Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja chyba już całkiem osiwieję. :cool3:

Wczoraj wieczorem temperatura 37,8 a dzisiaj rano 37,6. Już sama nie wiem co o tym myśleć. Alfa zachowuje się normalnie, czyli nie ma zamiaru rodzić. A ja za chwilę wychodzę do pracy...:razz:

Posted

Chyba juz moge napisać nie zapeszając - mamy termin na przelom kwietnia i maja . Ciąża żywa i baaaaaaaaaardzo mnoga . Pani doktor za glowę się chwyciła jak to zobaczyla . Teriery tybetańskie rodzą srednio 4-6 sztuk. Moja Fibi pochodzi z miotu - 10 sztuk . Po inseminacji i tych wszystkich przebojach cieszylabym sie chociaż z jednego żywego maleństwa .Nadal jest śluz , podrano go do badań - wyniki dopiero w czwartek .Następne usg dopiero w 50 dniu a dzisiaj jest 34 wiec chyba juz nie jest tak źle jeśli chodzi o rokowania .
Maluszki bardzo zywotne , widzialam jak sie kreca w brzuszku u mamusi . Jest ich naprawde sporo !

Posted

Z ta temperatura, to chyba bajka, u Nery skokow praktycznie nie bylo. Jak zaczela rodzic, miala 37,3; z reszta jak przez caly czas.
Tez slenczelismy nad ni kilka dni, myslac, ze to juz. Zaczela rodzic, jak poszlam gotowac obiadek heheh. Wlaze do pokoju a tu jeden juz wyglada glowka :D

Rodzice, gratki i 3mam kciuki :)

Moje malce maja juz kilka dni, fotki sa na naszej stronie :D

Pozdrawiam

Posted

rodzice napisał(a):
Chyba juz moge napisać nie zapeszając - mamy termin na przelom kwietnia i maja . Ciąża żywa i baaaaaaaaaardzo mnoga . Pani doktor za glowę się chwyciła jak to zobaczyla . Teriery tybetańskie rodzą srednio 4-6 sztuk. Moja Fibi pochodzi z miotu - 10 sztuk . Po inseminacji i tych wszystkich przebojach cieszylabym sie chociaż z jednego żywego maleństwa .Nadal jest śluz , podrano go do badań - wyniki dopiero w czwartek .Następne usg dopiero w 50 dniu a dzisiaj jest 34 wiec chyba juz nie jest tak źle jeśli chodzi o rokowania .
Maluszki bardzo zywotne , widzialam jak sie kreca w brzuszku u mamusi . Jest ich naprawde sporo !

to pewnie kamień spadł Ci z serca:multi:

Gratuluję :multi:-to wspaniała wiadomość :multi:-to nie jest liczna rasa na wystawach ,szkoda by było aby te maluszki nie zasiliły ringów :shake:,
trzymam mocno kciuki -wszystko będzie dobrze:multi::multi::multi:

Posted

Alojzyna napisał(a):
Ja chyba już całkiem osiwieję. :cool3:

Wczoraj wieczorem temperatura 37,8 a dzisiaj rano 37,6. Już sama nie wiem co o tym myśleć. Alfa zachowuje się normalnie, czyli nie ma zamiaru rodzić. A ja za chwilę wychodzę do pracy...:razz:

Kurcze pieczone aż nie wierzę :shake::shake:

nie było mnie cały dzień myślałam ,że jak przyjadę to będą forki smerfików a tu cisza jak makiem zasiał:loveu::loveu:

bierz sie mała do roboty:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Alojzyna napisał(a):
Gratuluję maleńkich berneńczyków. :multi::loveu:

Alfa poszła spać, to i ja idę. :sleep2:

czyżby dziewczyna zrobiła ci psikusa w prima aprylis:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Mój GRUBY RÓWNIEŻ Z 1.04 URODZONY 2 LATA TEMU;)

Posted

[quote name='rodzice']Chyba juz moge napisać nie zapeszając - mamy termin na przelom kwietnia i maja . Ciąża żywa i baaaaaaaaaardzo mnoga . Pani doktor za glowę się chwyciła jak to zobaczyla . Teriery tybetańskie rodzą srednio 4-6 sztuk. Moja Fibi pochodzi z miotu - 10 sztuk . Po inseminacji i tych wszystkich przebojach cieszylabym sie chociaż z jednego żywego maleństwa .Nadal jest śluz , podrano go do badań - wyniki dopiero w czwartek .Następne usg dopiero w 50 dniu a dzisiaj jest 34 wiec chyba juz nie jest tak źle jeśli chodzi o rokowania .
Super wiadomość!

[quote name='Katarzyna']A u nas 27.03 urodzilo sie 11 bernenczykow: 8 chlopcow i 3 dziewczynki :)
Fotki tutaj:
http://www.alturadesign.republika.pl/szczenieta1.html
Jeny! 11 berników!!! Gratulacje!!!

[quote name='Kaladan']Gratulacje! Liczny miot i ile chłopaków :crazyeye: U nas napięcie powoli rośnie. Rubia ma dziś 51 dzień, a Chani za kilka dni ma pierwsze USG...
No to i dla Was też trzymamy kciuki!:lol:
Pzdr.

Posted

Kaladan trzymam kciuki!!!!, Katarzyna GRATULACJE małe są cudne:loveu:,
rodzice jeśli sunia miała tyle rodzeństwa ,nie dziwne,że ciąża bardzo mnoga to sie dziedziczy, tak jak owulacja,odstępy cieczek itp.
Będzie dobrze,czekamy na wieści i kciuki trzymamy też!

Posted

Fibi wreszcie zaczęła jeśc z apetytem , chociaż ma swoje preferencje . Wczoraj nawet mąż sie zdziwil ,ze tyle tuńczyka u nas w lodówce , bo zołza suchego zarcia teraz nie tknie . Znalazlam wreszcie na nia sposób. Zmielilam karmę suchą , mieszam z puszką dla psów i tuńczykiem w oleju , do tego poł dawki witamin . Tylko to chce jeśc i surowe żółtko samo w misce . Duże surowe gnaty z kulką też , ale zauwazyłam ,ze tym razem miala problemy z kupą ( lekkie zaparcie ) wiec juz nie dostanie . Szkoda ,ze nie rusza serów i jogurtów ale moze i na to kiedyś sie zdecyduje . Ma ogromny apetyt na slodkie .
Słuchajcie nie zapytałam sie weta czy ciężarnej suce można wetrzec w skóre płyn na pchły i kleszcze ?

Posted

Skad ja znam to grymaszenie. Nera w drugiej polowie ciazy tylko jadla wolowine surowa, sery biale, jogurty, zoltko surowe, a na sucha karme patrzyla z obrzydzeniem :)
Coz ciezarna ma prawo :D

Posted

No, nareszcie są.
Za nami niesprzespana noc, bo Alfa od północy do piątej ziajała i kolędowała po całym domu. Jak już myślałam, że coś z tego będzie, ale ona się rozmyśliła i poszła spać.

Na dyżurze została więc córka a my do pracy...:cool3:

Pierwszy szczeniaczek urodził się równo w południe a ostatni o wpół do czwartej. Ostatecznie mamy sześć krecików - dwóch chłopaczków i cztery dziewuszki. :loveu: