Alojzyna Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 Coś wolno to idzie :p;) U mnie poród za tydzień, ale od kilku dni nie śpię po nocach, bo akurat wtedy mojej Alfie zachciewa się dyszeć. W dzień jest wszystko w porządku natomiast w nocy siedzi i dyszy... Czy Wasze też tak mają? Quote
niki_ill Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Osiem bokserow melduje sie na swiecie:cool3: Quote
beatkacg Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 niki_ill napisał(a):Osiem bokserow melduje sie na swiecie:cool3: Gratulacje!! Z niecierpliwością czekam na zdjęca maluchów i dzielnej mamuśki. Quote
Asiaczek Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 niki_ill napisał(a):Osiem bokserow melduje sie na swiecie:cool3: HURA, HURA, HURA!!!! wRESZCIE!!! Uściski dla Was i czekamy na fotki (jak odpoczniecie;)). Alojzyna napisał(a): U mnie poród za tydzień, ale od kilku dni nie śpię po nocach, bo akurat wtedy mojej Alfie zachciewa się dyszeć. W dzień jest wszystko w porządku natomiast w nocy siedzi i dyszy... Czy Wasze też tak mają? Baskowe mamusie w nocy bardzo grzecznie spały. A jak juz u Was będą maluszki, to - tradycyjnie - prosimy o fotki. No i Asiaczki mocno trzymają kciuki.:lol: Pzdr. Quote
Canaveral-staff Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Alojzyna napisał(a):Coś wolno to idzie :p;) U mnie poród za tydzień, ale od kilku dni nie śpię po nocach, bo akurat wtedy mojej Alfie zachciewa się dyszeć. W dzień jest wszystko w porządku natomiast w nocy siedzi i dyszy... Czy Wasze też tak mają? to jakieś dziwne te Twoje dziewczyny;) moje dyszą tylko 2-3 godz. przed porodem :roll: trzyma kiuki za szczęśliwy poród staffikowych kijanek:multi::multi: żebyś tylko nie przespała porodu :shake:,bedziesz już tak zmeczona czekaniem :roll: Quote
Canaveral-staff Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 niki_ill napisał(a):Osiem bokserow melduje sie na swiecie:cool3: no w końcu :roll:,myślałam ,że ten moment już nigdy nie nastąpi:evil_lol: gratuluję miotu ,8 szt.:multi::multi: będzie co robić ;)całuski dla dzielnej mamusi jak odpoczniecie czekamy na focie kluseczek Quote
resuruss Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Gratulacje !!!!!Mówiłam ,ze się urodza w moje urodziny :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Duze uściski i dużo zdrowia dla mamusi i malców. Quote
duzebzium Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 niki_ill - GRATULACJE gromadki:multi::multi::multi: Czekamy na fotki...:oops: resuruss - najlepszego:cool3: Quote
Kaladan Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Serdeczne gratulacje! Buziaki dla dzieci i mamy:loveu: I zazdroszczę, że Wy już, u nas dziś 45 dzień. Nerwy dopiero się zaczną. Quote
resuruss Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 duzebzium napisał(a):niki_ill - GRATULACJE gromadki:multi::multi::multi: Czekamy na fotki...:oops: resuruss - najlepszego:cool3: Dzieki :loveu: Quote
rodzice Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 serdecznie gratulujemy !:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: ( 8 razy ) w sumie jak dlugo się rodzily od pierwszego do ostatniego ? Co do dyszenia to moje czesto tak maja ,ze robią fałszywe alarmy tak wiec znam te nocki bez efektu w dresiku na kanapie masując brzuszek . Nad ranem przeważnie idą sobie spać a ja chodzę jak lunatyk . My zaś dzisiaj idziemy na usg o 10 . Trzymajcie kciukasy ,zebym mogla coś tutaj napisać jeszcze o dacie porodu . Quote
niki_ill Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Witam Dziekujemy za gratulacje. Porod byl eskpresowy. w 3 godziny 8 malcow!!!!! Dumna jestem z mamuski. Mamy 1 suke pregowana ze znaczeniami, jedna zolta, no i stado chlopakow:czyli 2 pieski zolte ze znaczeniami, 2 pregowane ze znaczeniami i 2 biale :) Ufff, to byl stres!!! Wszystko jednak poszlo gladko. Jednego malca musialam cucic, wylazil tylkiem. Jednak zlapal oddech po malej reanimacji, no i to juz moj ulubieniec:evil_lol: Miot jest bez wad, to dla mnie najwazniejsze. Szczeniaki sa sliczne. Pozdrawiam Aga Quote
rodzice Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 To faktycznie ekspresowo , moje rodza nawet 10 godzin / Quote
niki_ill Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Sama jestem w szoku, jak to szybko poszlo. Ledwo jednego oporzadzilam, juz kolejny szedl, Szok!!! Quote
Saskja Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 A pyszczek to ma różowiutki, że tylko wycałować :loveu: Quote
Irviers Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 niki ill gratulacje!!!! :multi: czekamy na zdjęcia całej ósemki i dzielnej mamy :) Rodzice trzymam mocno kciuki! od kilku tygodni sledze Wasze losy i mam nadzieje że wyniki usg byla dla Was pomyslny!!!! :) Quote
duzebzium Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 cudowne malenstow:loveu: A gdzie sie podziala reszta gromadki?:cool3: czekamy na przedstawienie reszty....:oops: Quote
niki_ill Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Cale stadko :) [img]http://img177.imageshack.us/img177/7711/p3260009lj3.jpg[/img] Quote
Saskja Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Piękne maluszki. Ale one tak na stałe będą w klatce? Wiesz, dlaczego pytam? Bo mnie się często zdarzało, że musiałam interweniować przy karmieniu, np. z małego pyszczka wypadał sutek; albo zamieniałam maluchy miejscami, aby najsilniejszy szczeniak zabrał się za sutek, z którym były kłopoty i było ryzyko zastoju pokarmu. W klatce byłoby to niemożliwe. A później, gdy już suka karmi mniej chętnie, to czasem musiałam przy niej siedzieć całe 20 minut i głaskać, aby nie wstawała. No, chyba że jesteś filigranowa ;) Quote
niki_ill Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Nera miala kojec przygotowany, ale wybrala klatke. Nie chcialam jej stresowac. Myslimy o przelozeniu malcow. Zobaczymy.:roll: Quote
rodzice Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='MartaReksKiwi'] [B]Rodzice[/B] trzymam mocno kciuki! od kilku tygodni sledze Wasze losy i mam nadzieje że wyniki usg byla dla Was pomyslny!!!! :)[/quote] Jesteśmy juz po usg i szczerze mowiac nie wiem co napisac . Pierwsze przylozenie glowicy do brzuszka - pani doktor stwierdza kilka cyst , ciązy brak .Cysty zaniepokoily lekarkę zwlaszcza ,ze suczka od kilku dni zaczęla miec uplawy i pojawil sie brak apetytu . To bylo przed goleniem . Żeby obraz był dokladniejszy wygolono suczke i dalej poszukiwano rzekomych cyst . Brzuszek byl czysty , ani dzieci ani nic podejrzanego . Przewróciliśmy suczke na bok i na ekranie pojawily sie 2 plody , ale bardzo malutkie .Jest wiec kilka opcji - jest ciaża i ewidentny stan zapalny - moze jest suka w trakcie absorbcji plodow i te uplawy to wlasnie wydalanie rozpuszczonych plodow , lub jest ciąza i poczatek ropomacicza ale nie w ostrym stanie lub jest ciąza i stan zapalny ktory minie sam . Zalecenia - usg za 5 dni , obserwacja suki , noszenie gatek z podpaska przez 3 godziny w ciagu dnia i obserwowanie sluzu . sucz nie je normalnie ale mieskiem nie gardzi , generalnie ,smutna . Quote
Recommended Posts