Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alojzyna napisał(a):
Klusek jest wybredny i byle czego nie zje, Klusce wystarczy podłozyć miseczkę pod pyszczek i zmiata wszystko aż się cała trzęsie. Przynajmniej nie będzie kłopotu z karmieniem jej.

Ale masz dobrzem, moje paskudy toleruja tylko mięsko, serek czy chrupki są beee bardzo beee... nie wiem czym one beda zyły jak Bunia zaprzestanie karmienia....:shake:

Posted

Ale to już chyba czas, żeby twoje maluchy odstawić od karmienia przez Buśkę. ;)

Ja przynajmniej mam to zamiar zrobić, gdy maluchy skończą pięć tygodni. Wtedy szczeniaki będą już dostawać 4 posiłki dziennie.

Posted

Alojzyna napisał(a):
Ale to już chyba czas, żeby twoje maluchy odstawić od karmienia przez Buśkę. ;)

Ja przynajmniej mam to zamiar zrobić, gdy maluchy skończą pięć tygodni. Wtedy szczeniaki będą już dostawać 4 posiłki dziennie.

Myślę, że będzie to proces naturalny i samo się to jakoś rozwiąże. Martwi mnie tylko, że one poza cyckiem i mięsem nic innego nie chca przyjmowć. Jedyna Valkyria coś tam grzebie w misce Abi, ale czy coś wygrzebie... :roll:

Posted

Dzieki za radę! Dzis spróbuję - zostawiam maluchy same na kilka godzin. Zamknę w kojcu z miską - jak będą głodne będą musiały się skusić...;)

Posted

sylwiaskalska napisał(a):

A tak z ciekawości najlepiej w którym tygodniu oddać szczeniaka?

Ja oddaję do nowych domów najwcześniej po ukończeniu 8 tygodni.

sylwiaskalska napisał(a):
Oj chyba będziesz płakała jak przyjdą nowi właściciele ?

Będę ich zamęczać mailami o informacje i zdjęcia:lol: :mad:

Posted

Ja też oddaję maluchy po skończeniu przez nich 8 tygodni i 2-krotnym zaszczepieniu. Ale, jeżeli chce się zostawić jakiegoś malucha, to proponuję zostawić szczeniaki nawet do 12-15 tygodni. Wtedy naprawdę widać, kto i co. Jeżeli jest taka możliwość, to dobrze by było nawet do pół roku przetrzymać maluszki. No, ale nie każdy ma taką możliwość, prawda?
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jeżeli jest taka możliwość, to dobrze by było nawet do pół roku przetrzymać maluszki. No, ale nie każdy ma taką możliwość, prawda?
Pzdr.

:crazyeye: no to już strasznie dużo - maluchy przywiązują się do Ciebie i potem tęsknią strasznie :shake: no i są wychowane jak Ty chcesz a nie jak chcą nowi właściciele - ja bym nie kupiła półrocznego szczenka :lol:

a Caya i Cartman :loveu: :loveu: :loveu: jak zwykle

Posted

malawaszka napisał(a):
:crazyeye: no to już strasznie dużo - maluchy przywiązują się do Ciebie i potem tęsknią strasznie :shake: no i są wychowane jak Ty chcesz a nie jak chcą nowi właściciele - ja bym nie kupiła półrocznego szczenka :lol:

a Caya i Cartman :loveu: :loveu: :loveu: jak zwykle

zgadzam sie, ja tez nie
moja sunie wzielam w wieku 10 tygodni i wlasnie te pierwsze tygodnie razem pozwolily nam wytworzyc taka niepowtarzalna więź. :loveu: