Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no po dwoch to jeszcze mało ;) Moja suka za pierwszym razem urodzila 3 szczenie ok.23, a następne dopiero o 10 następneg dnia (następnego dnia urodziła jeszcze 2)...

Posted

Serdeczne gratulacje ! Jesli chodzi o niespodzianki w trakcie porodu to tym razem majac dosyć niespodziasnek w czasie ciązy funduję mojej suczce rentgenik i policzymy maluszki przed porodem .Nie chce już wiecej niespodziewajek .

Posted

[quote name='Saskja']:multi:Uff, my też już po USG. Są dzieciaczki, jak widać:

A tu jeszcze portrecik.

Ale się cieszę :multi:

w kwestii technicznej - robilas fotki monitora aparatem fotograficznym czy telefonem . U mojego weta nie ma drukarki i bardzo ubolewalam ze nie mam fotek z usg . Teraz jade w przyszlym tygodniu to moze zrobie tak jak ty .

Posted

My niestety nie mamy dobrych wiesci . Wyniki wymazu sa złe ( gronkowiec zlocisty i paciorkowce ) . Ciąża zagrożona . Robimy dalsze badania w weekend i wchodzimy z antybiotykiem . Psia jego mać !

Posted

Trzymajcie i to mocno bo mnie już beczec sie chce . Piję herbatki na spokojnośc ( jak mowił Pawlak do Kargula ) a i tak wszystko mi sie trzesie w srodku . Fibusia dośc ladnie je , brzuszek jej rośnie , jest w 38 dniu ciąży .

Posted

Jak zwalczyła sama stan zapalny to i teraz musi być dobrze,nmoże zastosuj swój dotyk takżei bądź dobrej myśli pies (świetnie to wiesz) odczytuje nasze nastroje. Będzie dobrze,wszyscy w to mocno wierzą!!!!!

Posted

Opowiem wam co przydazylo sie mojej rodzinie przez ostatnie 2 tygodnie i sami oceńcie czy mam prawo juz nie trzymać nerwów na wodzy .
1- moje dziecko ostatni dzień przed feriami mialo wypadek na lodowisku , kolezanka przejechala jej łyżwa po palcu .Lekarz stwierdzil,że nie trzeba szyc i dal zastrzyk przeciwtęzcowy . Po 2 miesiacach palec zesztywniał i zrobil sie gruby . Pojechalam do chirurga 2 tygodnie temu- diagnoza - zmiażdzona torebka stawowa , uszkodzone scięgno - cud ze palec nie zostal odcięty . Leczenie 6-7 miesiecy , rechabilitacja
2-zeszły tydzień moja wnuczka wpada u nas na drzwi i - reka w gipsie .Córka wymiotuje z nerwow bo bardzo małą kocha i dostaje ataku astmy .
3-peka nam rura w lazience , zalewa , trzeba rozbierać zabudowaną wanne
4 - mamy z córką zabieg u onkologa ( usuwamy znamiona ) , onkolog myli nasze imiona i wystawia zwolnienie z wf-u córce na moje imie .kiedy mówie ,ze nas pomylil mówi ,ze nie prawda i próbki sa oznaczone prawidlowo , przy czym znowu myli umiejscowienie znamion. Nie byloby w tym moze nic strasznego tylko ,ze ja juz jestem po kilku zabiegach i 3 na 4 byly złe wyniki . Teraz nigdy nie bede wiedziala do konca czy sa przypisane nam prawidlowo .
5- teraz kiedy córka nie moze ćwiczyć jej zespol taneczny jedzie na zawody - czekala na nie kilka miesiecy
nie wspomnę o tym ,ze najbardziej lakome suczydlo sciągnęło mi ze stołu mój najlepszy talerz do ciasta - i juz nie mam talerza , a jedyne buty które córka kupila za swoje cieżko zarobione w ferie pieniązki pekaja i nie nadaja sie do naprawy . To nie sa jej jedyne buty oczywiscie tylko w sklepie to byla jedyna , ostatnia para która jej sie spodobał ( buty drogie jak diabli )

Posted

Rodzice! tyle Was niedobrego ostatnio spotyka - w koncu należy Wam się jakas nagroda!! A ze suczki to sa mądre bestie to wierzę ze za 3,5 tygodnia Wasza mamusia Was uszczesliwi gromadką zdrowych tłusciutkich maluszków!! My cały czas trzymamy kciuki!!!

Niki_ill małe boksie są przesłodkie :-) Mój faworyt to D-Jay :loveu:

Posted

My tez 3mamy kciuki. Bedzie dobrze!!!!

Niki_ill małe boksie są przesłodkie Mój faworyt to D-Jay

Dziekujemy, D-Jay to specyficzny psiak, rodzil sie tylkiem, byl podduszony, musielismy mu pomoc, ale udalo sie i teraz to silny chlopak :)

Posted

Nie jest dobrze .Wyniki moczu zle - leukocyty , białko , i mnóstwo , mnóstwo kryształkow czegośtam ( ale nie szczewianów ) wysokie ph. Generalnie jeden krok do kamicy . Najgorsze jest to ,ze ja moglam sie przyczynić do tego bo karma wysokobialkowa sprzyja takiemu obrazowi . Przestrzegam więc przed przedobrzeniem .Wypływ nadal jest wiec Fibi dostaje antybiotyk a na drogi moczowe paste i tabletki .Oczywiscie diametralna zmiana diety - niestety niskobiałkowa . Mam tylko nadzieję ,ze witaminy nadrobią braki . Plody zywe ale widac róznice w wielkościach . Obgadałam sprawe ewentualnej cesarki .Próbowaliśmy policzyć maluszki - troche tego duzo jak na tak małego pieska . W przyszlym tygodniu robimy trg .

Posted

wiem gdzie mogłabym przeprowadzić ewentualną cesarkę , ale mam nadzieję ,ze do tego nie dojdzie .Liczę na to ze sunia się spręży i da rade sama . Dlatego tez robię rentgen ,zebym wiedziala kiedy jest faktycznie koniec porodu .

Posted

Właśnie wróciliśmy z Chani z USG, są dzieciaczki :multi: Termin mamy na 12 maja.

A Rubia ma dziś 58 dzień, coraz mniej tych dni... zaczynam się denerwować :roll: