Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Canaveral-staff napisał(a):
śliczne maluszki :multi::multi:,teraz tylko czekamy na maluszki u rodziców-mam nadzieję ,że wszystko dobrze się skończy:lol:

Fibi ma bardzo intensywny wyplyw , pomimo zgolenia wlosow przy sromie pozostałe az sie lepią . Sa 2 opcje według mnie - albo po odstawieniu antybiotyku coś sie pogorszylo albo w co chce wierzyć , przygotowuje sie juz do porodu ( w ostatnich wynikach moczu niewiele juz bylo bakterii ) .Mamy dzis 53 dzień ciązy . Maluszki juz kopią po moich rękach a w sutkach na razie sucho .

Posted

rodzice napisał(a):
Fibi ma bardzo intensywny wyplyw , pomimo zgolenia wlosow przy sromie pozostałe az sie lepią . Sa 2 opcje według mnie - albo po odstawieniu antybiotyku coś sie pogorszylo albo w co chce wierzyć , przygotowuje sie juz do porodu ( w ostatnich wynikach moczu niewiele juz bylo bakterii ) .Mamy dzis 53 dzień ciązy . Maluszki juz kopią po moich rękach a w sutkach na razie sucho .

to nie dobrze by było gdyby szykowała sie do porodu jeszcze chociaż 4-5 dni i już maluszki maja dużą szansę na przeżycie

trzymam mocno,mocno kciuki

Posted

Na tydzień przed porodem zaczyna się rozpuszczać czop zamykający ujście do macicy. Czasami z moich suk schodziły wtedy dość pokaźne gluty. Może to właśnie to?

Posted

Powiedz czy jest różnica w wielkosci bo wydaje mi sie ,że jedna sunia jest duzo mniejsza - to ta druga w kolejnosci , zreszta chyba najbardziej mi sie podoba . Ma piekny biały znaczek na karku . Macie juz imiona dla nich ?
Moja sunia juz nie wychodzi na spacery do lasu - nie ma sily , co chwila siada . Po schodach tez schodzi jakby była co najmniej na ostatnich nogach w ciąży :lol:

Posted

U mojej córki w szkole - SEPSA ! Sanepid , kwarantanna klasy a córka osłabiona bo wlaśnie przechodzi infekcję a do szkoły musiala chodzić bo miala testy kończace gimnazjum .
Jutro jadę z Fibi na kolejne badania - 59 dzień ciązy .

Posted

Byłam wczoraj u weta na ostatnich badaniach . Mocz bez zadnych bakterii , bialka i bez kryształkow ale niestety bardzo znowu wzroslo ph . Fibi dostaje teraz wiecej bialka w karmie i ma cały czas tyłek oblepiony śluzem wiec moze od tego .Maja znowu konsultować sie z Wroclawiem . Jest juz mleko w sutkach , temperatura wczoraj 38.1 . Pani doktor mowi ,ze moze urodzić nawet dzisiaj . Fibi od wczoraj nie je nawet mięsa z puszki .Dzisiaj znowu odeszla od miski .

Posted

Temperatura o godz 20.20 - 37.2 . Fibi wyszla chetnie na spacer , nie dyszy , nie szuka gniazda . Co jest grane ? Inne moje psy przy takiej temperaturze juz rodzily . w tej chwili dalam jej michę mieska i ryżu z warzywkami - wcina aż milo .
Cala moja ekipa jest teraz na oblewaniu córeczki kolegi a ja mam dyżur przy suni która mnie chyba troche posciemnia tej nocy .

Posted

Aha i jeszcze jedno - strasznie jej zaczął wystawać kręgosłup , pewnie brzuch się opuścił ale w tych kłakach nie widać .
Mam juz przygotowany prowiant na noc - cola , chipsy , i casaty x2 . Bedziemy z córka zajadać stres . To moze być ciekawa noc .
Przy jakiej temperaturze rodzily wasze suki ?

Posted

My po dwóch miotach odpuściliśmy sobie mierzenie temperatury. Uznaliśmy, że i tak tym porodu nie przyspieszymy...
Obserwujcie dziewczynę i...cierpliwości :)

U nas jeszcze dwa tygodnie u Chani. Brzuszek rośnie :loveu:

A Rubia i jej dzieci mają się doskonale (w niedzielę kończą 2 tygodnie).

Rubinka tydzień po porodzie:

Maluchy w wieku 7 dni:

i 9 dni: