Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To i my się zapisujemy na porodówkę, na przełomie września i października pojawią się po raz pierwszy z naszym przydomkiem staffiki.

Urlop dostałam spokojnie czekamy na wysyp potworków
:)

Posted

sodalis napisał(a):
To i my się zapisujemy na porodówkę, na przełomie września i października pojawią się po raz pierwszy z naszym przydomkiem staffiki.

Urlop dostałam spokojnie czekamy na wysyp potworków
:)

czyli będziecie pierwsze :) trzymam kciuki. Mnie uspokoilo usg u lekarza ludzkiego, ze tak to nazwę bo bylo lepiej widac i najprawdopodobniej 5-6 szczeniąt ... zobaczymy czy sie sprawdzi. W usg u wet. obrazy sie przenikały, nakładały i jedyne co mozna bylo powiedziec, to ze dzieciaki zyją i jest ich wiecej niz 3 :) - jakby się zapowiadało 1-2, to w pogotowiu musiałaby czekac cesarka a tak ... powinno byc ok ;)

Posted

O jak fajnie, że nie zostałam tu sama:)
Moja Desi jest w 40 dniu ciąży, więc rodzimy w pierwszym tygodniu paździrnika. Brzuszek powoli się zaokrągla a przyszła mama robi sie coraz bardziej senna i niechętna do zabawy:)

MusliStraciatella...jesteś moze ze Szczecina?:)

Posted

agnethka napisał(a):
oj byle tylko nie za duże były ;) chociaż wiem, że dla Ciebie to nie problem ;)

Rok temu urodziła bez problemu 7 , więc mam nadzieje, że i tym razem jej rozmiar to kwestia ilości a nie wielkości :) . Ale oczywiście będziemy gotowi by jej pomóc gdyby był problem.

Posted

agnethka napisał(a):
ja nie zapomnę jej porodu ;) zresztą Justyna na pewno Ci opowiedziała o "maleństwie"... jakiś urok, że najlżejsze szczenię u nas w domu jak do tej pory ważyło 330g :roll:

ale że 330 to za mało , a więcej to wyczyn ? :cool3: od 320 do 400 to standard raczej nie urok :) przecież nie masz nano suczek ;) szczególnie że mioty miałaś mało liczne.

My póki co czekamy na jakieś symptomy ciąży :kciuki: Marysia tydzień po kryciu ...

Posted

Vectra napisał(a):
ale że 330 to za mało , a więcej to wyczyn ?

:cool3: od 320 do 400 to standard raczej nie urok :) przecież nie masz nano suczek ;) szczególnie że mioty miałaś mało liczne.

My póki co czekamy na jakieś symptomy ciąży :kciuki: Marysia tydzień po kryciu ...

Trzymam kciuki za Marysie, Gad starszą siostra zostanie :)
A ja juz nie pamietam dokładnie ile Aru dzieci w zeszłym roku ważyły 330-400 gr to mi labradorki standardowo rodzą (choć i 580gr się trafiło kiedyś), staffiki były mniejsze :)

Posted

600 gram to fakt mutant , ale 330 - 400 to średnia waga , raczej lepiej jak mniej niż więcej.
Dużo zależy też od ilości maluszków :)
Emila jest duża , dała od 320 do 385 gram , Rekin jest dużo mniejsza i krótsza dała ok 280-330gramowe szczeniaki. Piesek który się zaklinował miał ok 370.

Trzymaj trzymaj Justyna ;) co by Gadów było więcej :evil_lol: póki co Marysia , co może robić ?
piłkapiłkapiłkapiłka i gdzie jest piłka i kiedy gramy w piłkę .... matka polka :evilbat:

Posted

Póki co za ciążę ;) i (nie) dziękuje.
Ale jakby Marysia miała rodzić jak poprzednio , to jestem ZA i to bardzo ZA :cool3:
uwinęła się ze wsiem sama , ogarnęła siódemkę dzieciaków w mig i poszła grać w piłkę. Człowiek jej był potrzebny w czasie porodu , do rzucania piłki po porodzie :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']Człowiek jej był potrzebny w czasie porodu , do rzucania piłki po porodzie :evil_lol:[/QUOTE]
Dobre :D
W takim układzie życzę ponownie takiego porodu ;)

Posted

Jutro szczeniaczki Tyci (terier pszeniczny) skończą 3 tyg (wolnych jest jeszcze 2 chłopców), więc prezentuje najnowsze zdjęcia trójki z nich:

RÓŻOWY CHŁOPIEC

BRĄZOWA DZIEWCZYNKA

CZERWONY CHŁOPAK

Posted

[quote name='Riannei&Garshii']Minął nam tydzień od randki, Gasiu już coś ma ciekawe apetyty, oby to była oznaka ciąży!

Ah, no i my też życzymy spokojnych porodów.[/QUOTE]

szybko - u nas najprędzej po 2 tygodniach

Posted

[quote name='Neredie']Jutro szczeniaczki Tyci (terier pszeniczny) skończą 3 tyg (wolnych jest jeszcze 2 chłopców), więc prezentuje najnowsze zdjęcia trójki z nich:

RÓŻOWY CHŁOPIEC

BRĄZOWA DZIEWCZYNKA

CZERWONY CHŁOPAK

rzadka rasa - moją Akirę kiedyś weterynarz pomylił z terierem pszenicznym . Oby szybko znalazły najlepsze domki