ladyyork Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 To nasze dziewczyny rodzą podobnie,ale będzie odjazd na Yorkach:evil_lol::multi: Quote
Asiaczek Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 slawi napisał(a):Jesteśmy po USG ( 29 dzień), widziałam maluchy :lol:, no i już możemy przyłączyć się do grona oczekujących. Na razie walczę ze strajkiem głodowym mojej Lusi, mam nadzieję, że zacznie w końcu jeść:placz: Zacznie, zacznie. Organizm mamuśki sam zacznie dopominać się o dodatkowe porcje:) Pzdr. Quote
Frytela Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='Asiaczek']No to trzymamy kciukaski za więcej slimaczków:) Frytela - jak możesz pisać takie okropieństwa o takiej cudnej, spokojnej suni... http://www.e-corgi.pl/dogo/584.jpg Spokojnej? Nieeeee [quote name='ewtos']Frytela chyba czuje się w naszych niebezpiecznych czasach mocno niepewnie bo wysługując się maleństwem pocichutku buduje sobie schron:evil_lol: http://www.e-corgi.pl/dogo/612.jpg No chyba że lodówka się zepsuła :lol: Ojjjj wydało się :diabloti: [quote name='Patka']bostonki mnie rozbrajają!! Morelka taka niewinna ;) Devil in disguise :evil_lol: Quote
Ilka21 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Asiaczek napisał(a):Zacznie, zacznie. Organizm mamuśki sam zacznie dopominać się o dodatkowe porcje:) Pzdr. Asiaczku to ja niestety mam sukę, która się nie dopomina i której w ciąży wciskam jedzenie ręką do pyska bo jak nie to nic nie je - w ten sposób zjada 1/4 tego co normalnie Gratuluje nowym mamuśkom :) Quote
panbazyl Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Moja sucz w ciąży jadła normalnie, ale jej mąż - jak typowy facet - przechodził chyba z nią ciążę, a może za nią - i jadł za dwóch.... Rodzili też razem, i do misek małotatów też razem się dobierali... Quote
Asiaczek Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Ilka21 napisał(a):Asiaczku to ja niestety mam sukę, która się nie dopomina i której w ciąży wciskam jedzenie ręką do pyska bo jak nie to nic nie je - w ten sposób zjada 1/4 tego co normalnie Gratuluje nowym mamuśkom :) Niedobrze... ale czy ta mamuska-niejadka to mamcia Boo...? Jeśli tak, to piekne dzieci daje, mimo braku apetytu:) Pzdr. Quote
aneta Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 U nas dziś dzwoniła hodowczyni, że brzuszek pełny i już się ruszają :) Poród miniaturowych pudli okolo 7 X 2010 :) Moja Reginka przestanie być jedynaczką ;) Quote
slawi Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Ilka21 napisał(a):Asiaczku to ja niestety mam sukę, która się nie dopomina i której w ciąży wciskam jedzenie ręką do pyska bo jak nie to nic nie je - w ten sposób zjada 1/4 tego co normalnie Gratuluje nowym mamuśkom :) Dziękuję:lol: Nawet jeżeli ten brak apetytu jest normalny, to dla mnie strasznie stresujące :placz: bo wiadomo dla ciężarówki chce się jak najlepiej. Malutka tacka animondy starcza na dwa dni i to w kilku porcjach. A dzieciaczków jak na tą rasę będzie sporo, no to jedzonko jest ważne. Brzusio się delikatnie zaokrągla - dzisiaj półmetek :multi: Quote
Asiaczek Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 No to juz niecierpliwie wyczekujemy. To juz niedługo... Pzdr. Quote
slawi Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Ilka21 napisał(a):Asiaczku to ja niestety mam sukę, która się nie dopomina i której w ciąży wciskam jedzenie ręką do pyska bo jak nie to nic nie je - w ten sposób zjada 1/4 tego co normalnie Gratuluje nowym mamuśkom :) Dziękuję:lol: Nawet jeżeli ten brak apetytu jest normalny, to dla mnie strasznie stresujące :placz: bo wiadomo dla ciężarówki chce się jak najlepiej. Malutka tacka animondy (normalnie suchy RC) starcza na dwa dni i to w kilku porcjach. A dzieciaczków jak na tą rasę będzie sporo, no to jedzonko jest ważne. Brzusio się delikatnie zaokrągla - dzisiaj półmetek :multi: Quote
Ilka21 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 A ja dziś zostałam prababcią 3 łysych panienek :)) Quote
Alojzyna Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 ostatnio z czasem nie wyrabiam i strasznie dawno tu nie zaglądałam - prawie pięć tygodni, bo tyle teraz mają moje łobuziaki :) gratuluję wszystkim nowym mamuśkom i tym co właśnie oczekują pozwolicie, że pochwalę się tutaj moimi smokami KORTEZ KIRO Quote
aneta Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 U narzeczonej brzuszek się już nie rusza, za to wisi na mlekodajni 6 czarnych szczurków :):):):):):) Zdjęcia będą jak tam pojadę i obfocę maluchy :) Quote
ewtos Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Alojzyna- cudne kluchy,tylko Kingowi chyba nie zależało, żeby się pokazać :evil_lol: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs207.ash2/47062_152194321484516_100000818479655_230049_2262783_n.jpg Quote
Asiaczek Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Ilka21']A ja dziś zostałam prababcią 3 łysych panienek :)) Gratulacje, Babciu:) Alojzyna - jakieś baaaaaardzo myslące te Twoje malce:) Pzdr. Quote
Alojzyna Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 aneta, Ilka21 - gratuluję wnusiów i prawnusiów [quote name='Asiaczek'] Alojzyna - jakieś baaaaaardzo myslące te Twoje malce:) Pzdr.ie wiem jak w innych rasach, ale staffiki są bardzo inteligentne - zwłaszcza jak ma się z nimi stały kontakt :) moje maluchy zaczynają merdać ogonkami gdy się do nich mówi w wieku 3 tygodni ;) teraz mają sześć i rozumieją polecenie "do kojca" - gdy wchodzę do nich sprzątać, to oczywiście lecą się przywitać, ale wystarczy powiedzieć "do kojca" i pędzą na legowisko i czekają, aż znowu je zawołam :) a gdy w nocy się obudzą i zaczynają rozrabiać, to wystarczy, że powiem ciiiiiiiiiiiiiii i znowu idą spać - takie mądre! :)) przy robieniu zdjęć córka zwykle coś do nich mówi a one usiłują to zrozumieć :-D Quote
Asiaczek Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Wcale się temu nie dziwię:). Moje sznaucerki i baski, jak powiem "na miejsce" i jeszcze poprę tę komendę smaczkami, to tez pędzą do kojca i tam czekają na smakoszki. I takie zachowanie jest w 4 tygodniu zycia... Pzdr. Quote
nefre Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Alojzyna maluchy super wyrosły A to moje 3 tygodniowe szkraby. (A tak na marginesie zawsze ten czas tak szybko leci jak są szczeniaki? Wydaje mi się jakby dopiero kilka dni temu się urodziły, a "to to" już biega, poszczekuje i samo je :) ) Dziewczynki Quote
Alojzyna Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 nefre - bostonki prześliczne :)) jakieś 12-13 lat temu marzyła mi się ta rasa, ale wówczas nie było mi dane znaleźć malucha w Polsce... ale to były inne czasy... :)) Quote
lilix4 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='agnethka']ale cudne dzieciaczki <3 wszystkie bez wyjątku ;) to ja pokażę mojego podrostka (podrostkę), która od października klasyfikuje się jako klasa baby ;) Dziunia (Bolger Estella z Wulkanu Serc) w wieku 14 tygodni i jednego dnia ;) śliczna niunia.:* Quote
Recommended Posts