Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzasta napisał(a):
Zamieszka maluszek w Warszawie u wspaniałej Rodzinki ale myślę że nie raz odwiedzi swoje imię i to bynajmniej nie na mapie ;)

Jacie... piszę się na wsp[ólna podróż...;)

Pzdr.

Posted

Byłam w Monaco, zbyt duża reklama w stosunku do tego co mają.... Burżuazja zbyt zakurzona, widok pięknego morza przesłaniają setki jachtów. Wolę bardziej dziewicze tereny.

Posted

Ja też byłam nawet nie raz w Monaco ale podzielam Twoje zdanie Panbazyl zbytni przepych a za pięknie odnowionymi fasadami domów od głównej ulicy jak się wejdzie w podwórko niewyobrażalny smród, brud i ubóstwo ....ale jedno co na zawsze pozostanie mi w pamięci to Le Jardin Exotique de Monaco :)

Posted

Witam Wszystkich forumowiczów :smile:
W połowie czerwca przyjdą na świat pierwsze szczenięta mojej Giny :bigcool:.
Chcę przygotować legowisko , ale nie jestem pewna jaki wymiar powinno mieć. Myślałam o 110x180x30cm. Jak sądzicie czy nie będzie za małe ? Informacja dodatkowa i bardzo istotna - Gina jest rasy Cane Corso ;)

Posted

Monika Volturi ja mam pudelki miniaturki i kojec 100x150x40.

I moje 4 dniowe pudelki
Mają już imiona
brązik
CZY TO SEN CZY JAWA Inter Studio, domowo póki nowy wł nie wymyśli mu imienia u mnie jest Tedi z ang od pluszowego misia
czarny
CZEGO CHCIEĆ WIĘCEJ Inter Studio, Miki od małej Mickey Mouse ;)
chłopaki przybierają równiutko, ważeni wczoraj przybrali przez 3 dni po 100g, Miki prawie że podwoił wagę, goni chłopak, goni

pulpecik

Posted

ja miałam problem i mam nadzieję, że już po nim...okazało się ze jeden z maluszków nie zrobił smółki, strasznie leciał z wagi mimo ssania, nie miał siły ssac przez ból brzuszka ale na szczęście udało nam się i po bardzo dużym spadku wagi do 125g(w niedziele) dziś już mamy 150g i idzie ku lepszemu.Mam nadzieję, ze najgorsze za nami i będzie już tylko lepiej tj się zapowiada.

Posted

anbazyl, ale juz duży Ten Twój dzidziuś :)
a małe grzywki cudne !!
Rudexia sie zagęszcza jescze kilka dni i mam nadzieję posłuchamy serduszek :)

Posted

Gośka gratuluję chłopaków!!! Nie mogę sie napatrzeć na ich falujacą sierść. Wydaje się być taka milutka.

Jesnocześnie chwalę się. Wczoraj nas przybyło. Pojawiło sie na świecie 5 gryfoników: dwie dziewczynki i trzech chłopców. Poród, mino mojego i Frani niedoświadczenia, przebiegł prawidłowo, szybko i bezproblemowo:)

Posted

kumpel od serca napisał(a):

Jesnocześnie chwalę się. Wczoraj nas przybyło. Pojawiło sie na świecie 5 gryfoników: dwie dziewczynki i trzech chłopców. Poród, mino mojego i Frani niedoświadczenia, przebiegł prawidłowo, szybko i bezproblemowo:)

Gratulacje!!!!

Posted

Dzielna mamusia a dzieciątka przesłodkie:loveu:

A ja już mogę podać pełne info o tym co u Jagódki w brzuchu siedzi, ponieważ otrzymałam zgodę Komisji hodowlanej. W związku z tym , że tłumaczenia dużo pozwólcie , że przedstawię to w wersji obrazkowej:evil_lol:

Posted

Żeby być zupełnie szczerą, to nie planowałam miotu po 2 reproduktorach. Kryłam 3 krotnie Tonicie a Sting wziął sam co chciał. Więc nie za bardzo należą mi się gratulacje, bo jednak zawsze uważałam i uważam nadal, że dopilnowanie suki w cieczce jest podstawowym obowiązkiem hodowcy. Tego samego dnia zgłosiłam sprawę do związku i cieszę się , że Komisja Hodowlana wyraziła zgodę na uznanie wszystkich szczeniąt po przeprowadzeniu badan genetycznych.
Nie mniej miot jest niezwykły i mam nadzieję , że urodzą się dzieci po obu samcach, bo da mi to ogromną wiedzę o tym co przekazują moje psy.

Posted

no krok odważny, choć nieplanowany! Ale bardzo jesteś odpowiedzialna i poważna, że od razu zgłosiłaś sprawę! Chylę czoło, bo wielu by "zamiotło pod dywan".
jakbyś mogła to opisuj co dalej z maluchami - no jak się urodzą - oby wszystko poszło ok!!!!
Jak się robi te badania genetyczne i gdzie - może takie info się komuś przydać.
tak jak wiedza, że takie wpadki (wypadki) należy zgłaszać. To świadczy o tym, że do hodowli podchodzisz poważnie.
a cała trójka przyszłych rodziców jest bardzo ładna!

A male gryfoniki są niesamowite!
Jak się sunia uspokoi to proszę jeszcze o jakies foty!

Posted

powiesz szczerze że się mocno zastanawiam nad takim krokiem w przyszłości - jeszcze nie teraz, ale za jakiś rok, dwa. Też będę zainteresowana testami, i generalnie tym jak na to patrzy komisja hodowlana