Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To może ja też się nieśmiało pochwale:oops: oczekuje małych białasków. Mamusia czuje sie dobrze jest już starsznie grubiutka. :cool3: Maluszków spodziewam się około Wigilii. Chyba znowu będzie miot świąteczny:cool1: bo poprzedni urodził się w Niedzielę Wielkanocną. :lol:

Posted

jolka11 napisał(a):
Potwierdzam :lol: nasza gromadka powiększyła się o 7 sztuk :loveu:
Tym razem nie ma czarnych krecików lecz szare myszki :p
Mamuśka czuje sie dobrze i bardzo troskliwie opiekuje się swoimi pociechami .Czasami podejrzliwie zerka ,jak chcę uchwycić maluszki w kadrze :lol:
pozdr.

Hahaha, to normalne!
Gratuluję, ale i tak Savannah najpierw przyjedzie do mnie na mizianie basków!:lol:

duzebzium napisał(a):
To może ja też się nieśmiało pochwale:oops: oczekuje małych białasków. Mamusia czuje sie dobrze jest już starsznie grubiutka. :cool3: Maluszków spodziewam się około Wigilii. Chyba znowu będzie miot świąteczny:cool1: bo poprzedni urodził się w Niedzielę Wielkanocną. :lol:

U mnie w 2001 r. w Wigilie urodziły się 2 mioty. Pierwszy poród zaczął się ok godz. 10.00, a drugi ok. 17.00. Ja zostałam w domu pilnowac Świezynek, a MKM pojechał na Wigilie do mojej siostry...

To dopiero byl prezent, prawda? I to podwójny...:lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

U mnie w 2001 r. w Wigilie urodziły się 2 mioty. Pierwszy poród zaczął się ok godz. 10.00, a drugi ok. 17.00. Ja zostałam w domu pilnowac Świezynek, a MKM pojechał na Wigilie do mojej siostry...

To dopiero byl prezent, prawda? I to podwójny...:lol:
Pzdr.

No to był super prezencik:lol: Ja też chce taki:cool3: Dlatego wigilia w tym roku bedzie u nas w domu zebym mogla dogladac suczke! hyhy jak sie urodza w swieta to jakies swiateczne imionka trzeba bedzie chyba wymyslic:evil_lol: Zuzia juz jest taka gruba ze znosze ja ze schodow, grzecznie czeka az ja na raczki wezme:] wazy juz ok.9,3kg (normalnie wazyla 7,8 ) wyglada jak czolg:roll:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hahaha, to normalne!
Gratuluję, ale i tak Savannah najpierw przyjedzie do mnie na mizianie basków!:lol:

I gdzie tu sprawiedliwość . Wypada się tylko z tym pogodzić :evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hahaha, to normalne!

Pzdr.

jolka11 napisał(a):
I gdzie tu sprawiedliwość . Wypada się tylko z tym pogodzić :evil_lol:

Tylko bez licytacji:lol: a swoja drogą już się doczekać nie mogę obu wizyt !!:loveu:

Posted

Ja nigdy nie mierzę, ale na pewno znasz już termin porodu. I dlatego proponuję, abyś zaczęła mierzyc na dzień przed planowanym terminem...

Niech ktoś, kto mierzy temp. przed porodem wypowie się dokładniej...
pzdr.

Posted

Mi, czyli Arii, wczoraj wieczorem spadła i utrzymuje się w okolicach 37.5 +- 2 kreski:cool3: a dzisiaj jeszcze zaliczyłyśmy PT:evil_lol:

Posted

Dzisiaj przypada termin porodu jednej suczki z mojej hodowli: I'M EVERYBODY'S DARLING Asiaczek FCI. sunia jest po raz pierwszy w ciąży, a właścicielka nieco spanikowana...

Mocno trzymajcie kciuki za obie Panie!:lol:
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Niech ktoś, kto mierzy temp. przed porodem wypowie się dokładniej...pzdr.

ja mierzyłam 3 dni przed wyznaczonym terminem, ale tylko dlatego, że suka nie wykazywała żadnych oznak zbliżającego się porodu, więc byłam ciekawa co się dzieje :evil_lol:
Asiaczek ja też trzymam kciuki :kciuki:

Posted

Ja mierze dozycom, a bassetke tylko obserwuje :cool1:

A u nas bylo juz pierwsze miesko jedzone. Nowe fotki beda w piatek
Jak Asia-Asiaczek bedzie tak mila:roll::oops: jak ostatnio, to moze je zobaczycie :p

Posted

Hurra!!!!!
I'M EVERYBODY'S DARLING Asiaczek FCI x Abotere's ADUNBi postarali się!!!
Dzisiaj Buszka urodziła 6 maluszków: 4 sunie i 2 chlopaków.
Informacje tę podaję pod warunkiem, że Małgosia (właścicielka Buszki) nie stracila głowy....:lol:
Wszystkie baski-bobaski są rude!
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Pzdr.

Posted

PANGEA napisał(a):
Ja mierze dozycom, a bassetke tylko obserwuje :cool1:

A u nas bylo juz pierwsze miesko jedzone. Nowe fotki beda w piatek
Jak Asia-Asiaczek bedzie tak mila:roll::oops: jak ostatnio, to moze je zobaczycie :p

Wysyłaj, wysyłaj, nie ma sprawy.
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Hurra!!!!!
I'M EVERYBODY'S DARLING Asiaczek FCI x Abotere's ADUNBi postarali się!!!
Dzisiaj Buszka urodziła 6 maluszków: 4 sunie i 2 chlopaków.
Informacje tę podaję pod warunkiem, że Małgosia (właścicielka Buszki) nie stracila głowy....:lol:
Wszystkie baski-bobaski są rude!
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Pzdr.

no to gratki wielkie :loveu::multi:

Posted

Ja już pomału czekam na poród bo dzisiaj 58 dzien:cool3: bylismy na usg niestety pierwszy szczeniak jest ulozony dupka a moja suka jest drobna wiec sie troche boje:shake: ale jeszcze wszystko sie moze zmienic... Napewno sa 3:multi:
No i chwale sie grubiutkim brzuszkiem:roll: