Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spokojnie -czyli od pierwszego jest 63? To jeszcze ma czas, a że temperatura troszkę skacze, to też norma. Mojej suce najpierw w piątek spadła , potem w sobotę znowu skoczyła w górę, potem w niedzielę znów spadła, a urodziła w poniedziałek.
Jak sie nic niepokojącego nie dzieje, to nie martw się.
"Tylko spokój może nas uratować"

Posted

boksiedwa napisał(a):
i czekamy dalej

Możemy sobie ręce podać - jak też tak czekałam i czekalam i w końcu niepotrzebnie-jak się okazalo- paniki narobiłam.

Trzymam kciuki z azdrowe malenstwa.

Posted

No to czekamy,jeśli nie dzieje sie nic niepokojącego ,to może zacząć rodzić nawet w 65 dniu,ale jeśli coś Ciebie niepokoii np:Drapie i dyszy (dłuższy czas i nic),wyciek z narządów rodnych (krwisty) ,Bóle parte i nic ,to jedż z nią do weta,zrobi USG zbada i powie co dalej.Ja miałam taki przypadek że sunia nie mogła urodzić bo 1 szczeniak sie zaklinował i była cesarka 64dzień, udało sie uratować szczeniaki ,ale jakbym czekała dłużej to byłoby żle..... A mam sunie która już 2 raz urodziła sama w 65 dniu.....Wiec obserwój i polegaj na intuicji....Trzymam kciuki jak coś to możesz liczyć na moją pomoc....Podczas ostatniego porodu uratowałam szczeniorka reanimowałam go 20min i przeżył, byłam taka szczesliwa ze aż się poryczałam,a suczka z radości mnie polizała .... a wet powiedział że jest ze mnie dumny:lol: Więc chyba radze sobie nieżle :razz: :oops: To było wspaniałe uczucie:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Dzięki, ja teoretycznie posiadam wykształcenie dość zbliżone do wet bo zootechnik, znam wszystko od strony teoretycznej, a praktyczną dopiero zapoznaję, ale jeśli idzie o moje zwierzaki to robię się panikara jak coś się dzieje złego :D

Posted

bursztynki napisał(a):
:lol: Kurde ,nerwy ci nie puszczają??Trzymaj się dziewczyno:loveu:

myślałam, że będzie gorzej, ale na razie jest ok
tylko wet nas wystawił :angryy: i jak by co to musimy obejść się naszym wetem a nie położnikiem

Posted

ja tak robilam i co ? doczekalam do konca terminu :evil_lol:

moje dzieci juz od 3 dni wcinaja karme dodatkowo do maminego mleczka :loveu: i pierwsze kielki czuje na swoich nogach hihi

Posted

a my nie:eviltong:

Znaczy się moja suka była tak miła że zaczekała aż wrócę z pracy i po spacerze zaczęła się telepać, sapać, temp. 37 st.

Teraz czekam na dalszy rozwój sytuacji...

Posted

IraKa napisał(a):
a my nie:eviltong:

Znaczy się moja suka była tak miła że zaczekała aż wrócę z pracy i po spacerze zaczęła się telepać, sapać, temp. 37 st.

Teraz czekam na dalszy rozwój sytuacji...

37 to moja miała od tygodnia :evil_lol: wczoraj wieczorem spadło do 36.2, w nocy zaczęła się kręcić i tak do tej pory. Posapie pośpi, popije, posiusia, znów popije jak zbyt duzo to "odda" i tak czekamy :cool3: