Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Darianna napisał(a):
Może i nam się tu uda pojawić jak wybranka serca jednego z moich rudych cieczki w końcu dostanie ;)

Oooooo, no to będę wypatrywała Rudych Informacji:)

Pzdr.

Posted

Ratunku , czy na sali jest lekarz ? Moja terierka tybetańska Fibi zaczęła karmić szczenieta hawańczyka - dostała pokarm , mleko az tryska a ona piszczy do szczeniat i kladzie sie do nich jak tylko spuszcze ja z oka . nie byloby problemu , maluszki grube , najedzone , ale ja te suczke chce kryć na wiosne . Co robić ? Czy moze mieć problemy z cieczka ? obawiam sie ze juz nastapily zmiany hormonalne i cieczki tak szybko nie bedzie . Zakazywać kontaktu ze szczeniakami ? Ratunku !

Posted

Co prawda ja nie lekarz ale myślę że możesz odseparować i podac galastop ale nie wiem czy to ma sens bo te szczeniaki będzie czuła, musiałabys odseparować ją do 5 tyg życia szczeniąt albo i dłużej by nie chciały jej ssać i by laktacj nie wróciła.Jeżeli teraz zastopujesz to cieczka powinna być normalnie bo moja ma urojone co cieczkę jak nie kryta jest i to nie wpływa na kolejną cieczkę. Policz sobie po jakim okresie ma cieczkę od ostatniej kiedy była kryta i urodziła szczenięta(o ile była kryta) bo u mojej suni przesuwa się wtedy o miesiąc max 2 więc nie jakoś super długo.

Posted

rodzice napisał(a):
Ratunku , czy na sali jest lekarz ? Moja terierka tybetańska Fibi zaczęła karmić szczenieta hawańczyka - dostała pokarm , mleko az tryska a ona piszczy do szczeniat i kladzie sie do nich jak tylko spuszcze ja z oka . nie byloby problemu , maluszki grube , najedzone , ale ja te suczke chce kryć na wiosne . Co robić ? Czy moze mieć problemy z cieczka ? obawiam sie ze juz nastapily zmiany hormonalne i cieczki tak szybko nie bedzie . Zakazywać kontaktu ze szczeniakami ? Ratunku !

A ile jest czasu od jej poprzedniej cieczki? Jakie ma normalnie odstępy między cieczkami?

Posted

mnie wczoraj yoreczka zaskoczyła przedwczesnym porodem...ale był on chyba spowodowany faktem, iż 3 szczenięta urodziły się niestety martwe...poród zaczął się około22, skończył po3ciej w nocy. mamy 4 piękne maluszki: 3 suczki i pieska:)

Posted

[quote name='dzasta']Sodalis byś się swoimi kluchami pochwaliła co ;)
Fotek jeszcze nie mam to milczę, bo nie mam co pokazać. :)
11 odzyskam aparat to się chwalić będę - a mam czym u mnie w domu aktualnie maluchów 17 :)

7 z 1 stycznia (dzieci Inki - matki 3 zwycięzców prób pracy retrieverów) i 10 z 2 stycznia (po Zwyciężczyni Prób Pracy Retrieverów i Championie Pracy) :)

Małe przyszłe pracusie na razie głównie jedzą i śpią

Posted

Asiaczek napisał(a):
O..... dlaczego tutaj nic nie piszesz, co?

Bo ja jeszcze nigdzie nic nie pisałam o nich :)
Są tajne przez poufne :)
Nawet na stronie tylko te pierwsze.

Żartuje oczywiście z tą ich tajnością- po prostu w tym układzie na wszystko czasu brak. :)

Posted

Shanara napisał(a):
U nas dzisiaj 60-ty dzień..cisza, spokój i pełen relaks :)
a tak wypoczywa Margola w swoim solarium

Niech wypoczywa i nabiera sił. Na pewno juz za parę dni baaaardzo jej będa potrzebne:)
Zaciskamy!

pa-ttti napisał(a):
mnie wczoraj yoreczka zaskoczyła przedwczesnym porodem...ale był on chyba spowodowany faktem, iż 3 szczenięta urodziły się niestety martwe...poród zaczął się około22, skończył po3ciej w nocy. mamy 4 piękne maluszki: 3 suczki i pieska:)

4 maluchy dla yorka to chyba ładny wynik?
Gratulacje!

sodalis napisał(a):
Fotek jeszcze nie mam to milczę, bo nie mam co pokazać. :)
11 odzyskam aparat to się chwalić będę - a mam czym u mnie w domu aktualnie maluchów 17 :)
7 z 1 stycznia (dzieci Inki - matki 3 zwycięzców prób pracy retrieverów) i 10 z 2 stycznia (po Zwyciężczyni Prób Pracy Retrieverów i Championie Pracy) :)
Małe przyszłe pracusie na razie głównie jedzą i śpią

Matkooooo, 17 łebków..... a co będzie, jak zaczną się rozłazić...? I krzyczeć: jeść, jeść, jeść.......

sodalis napisał(a):
Bo ja jeszcze nigdzie nic nie pisałam o nich :)
Są tajne przez poufne :)
Nawet na stronie tylko te pierwsze.
Żartuje oczywiście z tą ich tajnością- po prostu w tym układzie na wszystko czasu brak. :)

Nie narzekaj. Juz za kilka tygodnie będzie jeszcze gorzej;)

Pzdr.

Posted

Dziewczyny wszystkim gratuluje pięknych szczeniaków i życzę aby się dobrze chowały

DżekiB masz chyba błąd w dacie na swojej stronie, bo masz info,że dzieciaki 5.02.2011 skończyły tydzień a my przecież mamy styczeń jeszcze

Posted

sodalis napisał(a):
A ile jest czasu od jej poprzedniej cieczki? Jakie ma normalnie odstępy między cieczkami?

Fibi ma następujace odstępy miedzy cieczkami w miesiacach - 16-13-11-10-7 . Ostatnia cieczka 18 października 2010 .