Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ach i z tego wszystkiego nie napisałam cio z Aspim...
Aspi już od zeszłego piątku mieszka w nowym domu w Tomaszowie Mazowieckim , u Asi, która ma 2 grzywki. Ma tam fantastyczne warunki. Pierwsze dni spędził za ścianą u mojego sąsiada Kamila, tak by był blisko ale żeby nie miał kontaktu z moimi psami ( mam miot i on szybko poznał nasze psy) a jednocześnie żebym mogła ocenić jego kondycje fizyczną i psychiczną.
Ćpun to niezwykły pies, bezproblemowy ( pierwszego dnia jedynie znaczył mieszkanie ), kochający ludzi i wiecznie uśmiechnięty.
Przyjechał w niedzielę mieliśmy więc czas żeby zaliczyć parę spacerów, wspólną kąpiel. Na widok mojej córki i jego głosu wybuchnął taką radością, jakiej autentycznie nie widziałam nigdy u psa. Z 40 min był nią podekscytowany, nie schodził jej z kolan.
Jestem dumna z jego psychiki.
W środę przyjechała Asia i spędzili razem 2 dni, żeby on przyzwyczaił się do niej i żeby ona mogła ocenić czy odnajdzie się u nich , z jej psami.

Nio i piątek pojechali....
Bardzo podoba mu się w nowym domu i jestem spokojna o jego przyszłość.

Posted

Dobrze że Aspenek ma już kochaną rodzinkę. Moje 8 tygodniowe gnomy, ostatni raz fotki wszytskich wstawiam. Dziękujemy Kate po raz kolejny za wielką pomoc w strzyżeniu, kąpaniu i foceniu (fotki by Kate).
BLISKI SERCU Innowacja

BUDZĄCA PODZIW Innowacja

BAJECZNIE PIĘKNA Innowacja

BOSKI JOHNNY Innowacja

BARDZO ELEGANCKI Innowacja

BUZIAK NA DOBRANOC Innowacja

Posted

A ja z opóźnionym zapłonem, ale donoszę, że mój synuś debiutujący na olsztyńskiej wystawie otrzymał ocenę wybitnie obiecującą, lokatę II/3 i bardzo ładny opis :p
Zachowywał się też bardzo dobrze, zaowocował wcześniejszy częsty kontakt z innymi psami i w efekcie szedł wesoło, z podniesioną głową i nie zwracał uwagi na szczekanie ani psy koło ringu :p

Posted

Monika Volturi napisał(a):
a moje maluchy skończyły dziś cztery tygodnie :sweetCyb: :bigcool: :BIG:

panbazyl napisał(a):
a moje pięć miesięcy.....

łał, wszystkiego najlepszego maluchom życzymy;):)

*kleo* napisał(a):
A ja z opóźnionym zapłonem, ale donoszę, że mój synuś debiutujący na olsztyńskiej wystawie otrzymał ocenę wybitnie obiecującą, lokatę II/3 i bardzo ładny opis :p
Zachowywał się też bardzo dobrze, zaowocował wcześniejszy częsty kontakt z innymi psami i w efekcie szedł wesoło, z podniesioną głową i nie zwracał uwagi na szczekanie ani psy koło ringu :p

Gratulujemy udanego debiutu!!!!!

FredziaFredzia napisał(a):

Ale te psiaki szybko rosną, dziś mój Eris skończył 6 lat!

Sto lat!!!!!

Posted

Wszystkie malce przecudne, choć moje serce skradły grzywki zwłaszcza Chicago, Boski Johny i Bajecznie piękna oraz Blask Księżyca, super ,że maluszki corgasowe wyszły z obsesji, trzymam za nie kciuki!:loveu::loveu:

Posted

Guciek napisał(a):
U nas dziś 59. dzień, wczoraj wieczorem maluchy sobie w brzuchu mundial chyba urządziły :evil_lol: Temperatura 37,9 ;)

Coraz bliżej coraz bliżej :] :] :]
Ruda Frytela, Chillencja & 6 małych wrednych chillencji trzyma za Was kciuki od dzisiaj ;)

Posted

Może i sobie jakąś w środku ogarnęły z czegoś, a brzuch skutecznie tłumi dźwięki, bo nic nie słychać :lol: Temperatura 37,5, ale coś podejrzany ten termometr jest chyba... ;)

Posted

Monika - śliczne :loveu:
Sama bym sobie któregoś z moich dzieciaków zostawiła, ale nie mogę teraz...

Mamy tydzień!!!! :p :cool3:

Piesek 1:

Piesek 2:

Suczka 1:
Laleczka :loveu::loveu::loveu:

Suczka 2:

Suczka 3:

Suczka 4:

Posted

betka-sp napisał(a):
Monika :lol::lol: gratuleję decyzji ;) oj bedzie sie działo będzie....wiem to z autopsji bo sama rok temu dwie dziewczyny sobie zostawiłam...hahaahhhhah..........i tak dzieje sie do dziś :cool3:

Frytela laleczka...cudna...
http://www.e-corgi.pl/miotm/1tydzien/s1.jpg
....w ogóle sliczne maluszki...niech juz rosna zdrowo i nie martwią swoją pańcie :multi::multi:

Jest taka, mniejsza ale bardziej zbita. Taka słodziutka :loveu: uwielbiam ją ;)

Piesek 1 dziwnie wyszedł na zdjęciach... na żywo jest dużo fajniejszy ;)

Posted

Małe corgisie mi przypominają trochę takie maskotki pluszowe, gdzieś nawet miałam taką z identycznym rozłożeniem kolorów:loveu:
Corsiaki piękne i jakie już duże! Gratuluję wyboru :)

U nas nadal nic... ;)

Posted

betka-sp napisał(a):
Monika :lol::lol: gratuleję decyzji ;) oj bedzie sie działo będzie....wiem to z autopsji bo sama rok temu dwie dziewczyny sobie zostawiłam...hahaahhhhah..........i tak dzieje sie do dziś :cool3:

Oj chyba rzeczywiście mam tylko częściową świadomość co mnie czeka :-) Zawsze miałam w domu pojedynczego szczeniaka, a teraz dwa i w sumie aż cztery psy w domu ( nie w kojcu ! )

Frytela laleczka...cudna...
http://www.e-corgi.pl/miotm/1tydzien/s1.jpg
....w ogóle sliczne maluszki...niech juz rosna zdrowo i nie martwią swoją pańcie :multi::multi:

Guciek napisał(a):
Małe corgisie mi przypominają trochę takie maskotki pluszowe, gdzieś nawet miałam taką z identycznym rozłożeniem kolorów:loveu:
Corsiaki piękne i jakie już duże! Gratuluję wyboru :)

U nas nadal nic... ;)

Korzystaj z luzu - wkrótce zatęsknisz za tą ciszą i spokojem :-) Ja też przed ich urodzeniem przestępowałam z nogi na nogę z niecierpliwości a teraz jak czasami budzą mnie przed czwartą rano to tęsknię za tym czasem gdy karmiło ich łożysko :-D