Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Riannei - czyli kciuki się przydały? Teraz trzymam za szczęśliwy i szybki poród - ale jeszcze sobie na niego poczekasz trochę. :eviltong:
sodalis - gratulacje! Pokaż maluchy! Zdrowia dla malców, mamusi - wygłaskaj je mocno... :multi:
Kto następny się rozsypuje, hmm? Przyznać się! :razz:

Posted

[quote name='sodalis']Fotki jutro postaram się porobić, bo ledwo żyje, cieżko było, całą noc nie spałam a i tak rano cesarke robiłam, po całonocnym siedzeniu w kojcu porodowym to jak po cesarce suke szyłam to myślałam, że mi kregosłup pęknie.[/QUOTE]
za to Cię podziwiam !!! ja bym zeszła na zawał :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']za to Cię podziwiam !!! ja bym zeszła na zawał :evil_lol:[/QUOTE]
Nie bardzo miałam wybór ktoś to zrobic musiał. Zawałem to mało mój dzisiejszy asystent nie wywalił, bo nikogo innego nie miałam do pomocy i musiał pomagać, i szczeniaki reanimować, i czasem cos mi podać w trakcie, a on zupełnie z weterynarią nic wspólnego nie miał, a cesarka jak cesarka - krew, wody, łożyska, wielka dziura w brzuchu, ale twardy był i dał radę , choć jak skończyłam szyć i na niego popatrzyłam to taki zielonkawy trochę na twarzy mi się wydawał. :diabloti:

Posted

[quote name='sodalis']Nie bardzo miałam wybór ktoś to zrobic musiał. Zawałem to mało mój dzisiejszy asystent nie wywalił, bo nikogo innego nie miałam do pomocy i musiał pomagać, i szczeniaki reanimować, i czasem cos mi podać w trakcie, a on zupełnie z weterynarią nic wspólnego nie miał, a cesarka jak cesarka - krew, wody, łożyska, wielka dziura w brzuchu, ale twardy i dał radę , choć jak skończyłam szyć i na niego popatrzyłam to taki zielonkawy trochę na twarzy mi się wydawał.[/QUOTE]
łączę się z nim w bólu , też tak wyglądałam :evil_lol:
wolę mimo wszystko oglądać moje suczki od zewnętrznej strony ;)

Posted

[quote name='rodzice']A dlaczego cesarka ? Za duże były dzieciaczki czy akcja porodowa słaba ?[/QUOTE]
U nas jeden był bardzo duży i zablokował reszte, w sumie to suka super parła, ale takiego kolosa nie było szans urodzic naturalnie.

Posted

[quote name='Yoko2009']przyszłam z foteczkami yorkowych kluseczek

mniejsza dziewczynka (107g) i wiekszy chłopiec (143g)

Ślicznoty :).Dobrze,że różne płcie,nie masz problemu z odróżnieniem ;).

[quote name='sodalis']Stafficzki 2 dniowe:

Szczęśliwa mamusia:

Dzieciaczki:

Wyglądają jak aksamitne kuleczki :loveu:.Jak Je odróżniasz ?

Posted

[quote name='Buszki']
Wyglądają jak aksamitne kuleczki :loveu:.Jak Je odróżniasz ?[/QUOTE]
Mało jest więc bez problemu, chłopak jest jeden, a dziewczyny - jedna ma krawacik szeroki, a druga na szyji 3 osobne plamki tam gdzie normalnie jest krawat.

Posted

[quote name='Belle et la Bete']Witamy wszystkich oczekujących :) i dołączamy z buldożkami francuskimi :)
Dziś 59 dzień. Cisza, nic się nie dzieje. Od czasu do czasu sunia wchodzi do kojca, siedzi i....myśli :evil_lol:[/QUOTE]
to jest szansa że sie namyśli , jako że to bulwa trzeba cierpliwie :evil_lol:

Sodalis , gratulacje !!! Arwena wygląda kwitnąco :)

Posted

[quote name='Vectra']
Sodalis , gratulacje!!! Arwena wygląda kwitnąco :)[/QUOTE]
Dziękuje, Chyba dobrze jej u mnie :)
A sam ciężki poród jakoś na nia nie wpłynął, odespała, najadła się i już w dobę od cesarki chciała biegać pełnym galopem i skakać, więc teraz chodzi na smyczy, bo jednak wolę na szwy uważać.

Posted

[quote name='sodalis']Stafficzki 2 dniowe:

Szczęśliwa mamusia:

Dzieciaczki:

No mamusia to baaardzo zadowolona! :D Z resztą ma z czego. :)

Kciuki się przydały i dziękujemy, u nas wszystko ma się dobrze, a pani mama puchnie z każdym dniem bardziej. ;)

Posted

U nas w sobotę o 16 zaczęły sie skurcze przygotowujące, cała noc trwało sapanie i kiopanie oraz rwanie kawałków wypełnienia do kołder ...10 następnego dnia przez godzine skurcze parte, wyparła pęcherz płodowy i odeszły wody ... od tej [pory skurcze ustały, macica totalnie zastrajkowała , wiec po godzinie pojechalismy na cesarkę ... w gabinecie oksytocyna nic nie pomogła przed zabiegiem ... choc myslałam , ze chociaz marne ale szanse sa
Wynik 5 szczeniąt ... 2 chłopaki merle, 2 chłopaki czarne i 1 suczka czarna ;)

nie mogę niestety załadowac zdjec na imageshacka, wiec chwilowo szczeniaczki mozna ogladac tylko na naszej stronce Full of Power :)