Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

slawi napisał(a):
Jesteśmy po USG ( 29 dzień), widziałam maluchy :lol:, no i już możemy przyłączyć się do grona oczekujących.
Na razie walczę ze strajkiem głodowym mojej Lusi, mam nadzieję, że zacznie w końcu jeść:placz:

Zacznie, zacznie. Organizm mamuśki sam zacznie dopominać się o dodatkowe porcje:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']No to trzymamy kciukaski za więcej slimaczków:)

Frytela - jak możesz pisać takie okropieństwa o takiej cudnej, spokojnej suni...
http://www.e-corgi.pl/dogo/584.jpg
Spokojnej? Nieeeee

[quote name='ewtos']Frytela chyba czuje się w naszych niebezpiecznych czasach mocno niepewnie bo wysługując się maleństwem pocichutku buduje sobie schron:evil_lol:

http://www.e-corgi.pl/dogo/612.jpg

No chyba że lodówka się zepsuła :lol:
Ojjjj wydało się :diabloti:

[quote name='Patka']bostonki mnie rozbrajają!!
Morelka taka niewinna ;)

Devil in disguise :evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Zacznie, zacznie. Organizm mamuśki sam zacznie dopominać się o dodatkowe porcje:)

Pzdr.

Asiaczku to ja niestety mam sukę, która się nie dopomina i której w ciąży wciskam jedzenie ręką do pyska bo jak nie to nic nie je - w ten sposób zjada 1/4 tego co normalnie

Gratuluje nowym mamuśkom :)

Posted

Moja sucz w ciąży jadła normalnie, ale jej mąż - jak typowy facet - przechodził chyba z nią ciążę, a może za nią - i jadł za dwóch.... Rodzili też razem, i do misek małotatów też razem się dobierali...

Posted

Ilka21 napisał(a):
Asiaczku to ja niestety mam sukę, która się nie dopomina i której w ciąży wciskam jedzenie ręką do pyska bo jak nie to nic nie je - w ten sposób zjada 1/4 tego co normalnie

Niedobrze... ale czy ta mamuska-niejadka to mamcia Boo...?
Jeśli tak, to piekne dzieci daje, mimo braku apetytu:)

Pzdr.

Posted

U nas dziś dzwoniła hodowczyni, że brzuszek pełny i już się ruszają :)
Poród miniaturowych pudli okolo 7 X 2010 :)
Moja Reginka przestanie być jedynaczką ;)

Posted

Ilka21 napisał(a):

Dziękuję:lol:

Nawet jeżeli ten brak apetytu jest normalny, to dla mnie strasznie stresujące :placz: bo wiadomo dla ciężarówki chce się jak najlepiej. Malutka tacka animondy starcza na dwa dni i to w kilku porcjach. A dzieciaczków jak na tą rasę będzie sporo, no to jedzonko jest ważne.
Brzusio się delikatnie zaokrągla - dzisiaj półmetek :multi:

Posted

Ilka21 napisał(a):

Dziękuję:lol:

Nawet jeżeli ten brak apetytu jest normalny, to dla mnie strasznie stresujące :placz: bo wiadomo dla ciężarówki chce się jak najlepiej. Malutka tacka animondy (normalnie suchy RC) starcza na dwa dni i to w kilku porcjach. A dzieciaczków jak na tą rasę będzie sporo, no to jedzonko jest ważne.
Brzusio się delikatnie zaokrągla - dzisiaj półmetek :multi:

Posted

ostatnio z czasem nie wyrabiam i strasznie dawno tu nie zaglądałam - prawie pięć tygodni, bo tyle teraz mają moje łobuziaki :)

gratuluję wszystkim nowym mamuśkom i tym co właśnie oczekują

pozwolicie, że pochwalę się tutaj moimi smokami

KORTEZ

KIRO

Posted

U narzeczonej brzuszek się już nie rusza, za to wisi na mlekodajni 6 czarnych szczurków :):):):):):)
Zdjęcia będą jak tam pojadę i obfocę maluchy :)

Posted

aneta, Ilka21 - gratuluję wnusiów i prawnusiów
[quote name='Asiaczek']
Alojzyna - jakieś baaaaaardzo myslące te Twoje malce:)
Pzdr.ie wiem jak w innych rasach, ale staffiki są bardzo inteligentne - zwłaszcza jak ma się z nimi stały kontakt :) moje maluchy zaczynają merdać ogonkami gdy się do nich mówi w wieku 3 tygodni ;)
teraz mają sześć i rozumieją polecenie "do kojca" - gdy wchodzę do nich sprzątać, to oczywiście lecą się przywitać, ale wystarczy powiedzieć "do kojca" i pędzą na legowisko i czekają, aż znowu je zawołam :)
a gdy w nocy się obudzą i zaczynają rozrabiać, to wystarczy, że powiem ciiiiiiiiiiiiiii i znowu idą spać - takie mądre! :))

przy robieniu zdjęć córka zwykle coś do nich mówi a one usiłują to zrozumieć :-D

Posted

Wcale się temu nie dziwię:). Moje sznaucerki i baski, jak powiem "na miejsce" i jeszcze poprę tę komendę smaczkami, to tez pędzą do kojca i tam czekają na smakoszki. I takie zachowanie jest w 4 tygodniu zycia...

Pzdr.

Posted

Alojzyna maluchy super wyrosły
A to moje 3 tygodniowe szkraby. (A tak na marginesie zawsze ten czas tak szybko leci jak są szczeniaki? Wydaje mi się jakby dopiero kilka dni temu się urodziły, a "to to" już biega, poszczekuje i samo je :) )
Dziewczynki

Posted

nefre - bostonki prześliczne :))
jakieś 12-13 lat temu marzyła mi się ta rasa, ale wówczas nie było mi dane znaleźć malucha w Polsce... ale to były inne czasy... :))

Posted

[quote name='agnethka']ale cudne dzieciaczki <3 wszystkie bez wyjątku ;)

to ja pokażę mojego podrostka (podrostkę), która od października klasyfikuje się jako klasa baby ;)
Dziunia (Bolger Estella z Wulkanu Serc) w wieku 14 tygodni i jednego dnia ;)

śliczna niunia.:*