Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gonitwa napisał(a):
A ja mam pytanie lekko z innej beczki.

Sąsiadów suczka jest dziś w 58 dniu ciąży. Przy dotykaniu brzucha płody są ledwo czuć jakiekolwiek ruchy, suczka jest mocno gruba. U nas jest dziś min 30 st na dworze, sąsiedzi mają strasznie słoneczne mieszkanie i przez większą część dnia mają słońce bezpośrednio w okna. Suczce jest strasznie gorąco i niewygodnie- jak można jej trochę ulżyć tak żeby nie zaszkodzić jej ani małym?

znajoma swoją labkę ochładzała takim biurowym wentylatorem. Pomogło. Też przed szczenieniem upały im wyskoczyły.

Patka napisał(a):
Oj Rudej ruchów płodów wogóle nie było czuć ...
A swoja drogą powitajcie w gronie 3 robaczki :) Niestety o 8:00 Rudexia miala cesarkę pierwsza sunia :( z wielka głową zaklinowała się koszmarnie ... Mamy 2 chłopców i jedną pannę oto fotka małej z mamą wymęczoną koszmarnie

to gratulacje! Najważniejsze że szczęśliwie i w porę!!!!

Frytela napisał(a):
wczoraj byliśmy na USG. widać było co najmniej 6... ;) ;)
Zobaczymy jak to będzie... hehe.

też jesteśmy ciekawi!

Posted

Patka napisał(a):
Oj Rudej ruchów płodów wogóle nie było czuć ...
A swoja drogą powitajcie w gronie 3 robaczki :)

GRATULACJE!!!!!!!!

śliczne maluszki:loveu:
Głaski dla dzielnej mamuśki :lol:

Posted

u nas też dziś pojawiły się maluchy na świecie i też przez cesarkę ! Mamy 9 maluchów - 5 chłopców i 4 dziewczynki , jeden tygrysek i reszta czarnulki. Jestem nieprzytomna więc wybaczcie,że szczegóły podam potem.

Posted

Przenosimy sie z "Progesteronu" na "porodówkę" ;) Wtorkowe USG potwierdziło wyczekaną ciążę Chilli :) Krycie 12 i 13 maja, więc jeszcze trochę czasu przed nami ;)

Posted

Monika urodziły się w ten sam dzień !! Skąd cesarka?? też Wam się zaklinował maluch? Ruda pięknie parła wogóle przebieg super pordu tylko ten nieszczęśnik :( Jezu 9 ja ledwo się z 3 obrabiam ;) a jak mama po cesarce w szoku czy sobie radzi - Rudzia ciut zszokowana ale uczy się najważniejsze ze chętnie karmic zaczęła ...
Guciek wielkie, ale to wielkie graty!!
padam z nóg a długa noc przed nami ...

Posted

Mam właśnie przerwę w kierowaniu kolejką do mlekopoju :lol:
Urodziło się 10, ale pierwsza sunia zablokowała kolejkę i niestety urodziła się już martwa:-(. Ale reszta żywotna nad podziw:multi:. Gina grzecznie je karmi, tylko wylizywać jeszcze nie ma siły więc jak zwykle ja jestem od brudnej roboty :diabloti: . Maluchy urodziły się przed 14-tą, ale dopiero koło 20.30 była w domu. No i ona śpi a ja jej dzieci wychowuje:evil_lol:

Posted

Patka, Monika - gratuluję maluchów :p i trzymam kciuki, żeby teraz było już tylko lepiej, no i żeby upał nie dawał się zbytnio we znaki mamusiom i maleństwom.

Posted

Monika Volturi napisał(a):
u nas też dziś pojawiły się maluchy na świecie i też przez cesarkę ! Mamy 9 maluchów - 5 chłopców i 4 dziewczynki , jeden tygrysek i reszta czarnulki. Jestem nieprzytomna więc wybaczcie,że szczegóły podam potem.

Jeszcze raz gratuluje!!! Duzo zdrowka dla mamuski i kluseczek!!!

Posted

[quote name='Monika Volturi']u nas też dziś pojawiły się maluchy na świecie i też przez cesarkę ! Mamy 9 maluchów - 5 chłopców i 4 dziewczynki , jeden tygrysek i reszta czarnulki. Jestem nieprzytomna więc wybaczcie,że szczegóły podam potem.

Gratulacje!!!!!

Głaski dla mamuśki i maluszków:lol::lol:

Posted

spora różnica moje słonie też były wielkie 350 - 370 gr kolosy ale mogły sobie pozwolić bo było ich mniej w brzuszku :)
Monika cudne fotki!!

Posted

Monika Volturi napisał(a):
między 500-650 :-)

Patka napisał(a):
spora różnica moje słonie też były wielkie 350 - 370 gr kolosy ale mogły sobie pozwolić bo było ich mniej w brzuszku :)
Monika cudne fotki!!

Moi chłopcy też byli solidni - 150 i 160 g :evil_lol:

Posted

[quote name='*kleo*']Moi chłopcy też byli solidni - 150 i 160 g :evil_lol: no na yoreczki to klopsy.
Dla wszystkich porodówkowiczów :)

jemy niemal non stop i tak się potem wygląda ...

dumna Rudexia

dwa Rudaski dziewczynka i chłopiec

i jedno z moich ulubionych - kochamy sie nawet przy jedzeniu i po