Hawanka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Bardzo mi sie podoba ---> RED ROSE Asiaczek FCI :) Quote
Hawanka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='Asiaczek']Imię czy sunia się podoba? Pzdr.[/QUOTE] Sunia :):loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Asiaczek Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Imię - to mój wybór, ale sunia - to ja juz tylko byłam "kierownikiem", ale zasługi to dla Rodziców:) Pzdr. Quote
dzasta Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [B]Joasiu[/B] fajne te małe twarożki wyszły !!! [URL]http://img641.imageshack.us/img641/7943/resizeofimg6907.jpg[/URL] [B]Angleka[/B] fajne te Twoje maluchy. [B]Vectra[/B] zaciskam :kciuki: Quote
M&S Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [B]Vectra,[/B] gratulacje i trzymamy kciuki!!! fajni rodzice:) [URL]http://img338.imageshack.us/i/08062010012.jpg/[/URL] Quote
Asiaczek Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='dzasta'][B]Joasiu[/B] fajne te małe twarożki wyszły !!! [URL]http://img641.imageshack.us/img641/7943/resizeofimg6907.jpg[/URL] :[/QUOTE] Hahaha, na razie zapowiadaja się b.ładnie. Zobaczymy za kilka miesięcy... Pzdr. Quote
Ilka21 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Asiaczku jakie śmiechowe te małe baski :) Angelka podoba mi się ten maluszek z jaśniejszą maską :) tu w linku moje bobasy [URL]http://www.innowacja.zwierzetaludziom.pl/pl/index.php?target=galeria.php&gallery=C/04tyg&dzial=C[/URL] Quote
Asiaczek Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Ilka21 - ale uśmiech:) [url]http://www.innowacja.zwierzetaludziom.pl/images/galerie/C/04tyg/min/DSC_0148.jpg[/url] Pzdr. Quote
Angelka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Heh widzę, że seni soft wymiata :eviltong: [url]http://www.innowacja.zwierzetaludziom.pl/images/galerie/C/04tyg/DSC_0045.jpg[/url] a co tu się zajada? Rozkoszne są :) Quote
dzasta Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 No właśnie co tam zjadają maluchy bo ta papka ma ciekawy kolorek :) A ja bez seni soft nie dałabym rady z moimi puppikami :) Quote
Asiaczek Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Ta papka wygląda jak jedzenie dla niemowląd firmy Gerber...;) pzdr. Quote
Vectra Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Dziękuje , wparcie się bardzo przyda ...... na razie nie myślę o będzie ... ale będzie .. za jakieś 4 tygodnie :mdleje: Quote
Ilka21 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 tak to są gerberki, ja uczę szczenięta jeść na gerberkach i mięsie, dopiero potem suche moczone i na koniec suche bez moczenia ;) Quote
Asiaczek Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Ja zaczynam od skrobanego mięsa wołowego... Pzdr. Quote
Ilka21 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Asiaczek']Ja zaczynam od skrobanego mięsa wołowego... Pzdr.[/QUOTE] to mam na myśli mówiąc o mięsie ;) Quote
Vectra Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 u nas 6 tydzień powiem tylko , że ciężko mi patrzeć na tak zatuczonego psa ... Emila jak nie moja :( gdzie jej piękna smukła , wysportowana , umięśniona sylwetka :placz: niespełna 2 miesiące temu , wyglądała tak czy ja mam jej dawać więcej jeść ? znaczy jak dużo więcej ? Quote
Angelka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 [quote name='Vectra']u nas 6 tydzień powiem tylko , że ciężko mi patrzeć na tak zatuczonego psa ... Emila jak nie moja :( gdzie jej piękna smukła , wysportowana , umięśniona sylwetka :placz: czy ja mam jej dawać więcej jeść ? znaczy jak dużo więcej ? Teoretycznie powinno sie dawac dwa razy wiecej i wysokokalorycze jedzenie, a w okresie laktacji moze nawet miska stac caly czas. U mnie się to nie sprawdziło i dawałam podwójne porcje 3-4 razy dziennie w tym największa cześć rano. W innym przypadku miałam piękna niestrawność dlatego musiałam jej wydzielać. Teraz tak wygląda ale po porodzie będziesz chciała żeby przytyła , Suri wyglądała przed jak beczka, a po jak skóra i kości. Teraz już doszła do siebie i wygląda jak przed kryciem :) Zadziwiająco szybko :) Tylko ta sierść... sypie się strasznie. Ale takie uroki odchowywania maluchów. Quote
Asiaczek Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Vectra, ja moim sukom w ciąży, w 6 tygodniu, po prostu dawałam ciut większe porcje zamiast 3 razy to 4 razy. A jak się wyrobiłam to i 5 razy. Ale porcje nie powinny byc jakoś strasznie większe, dawaj tak ok. półtorej porcji. Lepiej częściej i ciut więcej, niż żeby było tak, jak pisała Angelka... A Ty, Vectra, się nie znasz. Emilka wygląda super, nadal jest laseczką, a że ma większy biust i mniejsze wcięcie w talii, a co to komu przeszkadza...? Cieszmy się, że tak wygląda! Pzdr. Quote
Kaladan Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Też tak uważam - częściej ale porcje nie za duże. Quote
Vectra Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Na wysokoenergetycznej karmie , to Emila jest całe życie ;) daje jej więcej jeść ... częściej ..... ale ona nie zjada wszystkiego. Emila wyglądała super :) teraz wygląda jak hipopotam :diabloti: jeszcze jakieś 2 tygodnie :mdleje: co ja mam mieć na ten poród ? znaczy ja będe miała pomoc , ale co ja mam mieć ? ja w życiu nie miałam szczeniaków w domu :( takich malutkich. poproszę jakąś listę potrzebnych rzeczy , przyrządów Quote
Ilka21 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 przygotuj ręczniki do osuszania szczeniąt, mały pean(ja mam kilka bo moja suka to torpeda hahah) i nożyczki, ja jeszcze mam gruszkę.Zaopatrz się w podkłady higieniczne i wyłóż nimi porodówkę bo jak suka będzie rodziła to w nie wsiąka i nie będzie tak mokro a ponad to łatwo podłożyć suchy by szczeniaki nie leżały na mokrym.Pamiętaj licz łożyska i nie daj wszystkich zjeść by sunia rozwolnienia nie miała, ok .3 ja daje reszte zabieram więc przydadzą ci się ręczniki papierowe do zebrania i reklamówka by je tam wrzucić.Waga tez by się przydała ale ja nie waże nigdy przy porodzie bo nie mam czasu przy mojej torpedzie i robie to później na spokojnie ale to rzecz którą musisz mieć.Możesz kupić glukozę i dodac ciutke do wody i podawaj jej podczas porodu to ją wzmocni i będzie miała siłę, tylko pamiętaj troszeczkę. Quote
Angelka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 W zasadzie to wszystko powiedziane, ja jeszcze dorzucę lampkę taka na biurko ekstra jak ktoś ma żarówkę grzejącą taką terrarystyczną, przydaje się podczas pierwszych nocy, podczas porodu oraz jak będziesz musiała np wyjść z suczką na siku to lampka będzie grzała szczeniaki. Ja miałam super patent ale to tylko przy małych rasach ,wsadzałam je do futrzanej czapki i myślały, że są z mamą :) Quote
Judit Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 a to nasze ciężarówki trzy dni temu :) (dwa tygodnie do porodu) totalny spokój... ;) Quote
Recommended Posts