rodzice Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Canaveral-staff napisał(a):śliczne maluszki :multi::multi:,teraz tylko czekamy na maluszki u rodziców-mam nadzieję ,że wszystko dobrze się skończy:lol: Fibi ma bardzo intensywny wyplyw , pomimo zgolenia wlosow przy sromie pozostałe az sie lepią . Sa 2 opcje według mnie - albo po odstawieniu antybiotyku coś sie pogorszylo albo w co chce wierzyć , przygotowuje sie juz do porodu ( w ostatnich wynikach moczu niewiele juz bylo bakterii ) .Mamy dzis 53 dzień ciązy . Maluszki juz kopią po moich rękach a w sutkach na razie sucho . Quote
Canaveral-staff Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 rodzice napisał(a):Fibi ma bardzo intensywny wyplyw , pomimo zgolenia wlosow przy sromie pozostałe az sie lepią . Sa 2 opcje według mnie - albo po odstawieniu antybiotyku coś sie pogorszylo albo w co chce wierzyć , przygotowuje sie juz do porodu ( w ostatnich wynikach moczu niewiele juz bylo bakterii ) .Mamy dzis 53 dzień ciązy . Maluszki juz kopią po moich rękach a w sutkach na razie sucho . to nie dobrze by było gdyby szykowała sie do porodu jeszcze chociaż 4-5 dni i już maluszki maja dużą szansę na przeżycie trzymam mocno,mocno kciuki Quote
rodzice Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Dzięki bardzo trzymanie kciuków bardzo sie przyda , Quote
Alojzyna Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 Na tydzień przed porodem zaczyna się rozpuszczać czop zamykający ujście do macicy. Czasami z moich suk schodziły wtedy dość pokaźne gluty. Może to właśnie to? Quote
jovanna Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 moje maluchy dzis koncza 6 dni a to fotki z wczoraj suczki piesek Quote
rodzice Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Powiedz czy jest różnica w wielkosci bo wydaje mi sie ,że jedna sunia jest duzo mniejsza - to ta druga w kolejnosci , zreszta chyba najbardziej mi sie podoba . Ma piekny biały znaczek na karku . Macie juz imiona dla nich ? Moja sunia juz nie wychodzi na spacery do lasu - nie ma sily , co chwila siada . Po schodach tez schodzi jakby była co najmniej na ostatnich nogach w ciąży :lol: Quote
jovanna Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 raczej miot jest wyrownany najwieksza jest ostatnia dziewczynka ale piesek i te dwie pierwsze suczki sa prawie takie same zapomnialam dodac ze dzisiaj koncza ROCZEK panny o ktorych pisalam rok temu ;) to bylo w zeszlym roku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19690&page=80 a teraz wygladaja tak: Fibi Bella Quote
rodzice Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Jakie piękne imiona maja te pieski :loveu::loveu: Skąd ja je znam ? Nawet Bella ! to sunia która sprzedalam kilka dni temu . Widać mamy taki sam gust . Quote
rodzice Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 U mojej córki w szkole - SEPSA ! Sanepid , kwarantanna klasy a córka osłabiona bo wlaśnie przechodzi infekcję a do szkoły musiala chodzić bo miala testy kończace gimnazjum . Jutro jadę z Fibi na kolejne badania - 59 dzień ciązy . Quote
Canaveral-staff Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 pozdrów córcię ,życz Jej zdrówka :hand::hand: co do suni to już w razie co maluszki mogą przychodzić na świat:cunao::cunao::cunao::cunao: Quote
rodzice Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Byłam wczoraj u weta na ostatnich badaniach . Mocz bez zadnych bakterii , bialka i bez kryształkow ale niestety bardzo znowu wzroslo ph . Fibi dostaje teraz wiecej bialka w karmie i ma cały czas tyłek oblepiony śluzem wiec moze od tego .Maja znowu konsultować sie z Wroclawiem . Jest juz mleko w sutkach , temperatura wczoraj 38.1 . Pani doktor mowi ,ze moze urodzić nawet dzisiaj . Fibi od wczoraj nie je nawet mięsa z puszki .Dzisiaj znowu odeszla od miski . Quote
rodzice Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 mierzyłam przed chwilą temperature - 37.6 . Fibi jest spokojna , nie dyszy , nadal nie je . Quote
boksiedwa Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 rodzice napisał(a):mierzyłam przed chwilą temperature - 37.6 . Fibi jest spokojna , nie dyszy , nadal nie je . jesteście na dobrej drodze :multi: trzymam kciuki :kciuki: Quote
Mudik Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 My też trzymamy wirtualnie ale trzymamy ,jest dobrze i będzie dobrze.Czekamy na WIEŚCI!:multi::lol: Quote
Canaveral-staff Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 no to dobre wieści ,pewnie dzisiaj rodzinka sie powiększy:multi::multi::multi: Quote
duzebzium Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 czekami i trzymamy :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
rodzice Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Temperatura o godz 20.20 - 37.2 . Fibi wyszla chetnie na spacer , nie dyszy , nie szuka gniazda . Co jest grane ? Inne moje psy przy takiej temperaturze juz rodzily . w tej chwili dalam jej michę mieska i ryżu z warzywkami - wcina aż milo . Cala moja ekipa jest teraz na oblewaniu córeczki kolegi a ja mam dyżur przy suni która mnie chyba troche posciemnia tej nocy . Quote
rodzice Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Aha i jeszcze jedno - strasznie jej zaczął wystawać kręgosłup , pewnie brzuch się opuścił ale w tych kłakach nie widać . Mam juz przygotowany prowiant na noc - cola , chipsy , i casaty x2 . Bedziemy z córka zajadać stres . To moze być ciekawa noc . Przy jakiej temperaturze rodzily wasze suki ? Quote
Saskja Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Sama niska temperatura to jeszcze nie powód, żeby rodzić :-) Fibi wie lepiej. Trzymamy kciuki wraz z innymi. U nas jeszcze ok. 10 dni. Quote
Kaladan Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 My po dwóch miotach odpuściliśmy sobie mierzenie temperatury. Uznaliśmy, że i tak tym porodu nie przyspieszymy... Obserwujcie dziewczynę i...cierpliwości :) U nas jeszcze dwa tygodnie u Chani. Brzuszek rośnie :loveu: A Rubia i jej dzieci mają się doskonale (w niedzielę kończą 2 tygodnie). Rubinka tydzień po porodzie: Maluchy w wieku 7 dni: i 9 dni: Quote
rodzice Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Nic się nie dzieje , chyba pójdziemy spokojnie spać . Quote
Recommended Posts