Buszki Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 marcelinka371 napisał(a):Buszki boskie macie imionka:loveu: Dzięki :). Quote
Princess_York Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 dzisiaj szczeniaki kończą tydzień :) waga to 300gram i fotki : Always Excellent Attention Please Atomic Boy i mam video jak jedzą hehe . Śmiechowe są :) View My Video Quote
Asiaczek Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Buszki napisał(a): A mogę ;). CHITUNDU- gniazdo, CHIUMBURU- krótki i gruby :evil_lol:, CHAUSIKU- urodzona późnym wieczorem, CHALONDRA- zwinna, CHICHA- orzech kokosowy, CHEMWAPUWA- która wy dostajecie. Chiumburu, Chicha, Chausika i ...to ostatnie, które tak trudno wymówić;) To moje ulubione! pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Wczoraj byłam z moja LOVEIS IN THE AIR Asiaczek FCI vel Erką na USG i.... wynik pozytywny!!! sunia jest w ciąży,ma widoczne 2 Fasolki. Hura!!!! Poród przewidywany na początek grudnia:) Pzdr. Quote
Princess_York Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Gratuluję !!! :) Czekamy na fasolki :loveu: Quote
ppaula2 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ale te malusie yoreczki fajnie wyglądają w tym gąszczu włosków mamusi ;) Quote
Princess_York Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 ten gąszcz włosów u mamy powoli znika .. :( . Ale staramy się nie wyrywać tego co wyhodowałam :D Quote
Buszki Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Asiaczek napisał(a):Wczoraj byłam z moja LOVEIS IN THE AIR Asiaczek FCI vel Erką na USG i.... wynik pozytywny!!! sunia jest w ciąży,ma widoczne 2 Fasolki. Hura!!!! Poród przewidywany na początek grudnia:) Pzdr. Dobra,dobra,u nas tez miały być dwa :evil_lol:. Princess_York,duże te Twoje szkraby :loveu:. Moje maleństwa,4 doba życia :lol:. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Armia Drakona Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 ale fajne bobaski:D czad!! Aga- wreszcie Ciotki z porodówki Ci wytłumaczyły, czy jeszcze masz wątpliwości? Dla mnie lepiej jest prześwietlić i "narazić" maluchy na jakiś shot RTG niż narazić matkę na jakies komplikacje- jeżeli maluchów jest duzo- rzeczywiście- mogą się ponakładać, ale wprawny wet policzy i tak- rób RTG i zrób jeszcze fotę na cyfrówce- wszystkie będziemy liczyć jak tu wstawisz fotę i będzie dobrze, nic się nie martw- moje maluchy były pierwsze zapisane na tej porodówce, ale Twoje maja premierę :D:D jak się postarasz to jeszcze przed porodem:D Quote
Aga&Morka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Armia Drakona napisał(a):ale fajne bobaski:D czad!! Aga- wreszcie Ciotki z porodówki Ci wytłumaczyły, czy jeszcze masz wątpliwości? Dla mnie lepiej jest prześwietlić i "narazić" maluchy na jakiś shot RTG niż narazić matkę na jakies komplikacje- jeżeli maluchów jest duzo- rzeczywiście- mogą się ponakładać, ale wprawny wet policzy i tak- rób RTG i zrób jeszcze fotę na cyfrówce- wszystkie będziemy liczyć jak tu wstawisz fotę i będzie dobrze, nic się nie martw- moje maluchy były pierwsze zapisane na tej porodówce, ale Twoje maja premierę :D:D jak się postarasz to jeszcze przed porodem:D :) :) :) Wolę się tak nie starać, bo zazwyczaj im bardziej się staram tym gorzej mi wychodzi;) co do RTG-decyzja podjęta ,będzie "sesja zdjęciowa" :D jak się już obfotografujemy to zamelduję sie ;)ale mamy jeszcze chwilke czasu.Na razie moje suczydełko zaczyna przypominać beczkowóz :P Tak patrzę na te wszystkie słodziaki i tak sobie wzdycham ACHHHHHHHH -jak ja lubam takie zdjątka :) Quote
Aysel Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Urodziliśmy ;) Właściwie już mamy 12 dni i prawie otwarte oczka, ale jakoś nie było czasu aby napisać. Urodził się jeden, duży chłopczyk (drugi pęcherzyk płodowy widoczny na USG najwyraźniej zanikł) - waga urodzeniowa 155g, gdzie u chi średnia waga to 90-100g. W 12 dobie waży już 419g. Co tu dużo mówić, kolor dość dziwny, bo ani wilczasty, ani rudy - zobaczymy jak jeszcze się wybarwi. Quote
Buszki Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Armia Drakona napisał(a):ale fajne bobaski:D czad!! Dzięki :). FredziaFredzia napisał(a):Baski bobaski! :) Baski grubaski ;). Aysel napisał(a):Urodziliśmy ;) Właściwie już mamy 12 dni i prawie otwarte oczka, ale jakoś nie było czasu aby napisać. Urodził się jeden, duży chłopczyk (drugi pęcherzyk płodowy widoczny na USG najwyraźniej zanikł) - waga urodzeniowa 155g, gdzie u chi średnia waga to 90-100g. W 12 dobie waży już 419g. Co tu dużo mówić, kolor dość dziwny, bo ani wilczasty, ani rudy - zobaczymy jak jeszcze się wybarwi. Gratulacje,kawał byka z chłopaczka.Ciekawe czy jak dorośnie,to też będzie większy niż normalnie,czy też się wyrówna z wiekiem... Quote
mrowa23 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 ale fajne bąble macie :) moje prawie wszystkie już oczka pootwierane :) teraz czekam na bieganie :) Quote
ppaula2 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 mrowa23 napisał(a):ale fajne bąble macie :) moje prawie wszystkie już oczka pootwierane :) teraz czekam na bieganie :) Tia a potem będziesz wspominała jak to fajnie było jak siedziały w miejscu ;) Buszki napisał(a):Takie biegające są najfajniejsze :). Najfajniejsze i najbardziej nieznośne ;) Quote
Buszki Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 ppaula2 napisał(a): Najfajniejsze i najbardziej nieznośne ;) Nie szkodzi,najfajniejsze i już :). Quote
mrowa23 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 ja tam jestem wariat bo uwielbiam takie nieznośne, z milionem pomysłów na sekundę, co to mają dodatkowe turbo w zadku i przemieszczają się z prędkością światła ;) i boję się, że się za bardzo zapatrzę na jednego bąbla i on tak zostanie dłużej nieco ;) ale pocieszające jest to, że już chłopak więcej próbuje chodzić na łapciach niż na brzuszku :] czyli już już prawie mam brykające diabełki :] Quote
Asiaczek Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Aysel napisał(a):Urodziliśmy ;) Właściwie już mamy 12 dni i prawie otwarte oczka, ale jakoś nie było czasu aby napisać. Urodził się jeden, duży chłopczyk (drugi pęcherzyk płodowy widoczny na USG najwyraźniej zanikł) - waga urodzeniowa 155g, gdzie u chi średnia waga to 90-100g. W 12 dobie waży już 419g. Co tu dużo mówić, kolor dość dziwny, bo ani wilczasty, ani rudy - zobaczymy jak jeszcze się wybarwi. Ooooo, gratulacje! Pzdr. Quote
marcelinka371 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Ale się maluszków urodziło :D A przecież niedawno zerkałam to tylko Yoruszki były:D Quote
Princess_York Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Dziewczyny ale to leci , minął tydzień ja w ogóle tego nie odczułam . Maluchy rosną i mamusia pięknieje :) (mam nadzieje że to nie zwidy) . A czuje jakbym wczoraj odbierała poród :P Quote
marcelinka371 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Princess_York napisał(a):Dziewczyny ale to leci , minął tydzień ja w ogóle tego nie odczułam . Maluchy rosną i mamusia pięknieje :) (mam nadzieje że to nie zwidy) . A czuje jakbym wczoraj odbierała poród :P Ależ te dzieci szybko dorastają ;) Quote
Asiaczek Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Następna sunia z mojej hodowli Mieszkająca w Gdańsku) jest w ciąży!!!! Właścicielka jest jamnicze z DGM. Na pewno wejdzie tutaj i pochwali się nowością:) Pzdr. Quote
M&S Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='Asiaczek']Następna sunia z mojej hodowli Mieszkająca w Gdańsku) jest w ciąży!!!! Właścicielka jest jamnicze z DGM. Na pewno wejdzie tutaj i pochwali się nowością:) Pzdr. Bardzo miła wiadomość!!!!! Quote
Aysel Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='Buszki'] Gratulacje,kawał byka z chłopaczka.Ciekawe czy jak dorośnie,to też będzie większy niż normalnie,czy też się wyrówna z wiekiem... Fajnie by było, żeby jednak nie był byczkiem, choć z tymi chihuahua to jest różnie. Niby matka (moja Enisia) waży tylko 2,2kg (waga przed ciążą, w ciąży przytyła do 2,8!!!) i nie jest duża - ma 19cm w kłębie, a ojciec szczeniaczka - tylko 1,5 kg (i jest mniej więcej wysokości Enisi). Dziadków szczeniaka też znam dokładnie i też nie byli duzi... Ale chi to taka dziwna rasa, że wszystko się może zdarzyć... ;) Trzeba wziąć poprawkę na to, że mały był jedynakiem. Jedynaki zawsze są duże. Tyje i tyje i tyje ;) Dziś, w wieku 2 tygodni waży już 475g. Oczka otwarte, już nawet palce zaczyna ludziom oblizywać (wcześniej miał odruch ssania jak wyczuł czyjś palec), kolor ma niezidentyfikowany kompletnie ;) Ani wilczasty, ani wilczasto-brązowy, sobolowy też to tak do końca nie jest. Dla mnie to on wygląda jak fretka hahah :) Zresztą (zdjęcia sprzed dwóch dni - jeszcze oczęta nie do końca otwarte): Od dwóch tygodni szukamy mu imienia na A albo na B (z naciskiem na B) i póki co mamy dwa typy, z czego jeden ładnie brzmi ale jest nazwą likieru (haha ;)) a drugi to pseudonim westernowego aktora. I nic nam jakoś tak nie pasuje ;) Quote
Recommended Posts