betka-sp Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 ClarasHeart - ;) witamy buldozią przyszłą mame ;) i czekamy na słodkie maluszki... my rodzimy niedługo za wami- mamy 54 dzien i grubcia ledwo sie toczy...uuuffffffff Quote
Buszki Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='ClarasHeart']To moze i ja sie dolacze-jestem tu nowa, ale ten temat przeczytalam caly z zapartym tchem :lol: Melduje sie, bo moja sunia - buldozka angielska - jest dzis w 61 dniu ciazy liczac od pierwszego krycia (09.11/11.11/13.11). Clara jest suczka rodowodowa, ma rowniez uprawnienia hodowlane; jej narzeczony-przyszly tatus- to Litwin ;). W 28 dniu ciazy robilismy USG potwierdzajace ciaze. Bardzo sie denerwuje, bo beda to nasze pierwsze psie dzieci; Clara ma ogromny brzusio, od tygodnia skacze jej temperaturka (miedzy 37 a 38 stopni), w piatek dostala mleczko, apety ma taki jak nigdy; a porodu ani slychac ani widac. Mam nadzieje, ze z Wami ten czas mi szybciej minie :multi: Probowalam dolaczyc fotke, ale chyba mi nie wyszlo . No coz-bede dalej probowac :=) Gratulacje :).Czekamy na fotki grubaski,a potem maluchów :). Quote
Vectra Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 aaaaaaa bulwy angielskie , dawaj je szybko !!!! strasznie lubię ich mordki :) a nie widziałam jeszcze takich malusich bulwek rodem z anglii ;) a moje słodkie kluseczki , przeobraziły się w małe potwory :placz: Quote
ClarasHeart Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 (edited) Pomocy-niestety nie potrafie wstawic fotki... Probowalam wrzucic link do fotosika, ale nie da rady :( A czy jest moliwosc wrzucic foty prosto z pliku w kompie? Przepraszam, ze nie na temat, ale czy to moze miec zwiazek z przegladarka? (ja uzywam Firefoxa....) Yes, yes udalo mi sie!!!!!!! Tylko trzeba kliknac na fotke, zeby sie w calosci pokazala... To moja ciezarowka w 60 dniu, czyli wczoraj.... Jak widac-brzuch olbrzymi, sunia sie oszczedza jak moze :diabloti:, tzn. ciezko jej wstac nawet na kupke i siusiu.... jeju, jak patrze na Wasze malenstwa, to tez juz takie bym chciala miec... Juz nie moge sie doczekac, a malpica ani mysli rodzic:angryy: A ponizej w porownaniu ze swoja siostra pzred kilkoma dniami.... Zdjecie mowi samo za siebie:crazyeye: " class="ipsImage" alt=""> Edited January 9, 2012 by ClarasHeart Quote
M&S Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='ClarasHeart']Pomocy-niestety nie potrafie wstawic fotki... Probowalam wrzucic link do fotosika, ale nie da rady :( A czy jest moliwosc wrzucic foty prosto z pliku w kompie? Przepraszam, ze nie na temat, ale czy to moze miec zwiazek z przegladarka? (ja uzywam Firefoxa....) Yes, yes udalo mi sie!!!!!!! Tylko trzeba kliknac na fotke, zeby sie w calosci pokazala... To moja ciezarowka w 60 dniu, czyli wczoraj.... Jak widac-brzuch olbrzymi, sunia sie oszczedza jak moze :diabloti:, tzn. ciezko jej wstac nawet na kupke i siusiu.... jeju, jak patrze na Wasze malenstwa, to tez juz takie bym chciala miec... Juz nie moge sie doczekac, a malpica ani mysli rodzic:angryy: Małe buldogi będą, jak fajnie!!!!!!! Quote
betka-sp Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 ;) ale fajna łaciata grubalińcia ;) bulwy to chyba rzadko rodzą naturalnie ?? Quote
betka-sp Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='Vectra'] a moje słodkie kluseczki , przeobraziły się w małe potwory :placz: JEJUUUU ;) tylkożeby mamusi nie zadły ;) słodziaki ;) / amnie dalej te białasy powalają/ ;) Quote
ClarasHeart Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='betka-sp'];) ale fajna łaciata grubalińcia ;) bulwy to chyba rzadko rodzą naturalnie ?? betka-sp tak to prawda- my rowniez czekamy na rozpoczecie akcji porodowej i mamy juz ustawionego doswiadczonego weta na cesarke. A to dlatego, ze jak widac brzuch jest ogromny, wiec albo bedzie gowniarzy duuuuzo, albo sa wielkie(wetka obstawia druga opcje), wiec nie chcemy ryzykowac powiklan-buldogi maja stosunkowo duze glowki, wiec moglyby sie poprostu zaklinowac w kanale rodnym. A tego bysmy nie chcieli.... Quote
Buszki Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='ClarasHeart'] A ponizej w porownaniu ze swoja siostra pzred kilkoma dniami.... Zdjecie mowi samo za siebie:crazyeye: " class="ipsImage" alt=""> Ło matko :roll:,jaka różnica :roll:. Quote
jamnicze Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='ClarasHeart']To moze i ja sie dolacze-jestem tu nowa, ale ten temat przeczytalam caly z zapartym tchem :lol: Melduje sie, bo moja sunia - buldozka angielska - jest dzis w 61 dniu ciazy liczac od pierwszego krycia (09.11/11.11/13.11). Clara jest suczka rodowodowa, ma rowniez uprawnienia hodowlane; jej narzeczony-przyszly tatus- to Litwin ;). W 28 dniu ciazy robilismy USG potwierdzajace ciaze. Bardzo sie denerwuje, bo beda to nasze pierwsze psie dzieci; Clara ma ogromny brzusio, od tygodnia skacze jej temperaturka (miedzy 37 a 38 stopni), w piatek dostala mleczko, apety ma taki jak nigdy; a porodu ani slychac ani widac. Mam nadzieje, ze z Wami ten czas mi szybciej minie :multi: Probowalam dolaczyc fotke, ale chyba mi nie wyszlo . No coz-bede dalej probowac :=) Witam serdecznie brzuchatke bulwiastą :) Łojej, jaka z niej prawdziwa ciężarówka :crazyeye:, a moja jeszcze na 2 dni przed porodem była na długim spacerze na polach i ganiała z innymi psami. Trzymam kciuki za spokojne i pomyślne rozwiązanie Quote
ClarasHeart Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 No i sa-mamy 8 tlustych klusek:crazyeye::multi::multi: (nic dziwnego,ze taka gruba mamuska byla)-5 dziewoj i 3 chlopakow. Jutro potaram sie wrzucic foty:p UFFFFF Szybko poszlo....:lol: Quote
M&S Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 ClarasHeart napisał(a):No i sa-mamy 8 tlustych klusek:crazyeye::multi::multi: (nic dziwnego,ze taka gruba mamuska byla)-5 dziewoj i 3 chlopakow. Jutro potaram sie wrzucic foty:p UFFFFF Szybko poszlo....:lol: Osiem..........o matko!!!!!! Gratulacje!!!!! Głaski dla mamuśki i maluszków:):):) Quote
sachma Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 wow! to chyba duża liczba jak na rasę? Gratulacje! Poszło naturalnie, czy trzeba było pomagać? Oby się zdrowo chowały! :) Quote
Vectra Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 ClarasHeart napisał(a):No i sa-mamy 8 tlustych klusek:crazyeye::multi::multi: (nic dziwnego,ze taka gruba mamuska byla)-5 dziewoj i 3 chlopakow. Jutro potaram sie wrzucic foty:p UFFFFF Szybko poszlo....:lol: gratulacje , czekam na foty !!! 8 ? :mdleje: to będziecie mieć co robić :evil_lol: Quote
betka-sp Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 ClarasHeart napisał(a):No i sa-mamy 8 tlustych klusek:crazyeye::multi::multi: (nic dziwnego,ze taka gruba mamuska byla)-5 dziewoj i 3 chlopakow. Jutro potaram sie wrzucic foty:p UFFFFF Szybko poszlo....:lol: o mamusiu :mdleje:.. hahah..to faktycznie niezły wynik jak na bulwinkę chyba.... no to teraz rzeki mleka życzymy ;) i czekamy na fotki bulwek :klacz: Quote
Impresja&Simarilion Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Gratulujemy mamie bulwie i jej pańci! Czekamy na fotki słodziutkich maluchów. Ilość faktycznie ogromna, nic dziwnego, że miała taki brzuchol :P Moja księżniczka jest 7 dni po kryciu, jeszcze nic nie wiadomo :) Quote
Buszki Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Osiem,no nieźle :). GRATULACJE!!! Także czkam na foteczki:) Quote
PANGEA Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 A ja dzis dostala taaaaki prezent - sesje z suczka:))) Quote
Marta666 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Drugie zdjęcie jest tak piękne....te kolory tła tak dopasowane - brawa dla fotografa :) Quote
PANGEA Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Marta666 napisał(a):Drugie zdjęcie jest tak piękne....te kolory tła tak dopasowane - brawa dla fotografa :) dzieki Przekaze Kasi..... PS Gratulacje dla buldogow bo niegrzecznie je pominelam Quote
ClarasHeart Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='PANGEA']A ja dzis dostala taaaaki prezent - sesje z suczka:))) Zdjcia super - a sunia boska!!!! Quote
ClarasHeart Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Nasze Maluchy sa po prostu superasne! Piekne, duze (gdzie one sie zmiescily w tym brzuchu), maz sie smieje, ze mutanty. Ale na serio-male sa zdrowe, ruchliwe, piskliwe i maja doskonaly apetyt, co mnie bardzo cieszy. Do matulki po szoku poporodowym w koncu dotarlo, ze ma dzieci, i je baaardzo kocha. Teraz szukamy dla nich imion, moze byscie pomogli??? Jest 5 suczek i 3 pieski.Szukamy imion dwuczlonowych, najlepiej po angielsku i na literke A... Bylabym wdzieczna za pomoc:modla::modla::modla::modla: Dobra a teraz obiecane fotki " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Recommended Posts