Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nikita89 napisał(a):
Możesz nazwać swojego psiaka.. Mosca :D

Buehehe, tak miało być, jak jeszcze byłam młoda i głupia :D Stąd ten fantastyczny nick ;-)))))))))))))))))

Już chyba wolałabym Magdalenę, po właścicielce ;-))))))))))

Posted

[quote name='fankafanty']Witam wszystkich :smile: Sama pewnie nie będę oczekującą na maluchy ale z przyjemnością śledzę ten wątek :p
Jako ciekawostkę chciałam pokazać co może wyjść z dwóch belgów gronków :razz:

mosca, znam Kalę osobiście i gratuluję wyboru :cool2:

szarawy terveren bez maski ale zdaje sie, ze teraz sa juz uznawane. Czy sie myle??

Posted

A ja od dzisiaj opuszczam porodówkę, Askanek od wczoraj w nowym domu. Ale będę zaglądać jakich maluszków przybyło :)

No i pojawimy się może znowu za rok ;)

Posted

[quote name='fankafanty']Witam wszystkich :smile: Sama pewnie nie będę oczekującą na maluchy ale z przyjemnością śledzę ten wątek :p
Jako ciekawostkę chciałam pokazać co może wyjść z dwóch belgów gronków :razz:
[
Chyba niezłe zamieszanie zrobiło się na ringach belgowych...
http://images49.fotosik.pl/293/e398b7fc9628e8b3.jpg

Teraz będe ostrożniejsza mówic do zaprzyjaźnionych nie-psiarzy czy to gronek czy tervik:)

Pzdr.

Posted

mi sie tam podobają, ale znać się to nie znam za grosz na nich ;)

a jak nasze rodzące? są już pudelki na świecie? nie ma co sie zastanawiać, tylko pchać na ten piękny świat (co prawda u mnie leje aktualnie...)

Posted

Jak już tyle belgowej braci się tu zeszło to i ja się wtrącę ;)

[quote name='Asiaczek']Chyba niezłe zamieszanie zrobiło się na ringach belgowych... http://images49.fotosik.pl/293/e398b7fc9628e8b3.jpg Teraz będe ostrożniejsza mówic do zaprzyjaźnionych nie-psiarzy czy to gronek czy tervik Pzdr. Nie rozumiem co za problem w rozróżnieniu czy to gronek, czy terwik - to czarne, a to rude/szare. Jak rodzi się rudzielec lub szarak po gronkach jest uznawany jako terwik. Tak samo w przypadku gronków po terwikach.

Trzymamy kciuki za pudelsy co to nie chcą wynurzyć się na świat ;)

Posted

vpassione napisał(a):
Jak już tyle belgowej braci się tu zeszło to i ja się wtrącę ;)

Nie rozumiem co za problem w rozróżnieniu czy to gronek, czy terwik - to czarne, a to rude/szare. Jak rodzi się rudzielec lub szarak po gronkach jest uznawany jako terwik. Tak samo w przypadku gronków po terwikach.

Trzymamy kciuki za pudelsy co to nie chcą wynurzyć się na świat ;)

a moze wyjsc czarne po rudych??
Na moje oko nie powinno

Posted

Kisses napisał(a):
Ilka21, gratulacje!!! Jak się czuje mamusia?
Kluski wspaniałe!

Dziękuję. Mamusia i kluski czują się świetnie :)
Imionka już mamy dla miociuku i tak:
Pies:
pp 1 BUZIAK NA DOBRANOC Innowacja
pp 2 BARDZO ELEGANCKI PAN Innowacja
pp 3 BOSKI JOHNNY Innowacja
hl 1 BLASK KSIĘŻYCA Innowacja
HL 2 BLISKI SERCU Innowacja
Suki:
PP 1 BUDZĄCA PODZIW Innowacja
PP 2 BAJECZNIE PIĘKNA Innowacja
HL BAJKOWA KSIĘŻNICZKA Innowacja

Posted

Nio więc z przyjemnością wracamy na porodówkę..... Jagodzianka jak na prawdziwą nimfomankę przystało odstawiała się 12 dni. Jak zawsze czekamy więc na pierwsze usg by określić datę porodu:) Zanim to nastąpi jesteśmy w 11 lub 22 dniu ciąży:evil_lol: Dla tych którzy kibicowali nam w zeszłym roku , zaskoczeniem była już 10 dniowa rozpiętość.
Moi weci mają oczywiście polewkę i planują przyznać Jagodzie tytuł Nifomanki Roku a może nawet Dekady.

Niespodzianek będzie znacznie więcej i zapewniam, że będzie to zupełnie wyjątkowy miot, ale zmuszona jestem budować napięcie przez jeszcze parę dni. Każdy kto mnie zna, wie że milczenie jest dla mnie drogą przez mękę.
Na razie Jagódka zdradza pierwsze objawy ciąży a ja w oczekiwaniu na swoje szczenięta cieszę oczy Waszymi maluchami. Ilkowe kluski wspaniałe a Molly po 2 godzinym porodzie 8 szczeniąt pretenduje to tytułu Torpeda Roku.

Posted

No nareszcie się doczekałam. Poród zaczął się o 1 w nocy, przebiegł bezproblemowo.
I tak mamy dwóch chłopaczków i moje totalne ZASKOCZENIE!!!! Jeden jest brązowy!!! Waży 200g, dziadek maluchów to brązowy toy
Charades Love American Style
Int Ch, EuJW-05, r.EuW-06, ChJRus, ChClub, ChRus, RKF, Lt, Est, Lv, Balt, Lux, Baltic Winner-05, BIS winner, 7 È CACIB,Optigen A
BIG and BIS Winner

Drugi chłopak czarny - waży 140g i tu też zaskoczenie bo maleńki, inbredowałam na Toyway ALAN LADD Int Ch, Ch Ua, Rus, Bu, Ge, By, czarną małą miniaturkę, i ciekawa jestem czy wyjdzie mi drugi Alan Ladd

Zdjęcia porobiłam, jak obrobię to wstawię.

Posted

i czarny, prawdopodobnie toy!!! Zresztą brązowy też jest nieduży, w poprzednim miocie były 2 dziewczynki po ok 190g i chłopak 230g, dziewczynki są na granicy toy, tzn mają ok 30 cm, piesek ma ok 32-33 cm.