Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ClarasHeart']To moze i ja sie dolacze-jestem tu nowa, ale ten temat przeczytalam caly z zapartym tchem :lol: Melduje sie, bo moja sunia - buldozka angielska - jest dzis w 61 dniu ciazy liczac od pierwszego krycia (09.11/11.11/13.11). Clara jest suczka rodowodowa, ma rowniez uprawnienia hodowlane; jej narzeczony-przyszly tatus- to Litwin ;). W 28 dniu ciazy robilismy USG potwierdzajace ciaze. Bardzo sie denerwuje, bo beda to nasze pierwsze psie dzieci; Clara ma ogromny brzusio, od tygodnia skacze jej temperaturka (miedzy 37 a 38 stopni), w piatek dostala mleczko, apety ma taki jak nigdy; a porodu ani slychac ani widac. Mam nadzieje, ze z Wami ten czas mi szybciej minie :multi:

Probowalam dolaczyc fotke, ale chyba mi nie wyszlo . No coz-bede dalej probowac :=)

Gratulacje :).Czekamy na fotki grubaski,a potem maluchów :).

Posted

aaaaaaa bulwy angielskie , dawaj je szybko !!!! strasznie lubię ich mordki :)
a nie widziałam jeszcze takich malusich bulwek rodem z anglii ;)

a moje słodkie kluseczki , przeobraziły się w małe potwory :placz:

Posted (edited)

Pomocy-niestety nie potrafie wstawic fotki... Probowalam wrzucic link do fotosika, ale nie da rady :( A czy jest moliwosc wrzucic foty prosto z pliku w kompie? Przepraszam, ze nie na temat, ale czy to moze miec zwiazek z przegladarka? (ja uzywam Firefoxa....)

Yes, yes udalo mi sie!!!!!!! Tylko trzeba kliknac na fotke, zeby sie w calosci pokazala...

To moja ciezarowka w 60 dniu, czyli wczoraj.... Jak widac-brzuch olbrzymi, sunia sie oszczedza jak moze :diabloti:, tzn. ciezko jej wstac nawet na kupke i siusiu....

jeju, jak patrze na Wasze malenstwa, to tez juz takie bym chciala miec... Juz nie moge sie doczekac, a malpica ani mysli rodzic:angryy:

A ponizej w porownaniu ze swoja siostra pzred kilkoma dniami.... Zdjecie mowi samo za siebie:crazyeye:
" class="ipsImage" alt="">

Edited by ClarasHeart
Posted

[quote name='ClarasHeart']Pomocy-niestety nie potrafie wstawic fotki... Probowalam wrzucic link do fotosika, ale nie da rady :( A czy jest moliwosc wrzucic foty prosto z pliku w kompie? Przepraszam, ze nie na temat, ale czy to moze miec zwiazek z przegladarka? (ja uzywam Firefoxa....)

Yes, yes udalo mi sie!!!!!!! Tylko trzeba kliknac na fotke, zeby sie w calosci pokazala...

To moja ciezarowka w 60 dniu, czyli wczoraj.... Jak widac-brzuch olbrzymi, sunia sie oszczedza jak moze :diabloti:, tzn. ciezko jej wstac nawet na kupke i siusiu....

jeju, jak patrze na Wasze malenstwa, to tez juz takie bym chciala miec... Juz nie moge sie doczekac, a malpica ani mysli rodzic:angryy:

Małe buldogi będą, jak fajnie!!!!!!!

Posted

[quote name='Vectra']
a moje słodkie kluseczki , przeobraziły się w małe potwory :placz:

JEJUUUU ;) tylkożeby mamusi nie zadły ;) słodziaki ;) / amnie dalej te białasy powalają/ ;)

Posted

[quote name='betka-sp'];) ale fajna łaciata grubalińcia ;) bulwy to chyba rzadko rodzą naturalnie ??

betka-sp tak to prawda- my rowniez czekamy na rozpoczecie akcji porodowej i mamy juz ustawionego doswiadczonego weta na cesarke. A to dlatego, ze jak widac brzuch jest ogromny, wiec albo bedzie gowniarzy duuuuzo, albo sa wielkie(wetka obstawia druga opcje), wiec nie chcemy ryzykowac powiklan-buldogi maja stosunkowo duze glowki, wiec moglyby sie poprostu zaklinowac w kanale rodnym. A tego bysmy nie chcieli....

Posted

[quote name='ClarasHeart']

A ponizej w porownaniu ze swoja siostra pzred kilkoma dniami.... Zdjecie mowi samo za siebie:crazyeye:

Ło matko :roll:,jaka różnica :roll:.

Posted

[quote name='ClarasHeart']To moze i ja sie dolacze-jestem tu nowa, ale ten temat przeczytalam caly z zapartym tchem :lol: Melduje sie, bo moja sunia - buldozka angielska - jest dzis w 61 dniu ciazy liczac od pierwszego krycia (09.11/11.11/13.11). Clara jest suczka rodowodowa, ma rowniez uprawnienia hodowlane; jej narzeczony-przyszly tatus- to Litwin ;). W 28 dniu ciazy robilismy USG potwierdzajace ciaze. Bardzo sie denerwuje, bo beda to nasze pierwsze psie dzieci; Clara ma ogromny brzusio, od tygodnia skacze jej temperaturka (miedzy 37 a 38 stopni), w piatek dostala mleczko, apety ma taki jak nigdy; a porodu ani slychac ani widac. Mam nadzieje, ze z Wami ten czas mi szybciej minie :multi:

Probowalam dolaczyc fotke, ale chyba mi nie wyszlo . No coz-bede dalej probowac :=)

Witam serdecznie brzuchatke bulwiastą :)
Łojej, jaka z niej prawdziwa ciężarówka :crazyeye:, a moja jeszcze na 2 dni przed porodem była na długim spacerze na polach i ganiała z innymi psami.
Trzymam kciuki za spokojne i pomyślne rozwiązanie

Posted

ClarasHeart napisał(a):
No i sa-mamy 8 tlustych klusek:crazyeye::multi::multi: (nic dziwnego,ze taka gruba mamuska byla)-5 dziewoj i 3 chlopakow. Jutro potaram sie wrzucic foty:p UFFFFF Szybko poszlo....:lol:

Osiem..........o matko!!!!!!

Gratulacje!!!!!

Głaski dla mamuśki i maluszków:):):)

Posted

ClarasHeart napisał(a):
No i sa-mamy 8 tlustych klusek:crazyeye::multi::multi: (nic dziwnego,ze taka gruba mamuska byla)-5 dziewoj i 3 chlopakow. Jutro potaram sie wrzucic foty:p UFFFFF Szybko poszlo....:lol:

gratulacje , czekam na foty !!! 8 ? :mdleje: to będziecie mieć co robić :evil_lol:

Posted

ClarasHeart napisał(a):

o mamusiu :mdleje:.. hahah..to faktycznie niezły wynik jak na bulwinkę chyba.... no to teraz rzeki mleka życzymy ;) i czekamy na fotki bulwek :klacz:

Posted

Marta666 napisał(a):
Drugie zdjęcie jest tak piękne....te kolory tła tak dopasowane - brawa dla fotografa :)

dzieki
Przekaze Kasi.....

PS
Gratulacje dla buldogow bo niegrzecznie je pominelam

Posted

Nasze Maluchy sa po prostu superasne! Piekne, duze (gdzie one sie zmiescily w tym brzuchu), maz sie smieje, ze mutanty. Ale na serio-male sa zdrowe, ruchliwe, piskliwe i maja doskonaly apetyt, co mnie bardzo cieszy. Do matulki po szoku poporodowym w koncu dotarlo, ze ma dzieci, i je baaardzo kocha. Teraz szukamy dla nich imion, moze byscie pomogli??? Jest 5 suczek i 3 pieski.Szukamy imion dwuczlonowych, najlepiej po angielsku i na literke A... Bylabym wdzieczna za pomoc:modla::modla::modla::modla:

Dobra a teraz obiecane fotki