Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Buszki napisał(a):

A mogę ;).
CHITUNDU- gniazdo,
CHIUMBURU- krótki i gruby :evil_lol:,
CHAUSIKU- urodzona późnym wieczorem,
CHALONDRA- zwinna,
CHICHA- orzech kokosowy,
CHEMWAPUWA- która wy dostajecie.

Chiumburu, Chicha, Chausika i ...to ostatnie, które tak trudno wymówić;) To moje ulubione!

pzdr.

Posted

Wczoraj byłam z moja LOVEIS IN THE AIR Asiaczek FCI vel Erką na USG i....
wynik pozytywny!!! sunia jest w ciąży,ma widoczne 2 Fasolki. Hura!!!!
Poród przewidywany na początek grudnia:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Wczoraj byłam z moja LOVEIS IN THE AIR Asiaczek FCI vel Erką na USG i....
wynik pozytywny!!! sunia jest w ciąży,ma widoczne 2 Fasolki. Hura!!!!
Poród przewidywany na początek grudnia:)

Pzdr.

Dobra,dobra,u nas tez miały być dwa :evil_lol:.

Princess_York,duże te Twoje szkraby :loveu:.

Moje maleństwa,4 doba życia :lol:.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

ale fajne bobaski:D czad!!

Aga- wreszcie Ciotki z porodówki Ci wytłumaczyły, czy jeszcze masz wątpliwości? Dla mnie lepiej jest prześwietlić i "narazić" maluchy na jakiś shot RTG niż narazić matkę na jakies komplikacje- jeżeli maluchów jest duzo- rzeczywiście- mogą się ponakładać, ale wprawny wet policzy i tak- rób RTG i zrób jeszcze fotę na cyfrówce- wszystkie będziemy liczyć jak tu wstawisz fotę i będzie dobrze, nic się nie martw- moje maluchy były pierwsze zapisane na tej porodówce, ale Twoje maja premierę :D:D jak się postarasz to jeszcze przed porodem:D

Posted

Armia Drakona napisał(a):

Aga- wreszcie Ciotki z porodówki Ci wytłumaczyły, czy jeszcze masz wątpliwości? Dla mnie lepiej jest prześwietlić i "narazić" maluchy na jakiś shot RTG niż narazić matkę na jakies komplikacje- jeżeli maluchów jest duzo- rzeczywiście- mogą się ponakładać, ale wprawny wet policzy i tak- rób RTG i zrób jeszcze fotę na cyfrówce- wszystkie będziemy liczyć jak tu wstawisz fotę i będzie dobrze, nic się nie martw- moje maluchy były pierwsze zapisane na tej porodówce, ale Twoje maja premierę :D:D jak się postarasz to jeszcze przed porodem:D

:) :) :)
Wolę się tak nie starać, bo zazwyczaj im bardziej się staram tym gorzej mi wychodzi;) co do RTG-decyzja podjęta ,będzie "sesja zdjęciowa" :D jak się już obfotografujemy to zamelduję sie ;)ale mamy jeszcze chwilke czasu.Na razie moje suczydełko zaczyna przypominać beczkowóz :P
Tak patrzę na te wszystkie słodziaki i tak sobie wzdycham ACHHHHHHHH -jak ja lubam takie zdjątka :)

Posted

Urodziliśmy ;)
Właściwie już mamy 12 dni i prawie otwarte oczka, ale jakoś nie było czasu aby napisać.
Urodził się jeden, duży chłopczyk (drugi pęcherzyk płodowy widoczny na USG najwyraźniej zanikł) - waga urodzeniowa 155g, gdzie u chi średnia waga to 90-100g.
W 12 dobie waży już 419g. Co tu dużo mówić, kolor dość dziwny, bo ani wilczasty, ani rudy - zobaczymy jak jeszcze się wybarwi.

Posted

Armia Drakona napisał(a):

Dzięki :).

FredziaFredzia napisał(a):
Baski bobaski! :)

Baski grubaski ;).

Aysel napisał(a):
Urodziliśmy ;)
Właściwie już mamy 12 dni i prawie otwarte oczka, ale jakoś nie było czasu aby napisać.
Urodził się jeden, duży chłopczyk (drugi pęcherzyk płodowy widoczny na USG najwyraźniej zanikł) - waga urodzeniowa 155g, gdzie u chi średnia waga to 90-100g.
W 12 dobie waży już 419g. Co tu dużo mówić, kolor dość dziwny, bo ani wilczasty, ani rudy - zobaczymy jak jeszcze się wybarwi.

Gratulacje,kawał byka z chłopaczka.Ciekawe czy jak dorośnie,to też będzie większy niż normalnie,czy też się wyrówna z wiekiem...

Posted

mrowa23 napisał(a):
ale fajne bąble macie :) moje prawie wszystkie już oczka pootwierane :) teraz czekam na bieganie :)

Tia a potem będziesz wspominała jak to fajnie było jak siedziały w miejscu ;)
Buszki napisał(a):
Takie biegające są najfajniejsze :).

Najfajniejsze i najbardziej nieznośne ;)

Posted

ja tam jestem wariat bo uwielbiam takie nieznośne, z milionem pomysłów na sekundę, co to mają dodatkowe turbo w zadku i przemieszczają się z prędkością światła ;) i boję się, że się za bardzo zapatrzę na jednego bąbla i on tak zostanie dłużej nieco ;)

ale pocieszające jest to, że już chłopak więcej próbuje chodzić na łapciach niż na brzuszku :] czyli już już prawie mam brykające diabełki :]

Posted

Aysel napisał(a):
Urodziliśmy ;)

Ooooo, gratulacje!

Pzdr.

Posted

Princess_York napisał(a):
Dziewczyny ale to leci , minął tydzień ja w ogóle tego nie odczułam . Maluchy rosną i mamusia pięknieje :) (mam nadzieje że to nie zwidy) .
A czuje jakbym wczoraj odbierała poród :P

Ależ te dzieci szybko dorastają ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Następna sunia z mojej hodowli Mieszkająca w Gdańsku) jest w ciąży!!!!
Właścicielka jest jamnicze z DGM. Na pewno wejdzie tutaj i pochwali się nowością:)

Pzdr.

Bardzo miła wiadomość!!!!!

Posted

[quote name='Buszki']

Gratulacje,kawał byka z chłopaczka.Ciekawe czy jak dorośnie,to też będzie większy niż normalnie,czy też się wyrówna z wiekiem...

Fajnie by było, żeby jednak nie był byczkiem, choć z tymi chihuahua to jest różnie.
Niby matka (moja Enisia) waży tylko 2,2kg (waga przed ciążą, w ciąży przytyła do 2,8!!!) i nie jest duża - ma 19cm w kłębie, a ojciec szczeniaczka - tylko 1,5 kg (i jest mniej więcej wysokości Enisi). Dziadków szczeniaka też znam dokładnie i też nie byli duzi... Ale chi to taka dziwna rasa, że wszystko się może zdarzyć... ;)
Trzeba wziąć poprawkę na to, że mały był jedynakiem. Jedynaki zawsze są duże.
Tyje i tyje i tyje ;) Dziś, w wieku 2 tygodni waży już 475g.
Oczka otwarte, już nawet palce zaczyna ludziom oblizywać (wcześniej miał odruch ssania jak wyczuł czyjś palec), kolor ma niezidentyfikowany kompletnie ;) Ani wilczasty, ani wilczasto-brązowy, sobolowy też to tak do końca nie jest. Dla mnie to on wygląda jak fretka hahah :) Zresztą (zdjęcia sprzed dwóch dni - jeszcze oczęta nie do końca otwarte):

Od dwóch tygodni szukamy mu imienia na A albo na B (z naciskiem na B) i póki co mamy dwa typy, z czego jeden ładnie brzmi ale jest nazwą likieru (haha ;)) a drugi to pseudonim westernowego aktora. I nic nam jakoś tak nie pasuje ;)