Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam

Kolejne maluszki wyjezdzaja w weekend, zostana juz u nas tylko: Vito i Dessa. Zyczymy wlascicielom wiele radosci z malcow i duuzo cierpliwosci!!! :)
Tymczasem nowe fotki pozostalych u nas 5 maluchoiw. Maja 8 tygodni
Juan

Giovanni

Dalida

Vito

Dessa

Pozdrawiam

Posted

Przecudne mordeczki! Zakochałam się w Juanie.
Dopiero się rodziły a już jadą do nowych domów. Ależ to minęło.

Dziekuje za mile slowa. Tak Juan rozko****e-dobre mu imie nadalam :D
Czas zlecial za szybko...ech!!!

Posted

Kaladan napisał(a):
Niesamowite takie dzieci w łatki :) Wyglądają na strasznie duże. Ile ważą?

dzięki :loveu:
no i faktycznie są duże, zresztą chyba podobnie jak rok temu ^^
jeszcze nie były ważone bo waga nam się zepsuła i w najbliższym czasie skocze do sklepu kupić nową ;) damy znać ile kluski ważą :cool3:

---
wczoraj kluseczki były ważone ^^ no i jest mniej więcej 620-700g ;)

Posted

a my wlasnie czekamy na poród, troche wczesniej niestety, ale nic nie stoi na przeszkodzie, sunia juz od czwartku ma zmniejszona temperature, miala juz troche takiego niepokoju, troche od czasu do czasu drapie w cos, 2x wymiotowala, ale zanim sie zdecyduje to chyba jeszcze troche potrwa :)

Posted

Już "po" bylo ok godziny 14. Szczeniaczkow urodziło się 6 :D( 5 dz i 1 ch. )
Poród odbyl sie w klinice, gdyz sunia sama by nie urodzila- pierwszy maluch okazal sie duzy i mial nie male problemy z wyjsciem na swiat, ale wszystko dobrze sie skoncyzlo,tymczasem mamy duzo roboty bo na USG wyszlo nam ze mialy byc 3 szczeniaczki a jest 2 razy tyle :)

A moje pytanie brzmi: kiedy maluchy powinny byly zrobic pierwsza tzw SMÓŁKĘ?? Bo jak do tej pory mimo masowania(przez nas) i lizania(przez suke) brzuszkow nic nie wyszlo.

Posted

A popiły siary? Niech dużo piją, to będą dużo robić :-)

Moje szczeniaki niektóre rodziły się już w smółce, wydaliły ją pewnie w czasie porodu pod wpływem skurczy.

A może suka wylizała ją tak, że nie zauważyliście?

Posted

moje kluski skoncza w czwartek 6 tygodni
zdjecia robione tydzien temu

Sweet Thistle (Atos)

Sweet Lavender

Sweet Jasmine

Sweet Heather (zwana Hetera lub Trollem) :evil_lol:

Posted

Saskja napisał(a):
A popiły siary? Niech dużo piją, to będą dużo robić :-)

Moje szczeniaki niektóre rodziły się już w smółce, wydaliły ją pewnie w czasie porodu pod wpływem skurczy.

A może suka wylizała ją tak, że nie zauważyliście?

Mnie też się wydaje, że sunia mogła je tak dokładnie wylizać, że smółki nie było widać...
Pzdr.

Posted

Już jest wszystko w porządku, a co do stwierdzenia "Niech dużo piją, to będą dużo robić :smile:" całkowicie się zgadzam :D. A tymczasem brak czasu na pisanie bo problem tylko tak naprawdę jest z suką która nie chce jeść i dodatkowo ją musimy do tego namawiać- odwrotność szczeniaczków które mają wilczy apetyt i nieźle przybierają na wadze :).
Pozdrawiam i myślę, że jak już będę miała więcej czasu (weekend) to wstawię tu jakieś zdjęcia maluchów. :)

Posted

po domowemu to Titek :cool3: (po tatusiu :) )
Jest ze wszystkich psów najbardziej podobny do tatusia (z plam, i z bardzo dużej "maski"). tatusiowi się kropka zlała z maską, a synek ma jako jedyny z psów tak wyraźną i jedną ;-)

• 2 weeks later...
Posted

ah dzięki wam za tyle miłych słów :loveu:
a do kalendarza na proanimals miałam dać też czerwono-białe ale... i tak by nie powstał... :-(
Potrzeba ok.30 właścicieli czerwono-białych aby dodali foty... :roll:
Narazie doliczyłam się ok 8 którzy by dodali zdjęcia z Polski.. i szukaj wiatru w polu... jak tych swetrów tak mało u nas :-(
Może za jakieś dwa lata gdy będzie ich więcej to doczekamy się w końcu na kalendarz z czerwono-białymi.