M&S Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Fajne kreciki;) http://img225.imageshack.us/img225/2157/70437744.jpg Quote
Agasia Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 http://img225.imageshack.us/img225/2157/70437744.jpg Aaaaj uwielbiam kolorowe wstazeczki na kreciorkach :) Quote
panbazyl Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 co tak cicho na porodówce? Czyżby pora leżakowania u maluchów? :) Quote
Judit Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 u nas głośno głośno :-) krety już oczka otwarte mają i teraz dopiero dają nam popalić ;-) przedstawiam naszą głośną dziesiątkę krecików: piesek - biały piesek - błękitny piesek - granatowy piesek - jasny niebieski piesek - turkusowy Quote
Judit Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 piesek - zielony piesek - żółty piesek - złoty (mój ulubieniec :cool3:) suczka - różowa suczka - pomarańczowa Quote
Judit Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 a tu już wszystkie szczeniaczki i zdezorientowany wujcio Tisio :evil_lol: Quote
Hawanka Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Patka napisał(a):piękne stadko!! Oj piękne !!!!!!!!!!!!!! Quote
Guciek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Moje właśnie dostały pół pokoju na wyłączność... :evil_lol: Lejki niesamowite ;-) Mają już 3,5 tygodnia, a nawalają się równo. Zdjęcia muszę poobrabiać dopiero ;-) Quote
panbazyl Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 no, przynajmniej coś się dzieje. Zróbcie sobie czasem przerwę w sprzątaniu i pochwalcie się maluchami! :) Quote
Monika Volturi Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Widzę, że coś tu mało suniek " na ostatnich nogach " Czyżby sezon urlopowy na porodówce ;) ?? Dawno tu nie zaglądałam, bo z ósemką cecetków trudno znaleźć na to chwilę. Moje " maluchy " :lol: (cha cha mają po 7-8 kg więc trudno je nazwać już maluchami ) skończyły już osiem tygodni . Jeden już pojechał do nowego domu, trzy wyjeżdżają w przyszłym i dwa w kolejnym. Całe szczęście parka zostaje u mnie więc choroba sieroca może nie dopadnie mnie zbyt mocno :-( to jest mój Modigliani con Amore VOLTURI FCI i moja dziewczynka Margot con Amore VOLTURI FCI Quote
Asiaczek Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Monkka Volturi - Sunia sliczna... chyba bardziej podoba mi się niz piesek http://i36.tinypic.com/wr01ab.jpg Pzdr. Quote
Alojzyna Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 u nas ciąża wizualnie potwierdzona, więc meldujemy się na porodówce... :) Quote
sodalis Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 A u mnie na ten rok koniec dzidziusiów, to teraz sobie popatrzę na Wasze. :) Quote
perfectly Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Przeszukiwanie forum wiele mi nie dało,proszę podzielcie się wiedzą na temat temperatury przed porodem. Ostatnie dni wynosiła 37,6 ( zaczełam mierzyc w piątek, który był 59 dniem od pierwszego krycia) wczoraj spadło na 37,4 a dziś 37,2 wiem ,że jeśli zacznie się podnośic, to porodu trzeba się spodziewac w ciągu doby, ale do jakiej wartości może spadac? Quote
Asiaczek Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 [quote name='Alojzyna']u nas ciąża wizualnie potwierdzona, więc meldujemy się na porodówce... :) Hahaha, rzeczywiście USG niepotrzebne:) [quote name='perfectly']Przeszukiwanie forum wiele mi nie dało,proszę podzielcie się wiedzą na temat temperatury przed porodem. Ostatnie dni wynosiła 37,6 ( zaczełam mierzyc w piątek, który był 59 dniem od pierwszego krycia) wczoraj spadło na 37,4 a dziś 37,2 wiem ,że jeśli zacznie się podnośic, to porodu trzeba się spodziewac w ciągu doby, ale do jakiej wartości może spadac? Nawet do 36.5... Pzdr. Quote
Błyskotka Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 U mojej Fjony temperatura spadła bardzo malutko przy drugim porodzie. Przy pierwszym, spadek temperatury był bardzo duży. Quote
perfectly Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Więc to oznacza ,że wcale nie musi zacząc temp. rosnąc gwałtownie przed samym porodem? bo ja szczerze mówiąc, sądziłam że jeśli spada ,to na razie nie muszę się obawiac ,że zacznie rodzic np. dziś w nocy? Quote
Alojzyna Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 ja mierzę temperaturę w ostatnim tygodniu ciąży zawsze rano po porannym spacerze i wieczorem po ostatnim obsertwuję różne wahania temperatury - od 38 do 37 stopni. Dopiero spadek poniżej 37 stopni jest dla mnie sygnałem, że w ciągu 24 godzin będzie poród. Przynajmniej do tej pory to się sprawdzało ;) Quote
Asiaczek Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 [quote name='Alojzyna']ja mierzę temperaturę w ostatnim tygodniu ciąży zawsze rano po porannym spacerze i wieczorem po ostatnim obsertwuję różne wahania temperatury - od 38 do 37 stopni. Dopiero spadek poniżej 37 stopni jest dla mnie sygnałem, że w ciągu 24 godzin będzie poród. Przynajmniej do tej pory to się sprawdzało ;) Tak, to się zgadza. Po opadnięciu temp. poniżej 37 st. - w ciągu 24 godzin poród powinien się zacząć:) Pzdr. Quote
beatkacg Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 [quote name='Alojzyna']u nas ciąża wizualnie potwierdzona, więc meldujemy się na porodówce... :) http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2931383_n.jpg Alojzyna piękny brzusio, który to dzień? My też z dnia na dzień "rośniemy" tu dokładnie widać jaki mamy brzuszek Quote
Alojzyna Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 bardzo fajny brzusio ;) nasze zdjęcie jest z 40-go dnia ciąży , termin mamy na 28-go sierpnia ;) Quote
Guciek Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Widzę, że tu porody nadchodzą falami ;) Moje dziś właśnie mają 4 tyg, a wczoraj odwiedziły podwórko: Ta laska ma niezłe zadatki na gwiazdę wystawową, sama z siebie tak pięknie staje i to nie pierwszy raz :) A to jest mój mały paskudek, znaczy się paskudka - Red Hot Chilli's DAYLIGHT OF ZUMI :) Quote
Recommended Posts