Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jedna jako suka dominująca może starać się urodzić wcześniej, zobaczymy jak to będzie.. szykuje się pracowity weekend ;)
a szczeniole będą miały wstążki, chyba zrobimy dwa kolory, jeden na jeden miot tak żeby ich nie pomylić :)

Posted

[quote name='Judit']a to nasze ciężarówki trzy dni temu :)
(dwa tygodnie do porodu)

totalny spokój... ;)
Lohohoh ja cię podziwiam 2 mioty na raz , jeszcze do 3 tyg to jest lajcik jak zaczną chodzić wtedy się zacznie :evil_lol::evil_lol:

Posted

Judit seterki przepiękne - mam sentyment do tych psiaków - mój dobry znajomy miał swego czasu przepięknego psa tej rasy - był cudowny - o żywym temperamencie wariat troszkę ale kochany :):)

Vectra - sunia w sam raz :):) a że troszkę brzuszka przybyło :) eeee tam zobaczysz jak urodzi będzie chudzinka :):):)

Trzymam kciuki za udany porody :):):)

No cóż a u mnie nastał już czas wyjazdu szczeniąt do nowych domów
pochwalę sie tymi, które już opuściły rodzinne gniazdo

1. Mój ukochany "Granat"

2. Dziewczynka Alya

A dziś domek opuszcza Zielonka po domowemu Prima

Posted

Ja mam lampę gtrzewczą tzw kwokę z oprawą specjalną bo bałabym się wsadzić taką żarówe do zwykłej lampki dlatego że zwykłe mają platikowe to co się wkręca i może się to stopić a ,etalowa oprawa nie plus że chroni szczeniaki jakby żarówka pękła ;)

Posted

Judit jeśli nasze dziewczyny obie zajdą to będziemy mięli tak samo :D Kryliśmy z dniem odstępu. U was jak u mnie, cała rodzina zaangażowana więc dacie rade :)
Pomyśl o tych obróżkach dla szczeniąt - na pewno mniej wygodne ale pewniejsze niż wstążki (wstązki jednak łatwo spadają), a w tym przypadku to będzie ryzyko pomylenia dzieciaków z miotów a nie rodzeństwa między sobą a to już duże ryzyko. Na allegro masz zestawy (12 kolorów, 6 w jednym zestawie).
Trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.

Posted

Kaladan napisał(a):
Judit jeśli nasze dziewczyny obie zajdą to będziemy mięli tak samo :D Kryliśmy z dniem odstępu. U was jak u mnie, cała rodzina zaangażowana więc dacie rade :)
Pomyśl o tych obróżkach dla szczeniąt - na pewno mniej wygodne ale pewniejsze niż wstążki (wstązki jednak łatwo spadają), a w tym przypadku to będzie ryzyko pomylenia dzieciaków z miotów a nie rodzeństwa między sobą a to już duże ryzyko. Na allegro masz zestawy (12 kolorów, 6 w jednym zestawie).

Dzięki. Pomyślę nad obróżkami, super pomysł. :p Tylko właśnie nie wiem czy bawić się w różne kolory tak aby każdy szczeniaczek miał inny kolor obróżki czy może zrobić tak jak myślałam na początku, czyli jeden miot np niebieskie wstążki, drugi czerwone. W tej rasie w sumie nie ma potrzeby robić każdej obróżki innej bo dzieci różnią się łatami i każde jest inne.

no i my też kryliśmy z dniem odstępu ;) A z obliczeń wynikało że powinniśmy mieć jakiś tydzień-dwa przerwy między kryciem pierwszej i drugiej. A tu taka niespodzianka wynikła. :cool3:

Trzymam kciuki za twoje dwie dziewczyny :loveu:
oj będzie tych gordonów w tym roku... :lol:

Posted

Ilka21 napisał(a):
Ja mam lampę gtrzewczą tzw kwokę z oprawą specjalną bo bałabym się wsadzić taką żarówe do zwykłej lampki dlatego że zwykłe mają platikowe to co się wkręca i może się to stopić a ,etalowa oprawa nie plus że chroni szczeniaki jakby żarówka pękła ;)

Ja mam metalowa lampkę w całości :)

Posted

Kaladan napisał(a):

U nas jesli zdarzy sie cud i obie suki zajda, to tez tak bedzie. Jedna byla kryta od wtorku do piatku, a druga w poniedzielek ale pewnie sie zsynchronizuja, hihihi
Oby tylko zaszly, bo jedna juz 3 razy pusta :(((((

Posted

to zawsze ta czarna była najgrubsza :diabloti: wiecznie z nadwagą ;)

jutro zaczynamy 7 tydzień :)

ale mamuśka dokazuje znowu .. może nie tak sprawnie , ale daje rade :evil_lol:

Posted

Angelka napisał(a):
W zasadzie to wszystko powiedziane, ja jeszcze dorzucę lampkę taka na biurko ekstra jak ktoś ma żarówkę grzejącą taką terrarystyczną, przydaje się podczas pierwszych nocy, podczas porodu oraz jak będziesz musiała np wyjść z suczką na siku to lampka będzie grzała szczeniaki.
Ja miałam super patent ale to tylko przy małych rasach ,wsadzałam je do futrzanej czapki i myślały, że są z mamą :)

Alez patent...:)

Vectra - ja bym jeszcze dodała zeszyt + długopis. Ja zawsze notuję godziny pierwszych skurczów, godziny porodów poszczególnych szczeniąt, czy łożysko wyszło...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Alez patent...:)

Vectra - ja bym jeszcze dodała zeszyt + długopis. Ja zawsze notuję godziny pierwszych skurczów, godziny porodów poszczególnych szczeniąt, czy łożysko wyszło...

Pzdr.

o fakt cenna wskazówka :buzi:

Posted

Ja zeszyt i długopis miałam ale nie miałam głowy w czasie porodu aby to wszystko zapisywać, za szybko wszystko się działo :P

Asiaczku do tego czapka nabierała większej mocy jak wcześniej leżała na kaloryferze :)

Posted

Angelka napisał(a):
Ja zeszyt i długopis miałam ale nie miałam głowy w czasie porodu aby to wszystko zapisywać, za szybko wszystko się działo :P
Asiaczku do tego czapka nabierała większej mocy jak wcześniej leżała na kaloryferze :)

U mnie to tak +/- od pól godziny do półtorej godziny przerwy między poszczególnymi maluchami było. Więc czasu starczyło:)

Jestem pod nieustającym wrażeniem patentu z czapką i.... kaloryfera... hahaha....super!

Pzdr.

Posted

a żeby nie było , że ja ją przekarmiam !!! bo ona dostaje taką samą karmę odkąd u mnie jest .. RC 4800 ....
jak na nią patrzę , to drżę ... oby wsio poszło jak po maśle bez komplikacji :kciuki:

Posted

Przepraszam bardzo, ale Vectra masz hipopotama :D - cudnie wygląda i widać, że jej to pasuje, bo wcale nie jest ociężała, pomimo grubaśnego brzuchala- w super kondycji była przed ciążą- uwielbiam takie psy- "wyżyłowane"- w sensie totalny mięsień i kondycja :D

Posted

Bo ona jest jak hipopotam , wygląda jak hipcio , porusza się jak hipcio ..
a co ciekawe , czym grubsza , tym zaczyna więcej biegać ....
Ja to tak czułam , że ona zaskoczyła , bo już od 2 tygodnia , od randki ... sama sie na nią udała :mad: zaczęło ją cofać od żarcia i zaczęła być rozważna w poruszaniu się , co u obżartucha z ADHD , to nie jest normalne ...
i tak od tygodnia mniej więcej , znowu w nią po mału ADHD wchodzi ... z tymże , gracja , szyk i elegancja , sprężystość ruchów i szybkość nie takie :evil_lol:

Dodam że to skojarzenie było planowane .... tylko że na lato ... ale Emila miała takie parcie na sex , że mi rozwaliła klatkę ... a mój antyseksualny Franio , co to trzeba było pobierać mu nasienie ręcznie ... nagle postanowił sprawdzić , czy fajnie jest tak sam na sam z dziewczynką ... były sekundy ... myk i zanim dobiegłam , to one się spaprały :mad:
Takie miałam wesołe święta :cooldevi: