Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ojoj, roboty jest co niemiara, może kupek nie sprzątam ale pilnuje czy aby kazdy dostał sie do cyca, a ze one spią i cyckuja non stoper to to często wiszę nad nimi i sprawdzam ;)
Tak, "usmiech losu" byłoby fajną nazwą, tylko ja bym chciała miot na literkę "M"
Moja dziewczyna jest na literkę "W" i na wystawach zawsze byłam na końcu kolejki co mnie denerwowało bo czasem musiałam długo czekać zanim wystawiłam psa ;)
Teraz mam inne zapytanie: jak zwiekszyć laktację? tzn ilość mleka? Mam wrażenie, że dziewczyna nie wyrabia z karmieniem. Niby nie piszczą, possają i idą spać ale dosyć często ssają, co się obudza to do cyca a że budza się często (bo dziewczyna, jak spią sama je budzi np lizaniem) to prawie non stoper wiszą na niej.
Robie bawarkę no i jedzenie, nie wiem czy duzo dostaje bo mieszam jej z mokrym więc nie leży jedzenie cały czas w misce.
ppaula, świetne szczeniaki :) Ja ez bym chciła z tego miotu dziewczyne sobie zostawić :)

Posted

Moja sunia dostawała do picia herbatkę mlekopędną dla kobiet karmiących. Nie wiem czy działało, ale pokarm był, nie w jakichs spektakularnych ilościach ale był. Sunia mała, maluszków osiem więc zawsze mogłoby być tego mleczka więcej, najważniejsze że maluszki nie głodowały. Suczkę zaprowadzałam do szczeniąt tylko na karmienie, nie leżała z nimi non stop. Po dwóch i pół tyg zaczęłam dokarmiać.

Posted

[quote name='Unbelievable']obydwa czekoladki?
Niee
Ta akurat ze zdjęcia :)
To nasza Novika.
mpusz ja nie dawałam nic. Sunia super wykarmiła młode. Sprawdzaj czy przybierają na wadze. Po tygodniu powinny podwoić swoją wagę. Ile ważyły po urodzeniu?
A roboty jest i owszem. Ale uwierz mi, że za 3 tyg powiesz, że teraz odpoczywałaś :)
U mnie już wszystkie maluchy zarezerwowane.
Za tydzień w sobotę będę tylko ze swoją Noviką i biszkoptowym chłopcem, który jedzie 4 listopada.

Posted

Co mam zrobić, żeby sucz mi nie uciekała przed termometrem? ;)
Zawsze była bardzo spokojna, i choć tego nie lubi, dała zmierzyć sobie temperaturę.
Jutro powinnam zacząć mierzyć.
Chciałam sprawdzić dziś, bo podejrzanie spokojna jest, ale się nie dała...

Posted

ppaula, chłopak najcięższy ważył 430g a obecnie w siódmą dobę waży 764g.
Natomiast najlżejsza dziewczynka ważyła 340 g a obecnie 674 g.
Także z tym podwojeniem wagi w tydzień po urodzeniu to u nas różnie, ale nie najgorzej. Ja wychodzę z założenia, że skoro szczeniaki nie popiskują, śpią, kupki twarde, to chyba jest ok z ich karmieniem. Chociaż czasem tak się rzucają na cycuszki matki, że śmiem w to wątpić, że się najadają :crazyeye: ale parę minut possają i idą spać.

Posted

a u nas powoli zaczyna się kopanie, sapanie i inne atrakcje ;) od piątku możemy ze spokojem rodzić, mleczko się pojawiło :) gruba chętnie by już była po porodzie ;)

Posted

dzięki :) mam nadzieję, że obędzie się bez komplikacji, choć to pierworódka... ale jestem dobrej myśli :) niestety u mnie w porodówce śpią wszystkie poza matką- polką ;) generalnie już wszystko gotowe, tylko maluszki jeszcze nie po tej stronie brzusia :) kopią małe jak wściekłe, impreza za imprezą w brzusiu, a ja jestem ciekawa tych małych krecików i jak reszta stada zareaguje na dzieciaczki... jeszcze tylko parę dni...

Posted

telefon w pogotowiu, wet wie, że w każdej chwili może być niezbędny i będzie musiał dojechać, albo czekać na nas, "położniczka" też zwarta i gotowa czeka na sygnał i choć to nie pierwszy mój poród to u mnie rzadko są maluchy więc przeżywam jak tu wspomniana "mrówka okres" ;)

Posted

[quote name='mrowa23']telefon w pogotowiu, wet wie, że w każdej chwili może być niezbędny i będzie musiał dojechać, albo czekać na nas, "położniczka" też zwarta i gotowa czeka na sygnał i choć to nie pierwszy mój poród to u mnie rzadko są maluchy więc przeżywam jak tu wspomniana "mrówka okres" ;)

Dorotka trzymam kciuki
Bedzie dobrze
Po porodzie dozycy i buldozki "mopowy" porod bedzie jak "bułka z masłem" :))

A tym czasem moje bassety maja juz 5 tyg
Dzis bedzie pierwsza indywidualna "pozowana" sesja

A narazie mamy taka zbiorowa fotke :)