mare Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Nikita89 napisał(a):Możesz nazwać swojego psiaka.. Mosca :D Buehehe, tak miało być, jak jeszcze byłam młoda i głupia :D Stąd ten fantastyczny nick ;-))))))))))))))))) Już chyba wolałabym Magdalenę, po właścicielce ;-)))))))))) Quote
PANGEA Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='fankafanty']Witam wszystkich :smile: Sama pewnie nie będę oczekującą na maluchy ale z przyjemnością śledzę ten wątek :p Jako ciekawostkę chciałam pokazać co może wyjść z dwóch belgów gronków :razz: mosca, znam Kalę osobiście i gratuluję wyboru :cool2: szarawy terveren bez maski ale zdaje sie, ze teraz sa juz uznawane. Czy sie myle?? Quote
*anusia&ajlu* Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 http://images49.fotosik.pl/293/e398b7fc9628e8b3.jpg sliczny;) Quote
fankafanty Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 PANGEA napisał(a):szarawy terveren bez maski ale zdaje sie, ze teraz sa juz uznawane. Czy sie myle?? Nie, nie mylisz się :p Takie ufo są już dopuszczane do oceny :p Quote
*kleo* Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 A ja od dzisiaj opuszczam porodówkę, Askanek od wczoraj w nowym domu. Ale będę zaglądać jakich maluszków przybyło :) No i pojawimy się może znowu za rok ;) Quote
Asiaczek Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='fankafanty']Witam wszystkich :smile: Sama pewnie nie będę oczekującą na maluchy ale z przyjemnością śledzę ten wątek :p Jako ciekawostkę chciałam pokazać co może wyjść z dwóch belgów gronków :razz: [ Chyba niezłe zamieszanie zrobiło się na ringach belgowych... http://images49.fotosik.pl/293/e398b7fc9628e8b3.jpg Teraz będe ostrożniejsza mówic do zaprzyjaźnionych nie-psiarzy czy to gronek czy tervik:) Pzdr. Quote
mrowa23 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 mi sie tam podobają, ale znać się to nie znam za grosz na nich ;) a jak nasze rodzące? są już pudelki na świecie? nie ma co sie zastanawiać, tylko pchać na ten piękny świat (co prawda u mnie leje aktualnie...) Quote
Gośka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Pudelki jakoś się nie pchają, za to ja już "po ścianach chodzę" ;) Mafia dzisiaj odmówiła śniadania, niech to już będzie JUŻ :) Quote
vpassione Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Jak już tyle belgowej braci się tu zeszło to i ja się wtrącę ;) [quote name='Asiaczek']Chyba niezłe zamieszanie zrobiło się na ringach belgowych... http://images49.fotosik.pl/293/e398b7fc9628e8b3.jpg Teraz będe ostrożniejsza mówic do zaprzyjaźnionych nie-psiarzy czy to gronek czy tervik Pzdr. Nie rozumiem co za problem w rozróżnieniu czy to gronek, czy terwik - to czarne, a to rude/szare. Jak rodzi się rudzielec lub szarak po gronkach jest uznawany jako terwik. Tak samo w przypadku gronków po terwikach. Trzymamy kciuki za pudelsy co to nie chcą wynurzyć się na świat ;) Quote
PANGEA Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 vpassione napisał(a):Jak już tyle belgowej braci się tu zeszło to i ja się wtrącę ;) Nie rozumiem co za problem w rozróżnieniu czy to gronek, czy terwik - to czarne, a to rude/szare. Jak rodzi się rudzielec lub szarak po gronkach jest uznawany jako terwik. Tak samo w przypadku gronków po terwikach. Trzymamy kciuki za pudelsy co to nie chcą wynurzyć się na świat ;) a moze wyjsc czarne po rudych?? Na moje oko nie powinno Quote
Ilka21 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Dziś na świat przyszedł mój miocik grzywaczowy. Molly urodziła 8 szczeniąt w 2 godzinki ;) Zdjęć nei mam siły wklejać już bo jeszcze nie spałam więc daje linka do albumu z fotkami http://picasaweb.google.pl/innowacjakennel/Miot2010# Quote
Kisses Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ilka21, gratulacje!!! Jak się czuje mamusia? Kluski wspaniałe! Quote
mare Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='PANGEA']a moze wyjsc czarne po rudych?? Na moje oko nie powinno Może:) http://bb.belgi.com.pl/index.php?page=Thread&threadID=3553 Quote
PANGEA Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='mosca']Może:) http://bb.belgi.com.pl/index.php?page=Thread&threadID=3553 ooo dobrze wiedziec, ze maja recesywny czarny, bo dokladnie takie pytanie jest w zestawie pytan z genetyki na egzamin asystencki :razz: Quote
Ilka21 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Kisses napisał(a):Ilka21, gratulacje!!! Jak się czuje mamusia? Kluski wspaniałe! Dziękuję. Mamusia i kluski czują się świetnie :) Imionka już mamy dla miociuku i tak: Pies: pp 1 BUZIAK NA DOBRANOC Innowacja pp 2 BARDZO ELEGANCKI PAN Innowacja pp 3 BOSKI JOHNNY Innowacja hl 1 BLASK KSIĘŻYCA Innowacja HL 2 BLISKI SERCU Innowacja Suki: PP 1 BUDZĄCA PODZIW Innowacja PP 2 BAJECZNIE PIĘKNA Innowacja HL BAJKOWA KSIĘŻNICZKA Innowacja Quote
miniaga Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Nio więc z przyjemnością wracamy na porodówkę..... Jagodzianka jak na prawdziwą nimfomankę przystało odstawiała się 12 dni. Jak zawsze czekamy więc na pierwsze usg by określić datę porodu:) Zanim to nastąpi jesteśmy w 11 lub 22 dniu ciąży:evil_lol: Dla tych którzy kibicowali nam w zeszłym roku , zaskoczeniem była już 10 dniowa rozpiętość. Moi weci mają oczywiście polewkę i planują przyznać Jagodzie tytuł Nifomanki Roku a może nawet Dekady. Niespodzianek będzie znacznie więcej i zapewniam, że będzie to zupełnie wyjątkowy miot, ale zmuszona jestem budować napięcie przez jeszcze parę dni. Każdy kto mnie zna, wie że milczenie jest dla mnie drogą przez mękę. Na razie Jagódka zdradza pierwsze objawy ciąży a ja w oczekiwaniu na swoje szczenięta cieszę oczy Waszymi maluchami. Ilkowe kluski wspaniałe a Molly po 2 godzinym porodzie 8 szczeniąt pretenduje to tytułu Torpeda Roku. Quote
kumpel od serca Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Ilka gratuluję tempa!!!! Rzeczywiście tytuł roku się jej nalezy!!! A my dalej czekamy. Dziś 55 dzień i suka zaczęła do porodówki zaglądać. Quote
Gośka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 No nareszcie się doczekałam. Poród zaczął się o 1 w nocy, przebiegł bezproblemowo. I tak mamy dwóch chłopaczków i moje totalne ZASKOCZENIE!!!! Jeden jest brązowy!!! Waży 200g, dziadek maluchów to brązowy toy Charades Love American Style Int Ch, EuJW-05, r.EuW-06, ChJRus, ChClub, ChRus, RKF, Lt, Est, Lv, Balt, Lux, Baltic Winner-05, BIS winner, 7 È CACIB,Optigen A BIG and BIS Winner Drugi chłopak czarny - waży 140g i tu też zaskoczenie bo maleńki, inbredowałam na Toyway ALAN LADD Int Ch, Ch Ua, Rus, Bu, Ge, By, czarną małą miniaturkę, i ciekawa jestem czy wyjdzie mi drugi Alan Ladd Zdjęcia porobiłam, jak obrobię to wstawię. Quote
Gośka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 i czarny, prawdopodobnie toy!!! Zresztą brązowy też jest nieduży, w poprzednim miocie były 2 dziewczynki po ok 190g i chłopak 230g, dziewczynki są na granicy toy, tzn mają ok 30 cm, piesek ma ok 32-33 cm. Quote
Darianna Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Dziadek bajera, a brązowy maluch niesamowity! Jeszcze brązowego pudelka nie widziałam... Quote
Gośka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Oj brązowy bajera, masz rację!!! A tu jeszcze dziadek nie mogę wyjść z szoku Quote
Recommended Posts