Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jak pisałyście wczoraj wieczorem temp. 36.8 i cała noc z głowy, psina niespokojna dyszy, opróżnia jelita, kopie i tak do tej pory, teraz śpi o czwartej rano też miała taką przerwę na odpoczynek, a ja spędziłam kolejną uroczą noc obok porodówki:lol: obudziłam się kiedy mój synek się gramolił pod kocyk "przyszedłem się poprzytulac"...swoją drogą przyjął dośc naturalnie fakt że mama na podłodze a tatuś w łóżku:evil_lol:

Posted

Od dłuższego czasu podczytuję (i oglądam zdjęcia) w ukryciu;) Piękne brzuszki i maluszki;)
Cały czas liczę na to,że na "Porodówce" pojawi się jakaś piękna dama Border Collie lub Owczarka Australijskiego (moje ukochane rasy).

Posted

Poznajcie moje maluszki, wczoraj między 15.50 a 21.30 urodziły się trzy dziewczynki i dwaj chłopcy

Wczoraj bylo mnóstwo stresu i nerwów, ale teraz jak patrzę na te cuda, to myślę sobie że warto było

Maluszki mają niesamowity temperament, na jednego chlopca mówię Jagger, ze względu na głos i charyzmę nie przez podobieństwo wizualne :)

Kiedy i jak myjecie suczki po porodzie? ja swoją wczoraj powycierałam mokrym ręcznikiem, ale to zdecydowanie za mało.

Posted

ale śliczne te wszystkie maluchy - te najmniejsze i te starszaki! Pamietam czarnule jak były kretami, teraz sa juz "dorosłe" prawie!
A te biale kreciki mają bardzo mile różowe pyszczki i uszy.

Posted

Ja swoją wsadziłam po prostu do wanny i płukałam portki letnią wodą, z racji tego, że ona była tam dość obficie owłosiona ;) Potem się okazało, że to jeszcze nie koniec porodu, więc było drugie płukanie już po 100% pewności, że cała dzieciarnbia z nami :)

Posted

Agnethka - to już prawdziwe Stafficzątka:)

Perfectly - ogon, jak jest zielonkawy, staraj się np. codziennie lekko spłukiwac wodą z mydłem. Powinno zejść. A, i gratulacje!

Pzdr.

Posted

My prawie 1,5 tyg albo i więcej (straciłam rachube...) byliśmy odcięci od internetu.
Wczorajsza wyprawa do salonu play zaowocowała kupnem modemu play i poki co dziala pięknie.

Piesio:
DellBenQ FCI M.... (w trakcie wyboru...;) )

Suczka 1:
DellBenQ FCI MUSIC OF MY SOUL GAUCHO "Wódka", "Vidi" ;)

Posted

A mnie się wielka jęcząca klucha najbardziej podoba! :D ma w sobie taki luz i radośc życia :) Dziękuję za miłe słowa, moje fasolki rosną, przybrały na wadze nawet dziewczynka odrobinka o którą troszkę się martwiłam, co prawda tylko 16 gr ale zawsze. Jak długo pilnujecie swoich dzieciaków?w sensie do kiedy śpicie przy kojcu? moja porodówka jest dośc duża i myślę że przygniecenie raczej małym nie grozi, ale jakoś wolę jeszcze czuwac. Moja mamuśka liże brzuszki i pupki tylko kiedy są czyste, jak jest kupa to nie tknie szczeniaka! małpa ;) czy wasze też są takie królewny? może jest jakaś metoda żeby ją przekonac do tej pielęgnacji? jak umyję pupki to od razu zaczyna lizac.

Posted

Błyskotka napisał(a):
He he ale śmiesznota :). Urocza :).

Ona na żywo wygląda inaczej... dużo lepiej, jak dla mnie jest w tej chwili drugą najlepszą w miocie.
Niestety fotogeniczna to ona nie jest

perfectly napisał(a):
A mnie się wielka jęcząca klucha najbardziej podoba! :D ma w sobie taki luz i radośc życia :) Dziękuję za miłe słowa, moje fasolki rosną, przybrały na wadze nawet dziewczynka odrobinka o którą troszkę się martwiłam, co prawda tylko 16 gr ale zawsze. Jak długo pilnujecie swoich dzieciaków?w sensie do kiedy śpicie przy kojcu? moja porodówka jest dośc duża i myślę że przygniecenie raczej małym nie grozi, ale jakoś wolę jeszcze czuwac. Moja mamuśka liże brzuszki i pupki tylko kiedy są czyste, jak jest kupa to nie tknie szczeniaka! małpa ;) czy wasze też są takie królewny? może jest jakaś metoda żeby ją przekonac do tej pielęgnacji? jak umyję pupki to od razu zaczyna lizac.

Klucha ma super charakter, pewna siebie, raczej dominantka.

Fasolki cudowne :loveu:
U mnie raczej takiego problemu nie było, trochę musiałam dzieciaki pucować jak matka zastępcza była, bo nasza chyba uważała że jak tamta karmi to niech i myje... ;)

Posted

Mudik napisał(a):
Mam imię dla Wicherka, Mystique Wind może się spodoba, wszystkie są cudne,a i białe kluseczki słodkie:-)

I to nawet bardzo ;)
Być może skorzystamy ;)

Posted

Witam wszystkich, od dawna podczytuje temat jest strasznie wciągający, jestem pełna podziwu dla ciebie Guciek jak opanowujesz tyle szczeniorów na raz :D
Wszystkim maluchom życzę wspaniałych domków, dużo zdrówka :D babciom dumy z przychówku :) a przyszłym mamom bezproblemowego porodu :)