Marihuana Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Bardzo prosimy o jakąś fotke mamusi z maluchami :) Quote
Marihuana Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Asiaczek napisał(a):Marihuana - a co tam u Was? Pzdr. Asiaczku, nie wiem tak prawde mowiac. Mierze jej temperature co kilka godzin i jak narazie skacze (oczywiscie temperatura nie marysia) :) ). Apetyt ma. W ciagu 24 godzin miała dwukrotnie dosyc intensywny wyciek śluzu z pochwy. Ja obstawiam tak poniedziałek - wtorek. To moj pierwszy miot wiec doswiadczenia nie mam, ale podobno temperatura jest wyznacznikiem ???? Quote
Asiaczek Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Z tego, co ja pamiętam, to po takim skoku temperatury, to mniej więcej w 24 godziny powinien zacząć się poród...:lol: Pzdr. Quote
Marihuana Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Asiaczek napisał(a):Z tego, co ja pamiętam, to po takim skoku temperatury, to mniej więcej w 24 godziny powinien zacząć się poród...:lol: Pzdr. Ale to wiesz ja jej mniej wiecej mierze co 4-5 godzin. wczoraj było w takiej kolejnosci 37,3 potem 37,1 potem 37,8 i dzisiaj 37,7 i po południu 37,5. Podobno musi ponizej 37 zejsc. Ja to juz mam stresa mega:) Ale ciesze sie ze wszystko gotowe, lampa grzejaca wisi, Marysi sypia juz w kojcu. Jestesmy GOTOWI na przyjscie wnusiów na świat :) Quote
Asiaczek Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Jak dla mnie, to te wyniki jeszcze sa za mało zróżnicowane... pzdr. Quote
Marihuana Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Asiaczek napisał(a):Jak dla mnie, to te wyniki jeszcze sa za mało zróżnicowane... pzdr. Dlatego czekamy. Mysle ze za 2 dni to śmiało:) termin ma na srode ( tzn t byłby 63 dzien) ale według USG moze rodzic juz jutro bo miała mało wód płodowych. Quote
Goldek Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Oj u nas wesoło jest... Dzisiaj musiałam sie na 2h rozstać ze szczeniakami i strasznie do nich tęskniłam. A to dopiero pierwszy dzień! Jakim cudem ja je oddam?!:-( Marihuana - trzymamy kciuki za dobry poród i obfity:loveu: Quote
Marihuana Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Goldek napisał(a):Oj u nas wesoło jest... Dzisiaj musiałam sie na 2h rozstać ze szczeniakami i strasznie do nich tęskniłam. A to dopiero pierwszy dzień! Jakim cudem ja je oddam?!:-( Marihuana - trzymamy kciuki za dobry poród i obfity:loveu: GOLDEK prosimy o fotki :)))) No ja mam nadzieje ze obfity bedzie poród :) I mam nadzieje ze z przewaga femine :P szkoda ze na USG nie widac hihi Quote
Goldek Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Dobra, to ja nie daje sie dłużej prosić, i wstawiam fotki: Quote
Mudik Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Sliczności:loveu::loveu::loveu: http://img151.imageshack.us/img151/6521/szczyle1zk9.jpg Quote
duzebzium Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Ale slodkie kluseczki :loveu::loveu::loveu: ladne kolorowe wstazeczki :cool3: ja zawsze znacze pisakiem bo boje sie ze cos im sie stanie... :oops: Quote
Goldek Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 To nie są wstążeczki tylko... moje gumki do włosów. Wstążeczki zawiązaliśmy na początku ale pieski są jeszcze małe - wastążki spadały, ściskały łapki, ściskały tułów, a ja sie bałam mocniej ciągnąć. Więc wzięliśmy gumki;) Wstążeczki będą jak maluchy podrosną;) Quote
Mudik Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Goldek napisał(a):To nie są wstążeczki tylko... moje gumki do włosów. Wstążeczki zawiązaliśmy na początku ale pieski są jeszcze małe - wastążki spadały, ściskały łapki, ściskały tułów, a ja sie bałam mocniej ciągnąć. Więc wzięliśmy gumki;) Wstążeczki będą jak maluchy podrosną;) gumki:-o:-o:-o a nie ściskaja ich ???? Quote
moon_light Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Mudik napisał(a):gumki:-o:-o:-o a nie ściskaja ich ???? oj przestan najwyżej oczka troche na wierzch wyjdą. wielkie mi co :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Ale tutaj kremowo się zrobiło...:loveu: http://img151.imageshack.us/img151/6521/szczyle1zk9.jpg Pzdr. Quote
boksiedwa Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Jessy i jak Maryśka? rodzicie? :D gratki wielkie dla wszystkich nowych mamusiek :) Quote
Marihuana Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Asiaczek napisał(a):Ale tutaj kremowo się zrobiło...:loveu: http://img151.imageshack.us/img151/6521/szczyle1zk9.jpg Pzdr. Piekny widok :) Szczesliwa mamusia i maluszki :) Quote
Marihuana Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 boksiedwa napisał(a):Jessy i jak Maryśka? rodzicie? :D gratki wielkie dla wszystkich nowych mamusiek :) Boksiedwa, Marysia się jednak nie spieszy :) Normalnie je, tylko widac ze jest zmeczona. Spi na boku. I co zauwazyłam ma strasznie gorący brzuch ??? drodzy doswiadczeni hodowcy czy to normalne??? Quote
Goldek Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Mudik napisał(a):gumki:-o:-o:-o a nie ściskaja ich ???? :lol: Nie, nie ściskają bo wcześniej je noszę długo na ręce. Wstążeczki będą jak psiaki podrosną bo (chyba już mówiłam) cały czas im się zsuwały albo łapy im przez nie przechodziły i ściskały tułów... A teraz mają gumki i nie ma problemu;) No i codziennie sprawdzam czy jest wszystko dobrze z tymi frotkami rzecz jasna.:cool3: Quote
Agnieszka K. Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Gratuluje maluszków :) Ciekawie bedzie jak zaczna chodzi i rozrabiac ;) Frotki mozesz tez rozciągnac bardzo mocno - wtedy rozerwiesz częśc gumek i nie beda sciskac (na włosy nie bardzo sie beda juz nadawac, ale nie o to chodzi). Maluchy przeciez rosna ;) Quote
Goldek Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 No rosną rosną! Jeden przytył aż 40g! Szkoda tylko że jeden w ogóle nic nie przytyl a drugi schudł...:-( Teraz właśnie ssą a ich rodzeństwo śpi. One MUSZĄ przytyć:-( Quote
Marihuana Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Kochani czy to normalne ze Marysia ma bardzo cieply brzuch???? Quote
Goldek Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Nie wiem, ale czy widzisz jakieś oznaki porodu? Np szczeniaczki przesunęły sie bliżej "wyjścia"? Quote
Marihuana Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Goldek napisał(a):Nie wiem, ale czy widzisz jakieś oznaki porodu? Np szczeniaczki przesunęły sie bliżej "wyjścia"? Tzn jest tak. Dziś mamy 60 dzien. Brzuch sie nieco opuscił. Marysia ma temperture 37,5 i ma apetyt tylko zrobiła sie strasznie zmeczona i osłabiona jakby, no i ma gorący brzuszek. Myśle ze to jeszcze nie teraz. Quote
Recommended Posts