trzeba obciąć ogonki.

Chyba mam prawo być zdziwiona,skoro szczeniaki nie maja jednej doby a ogony sie tnie troche później,a tu widzę ,że są krótkie. Nie muszę sie znac ani jasnowidzem nie jestem, że były połamane(pierwszy raz o czymś takim słyszę:roll::-o) Czyli ona są DO obcięcia ale cięte nie były ? tak? bo nie ma śladu po cięciu,dlatego też także i przez to byłam zdziwiona(namotałam sorry dwie rzeczy mnie zdziwiły,że jedne są krótkie a drugie nie i te krótkie nie mają śladu cięcia mimo iż szczeniaki się dopiero co urodziły)
Nie mniej jednak dziękuję za objaśnienia.

Posted

Mudik, złamany ogon u nowonarodzonego boksera nie jest czymś nowym, zdarza się to przy licznych miotach. Zdarza się też u bordogów i innych ras. Niestety u bordoga ogona nie skopiujesz i taki jest jusz jako pet niewystawowy, bokser ma to szczęście że mozna go skopiować i wystawać.

Posted

[quote name='Atik']Mudik, złamany ogon u nowonarodzonego boksera nie jest czymś nowym, zdarza się to przy licznych miotach. Zdarza się też u bordogów i innych ras. Niestety u bordoga ogona nie skopiujesz i taki jest jusz jako pet niewystawowy, bokser ma to szczęście że mozna go skopiować i wystawać.

Dzięki Dorota. Lepiej bym tego nie wyjaśniła:)

Mudik, ogonki jeszcze nie zostały obcięte. Zabieg wykonuje się kilka dni po porodzie. No niestety są połamane a na szczęscie mozna je (a tym przypadku trzeba) u boksera obciąć.

Maluchy i mamusia maja sie swietnie. Maria świetnie się spisuje jako mamusia, ale kup powiedziała ze jesc nie bedzie .... :shake:

Posted

Piękne boksie:loveu: I prosimy o więcej;)
U nas Magia jakoś nie zapałała chęcią do macierzyństwa i nie zawsze chce karmić maluchy sama z siebie... Na razie nie trzeba dokarmiać, bo można jej po prostu powiedzieć waruj i dostawić szczeniaki ale trzeba wtedy pilnować uważniej niż kiedykolwiek, bo Magia lubi wstać, "otrzepać się" z maluchów i pochodzić po domku.
A może niepotrzebnie się martwię, może to jest normalne u niektórych suczek??

Posted

Goldek napisał(a):

U nas Magia jakoś nie zapałała chęcią do macierzyństwa i nie zawsze chce karmić maluchy sama z siebie... Na razie nie trzeba dokarmiać, bo można jej po prostu powiedzieć waruj i dostawić szczeniaki ale trzeba wtedy pilnować uważniej niż kiedykolwiek, bo Magia lubi wstać, "otrzepać się" z maluchów i pochodzić po domku.

Hehe u nas jest tak samo :evil_lol:. Jak sue stwierdzi że akurat teraz musi wstać to wstaje i idzie :roll: i nie ważne że szczeniak leży przy niej czy je.

Posted

Marihuana napisał(a):
KOchani dzisiaj od godziny 3:30 do 8:30 rodzilismy:) Bez komplikacji, Marysia swietnie sobie radzila. A jak zwykle to bywa jak sie cos bardzo chce to sie potem ma na odwrót:) Mamy 5 samców i 2 suczki hihihih żółte i pregowane z znaczeniami i bez. Jestem po całej dobie nieprzespanej ale jakos zyje. Marysia jest zmeczona ale szczesliwa.
Dziekuje wszystkim co trzymali za nas kciuki !!!

Gratuluję!
Pzdr.

Posted

nasze maluchy dzis maja 2 tygodnie i ich mama tak samo robi ja wasze jak ma ochote sie przejsc to nic ja nie obchodzi wyskakuje z legowiska i zostawia placzace dzieci

Posted

wiec one sie urodzily od 120 do 140 gramow a dzis od 320 do 450 gramow tak sie trzymaja roznice wagowe jak przy urodzeniu dzis oczkka otworzyly myszki male
a twoj ksiaze amlenki pewniebo on duzo lzejszy wczesniaczek sie urodzil choc z autopsji wiem ze to najmniejsze wcale w zyciu doroslym nie musi byc takie a odwrotnie

Posted

Sandra i Soul :) napisał(a):
nasz jedynaczek na dzień dzisiejszy waży 184g ale jest silny i wczoraj uchylił jedno oczko :D i nas szpieguje :P hihi

Hihi, mały cyklopik!:loveu:
Pzdr.