MusliStracciatella Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 przyłączamy się do oczekujących na poród choc mamy jeszcze trochę czasu. Dzis 36 dzien od 1 krycia, wiec początek października poród :) Quote
Riannei&Garshii Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Dołączamy się po kryciu, mam nadzieję owocnym! Quote
sodalis Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 To i my się zapisujemy na porodówkę, na przełomie września i października pojawią się po raz pierwszy z naszym przydomkiem staffiki. Urlop dostałam spokojnie czekamy na wysyp potworków :) Quote
sodalis Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='ppaula2']sodalis Żaba będzie mamą? Żaba jeszcze za mała, Żaby mama będzie miała dzieci :) Quote
ppaula2 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Aha :) A ile miesięcy ma Żaba? No i gratuluję. Quote
MusliStracciatella Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 sodalis napisał(a):To i my się zapisujemy na porodówkę, na przełomie września i października pojawią się po raz pierwszy z naszym przydomkiem staffiki. Urlop dostałam spokojnie czekamy na wysyp potworków :) czyli będziecie pierwsze :) trzymam kciuki. Mnie uspokoilo usg u lekarza ludzkiego, ze tak to nazwę bo bylo lepiej widac i najprawdopodobniej 5-6 szczeniąt ... zobaczymy czy sie sprawdzi. W usg u wet. obrazy sie przenikały, nakładały i jedyne co mozna bylo powiedziec, to ze dzieciaki zyją i jest ich wiecej niz 3 :) - jakby się zapowiadało 1-2, to w pogotowiu musiałaby czekac cesarka a tak ... powinno byc ok ;) Quote
Yoko2009 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 O jak fajnie, że nie zostałam tu sama:) Moja Desi jest w 40 dniu ciąży, więc rodzimy w pierwszym tygodniu paździrnika. Brzuszek powoli się zaokrągla a przyszła mama robi sie coraz bardziej senna i niechętna do zabawy:) MusliStraciatella...jesteś moze ze Szczecina?:) Quote
MusliStracciatella Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='Yoko2009'] MusliStraciatella...jesteś moze ze Szczecina?:) tak, no moze kilka km za Szczec. bo mieszkamy za miastem :) Quote
sodalis Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 ppaula2 napisał(a): A ile miesięcy ma Żaba? 12,5 miesiąca Quote
sodalis Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 agnethka napisał(a):trzymam kciuki za Arusię! :) dzięki Arusia gruba jakby arbuza połknęła :) Quote
sodalis Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 agnethka napisał(a):oj byle tylko nie za duże były ;) chociaż wiem, że dla Ciebie to nie problem ;) Rok temu urodziła bez problemu 7 , więc mam nadzieje, że i tym razem jej rozmiar to kwestia ilości a nie wielkości :) . Ale oczywiście będziemy gotowi by jej pomóc gdyby był problem. Quote
Vectra Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 agnethka napisał(a):ja nie zapomnę jej porodu ;) zresztą Justyna na pewno Ci opowiedziała o "maleństwie"... jakiś urok, że najlżejsze szczenię u nas w domu jak do tej pory ważyło 330g :roll: ale że 330 to za mało , a więcej to wyczyn ? :cool3: od 320 do 400 to standard raczej nie urok :) przecież nie masz nano suczek ;) szczególnie że mioty miałaś mało liczne. My póki co czekamy na jakieś symptomy ciąży :kciuki: Marysia tydzień po kryciu ... Quote
sodalis Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 Vectra napisał(a):ale że 330 to za mało , a więcej to wyczyn ? :cool3: od 320 do 400 to standard raczej nie urok :) przecież nie masz nano suczek ;) szczególnie że mioty miałaś mało liczne. My póki co czekamy na jakieś symptomy ciąży :kciuki: Marysia tydzień po kryciu ... Trzymam kciuki za Marysie, Gad starszą siostra zostanie :) A ja juz nie pamietam dokładnie ile Aru dzieci w zeszłym roku ważyły 330-400 gr to mi labradorki standardowo rodzą (choć i 580gr się trafiło kiedyś), staffiki były mniejsze :) Quote
bulina Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 My za kilka dni rodzimy...,będzie to pierwszy miot w naszej hodowli przyznaję że mam pietra... Quote
Vectra Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 600 gram to fakt mutant , ale 330 - 400 to średnia waga , raczej lepiej jak mniej niż więcej. Dużo zależy też od ilości maluszków :) Emila jest duża , dała od 320 do 385 gram , Rekin jest dużo mniejsza i krótsza dała ok 280-330gramowe szczeniaki. Piesek który się zaklinował miał ok 370. Trzymaj trzymaj Justyna ;) co by Gadów było więcej :evil_lol: póki co Marysia , co może robić ? piłkapiłkapiłkapiłka i gdzie jest piłka i kiedy gramy w piłkę .... matka polka :evilbat: Quote
Vectra Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 Póki co za ciążę ;) i (nie) dziękuje. Ale jakby Marysia miała rodzić jak poprzednio , to jestem ZA i to bardzo ZA :cool3: uwinęła się ze wsiem sama , ogarnęła siódemkę dzieciaków w mig i poszła grać w piłkę. Człowiek jej był potrzebny w czasie porodu , do rzucania piłki po porodzie :evil_lol: Quote
ppaula2 Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 [quote name='Vectra']Człowiek jej był potrzebny w czasie porodu , do rzucania piłki po porodzie :evil_lol:[/QUOTE] Dobre :D W takim układzie życzę ponownie takiego porodu ;) Quote
Riannei&Garshii Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 Minął nam tydzień od randki, Gasiu już coś ma ciekawe apetyty, oby to była oznaka ciąży! Ah, no i my też życzymy spokojnych porodów. Quote
jamnicze Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 [quote name='agnethka']te dwie czarne powyżej to Staffordshire Bull Terrier ;) Dzięki :) slawi śliczne maluszki, gratuluję. Quote
Neredie Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 Jutro szczeniaczki Tyci (terier pszeniczny) skończą 3 tyg (wolnych jest jeszcze 2 chłopców), więc prezentuje najnowsze zdjęcia trójki z nich: RÓŻOWY CHŁOPIEC BRĄZOWA DZIEWCZYNKA CZERWONY CHŁOPAK Quote
rodzice Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 [quote name='Riannei&Garshii']Minął nam tydzień od randki, Gasiu już coś ma ciekawe apetyty, oby to była oznaka ciąży! Ah, no i my też życzymy spokojnych porodów.[/QUOTE] szybko - u nas najprędzej po 2 tygodniach Quote
rodzice Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 [quote name='Neredie']Jutro szczeniaczki Tyci (terier pszeniczny) skończą 3 tyg (wolnych jest jeszcze 2 chłopców), więc prezentuje najnowsze zdjęcia trójki z nich: RÓŻOWY CHŁOPIEC BRĄZOWA DZIEWCZYNKA CZERWONY CHŁOPAK rzadka rasa - moją Akirę kiedyś weterynarz pomylił z terierem pszenicznym . Oby szybko znalazły najlepsze domki Quote
Recommended Posts