tigrunia Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ja robiłam RTG . Zrobiłam trochę za wcześnie ale to z lenistwa :eviltong: U mnie weci zawsze robią przed porodem. Średnio wyszło bo były 4 a RTG pokazał 3 :roll: Quote
karenina Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 http://pies.onet.pl/46088,26,0,bezplatny_wyklad_jacka_galuszki,artykul.html Ciekawa okazja . Quote
Gośka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Porodówka skończona:p czekam na lokatorów;) i ciężarówa z dnia na dzień większa Quote
Iza. Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Gośka, świetna porodówka, to teraz juz tylko dzieciaków brak ;) Quote
Mudik Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Porodówka super widać,że pudliszonowa :-D a co do rtg to było ok, jeśli były 4 a pokazało 3 , bo rtg daje wynik +, - 1 szczenię. Quote
Gośka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Dzięki dziewczyny, czasami nawet stara szafa na coś się przyda :) Czekam i czekam, coraz bardziej się denerwuję. Quote
mare Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Gośka, spokojnie, wszystko będzie dobrze!:) Ty przynajmniej masz czarną na oku cały czas, a ja muszę czekać na relacje - wprawdzie są błyskawiczne, ale i tak chodzę po ścianach ;-)))))))))))))) Quote
*kleo* Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Jej Gośka, ale macie piękną porodówkę :) Ja nie robiłam RTG, na USG było widać 2 i tyle też było. Quote
vikiii Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 SSUUPER porodówka!! My byłyśmy 2x w ciąży - robiłyśmy USG i za każdym razem 1 maluszek się gdzieś ukrywał:) Quote
Ilka21 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 porodówka postawiona i Molly odrazu weszła poleżeć i poprawić po mnie ;) RTG zrobiłam, ale zobaczymy po urodzeniu czy prawda wyszła i dopiero powiem. Quote
mare Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Tak!!!!!!!!!!!! Prawie wszystkie przed, część po północy :) Więcej szczegółów napiszę później!:loveu: Quote
Kisses Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Jeejku, to gratulacje ogromne!!! :loveu: Jak mamusia? Quote
Gośka Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 MOsca czekam na relację!:) U nas pokazało się mleczko i brzuch wyraźnie opadł, ale Mafia spokojna, niemniej zbliżamy się do finiszu. Quote
Kisses Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Gośka, to teraz trzymam kciuki, żeby poród przebiegł dobrze :loveu: Quote
mare Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Dzięki!!!!! Teraz trzymam kciuki za czarne pudelki :))))) A potem stąd uciekam...do następnego razu ;-)))) Przyszły na świat 4 suczki i 2 pieski, w tym jedna sunia i jeden piesek są rude :D Miocik jest po przeglądzie weterynaryjnym, wszystko jest ok, a mamusia wspaniale sobie radzi w swojej nowej roli :) Na szczęście obyło się bez komplikacji, maluchy mają wyrównaną wagę 400-450g, ostatnia sunia jest najmniejsza, ale wszystko jak najbardziej w normie :) Jestem szczęśliwa - teraz pozostało wybieranie i odbieranie naszej dziewczynki :)))))))) Quote
evel Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 mosca napisał(a):Przyszły na świat 4 suczki i 2 pieski, w tym jedna sunia i jeden piesek są rude :D Jak to rude? A to nie gronki miały być? :hmmmm: Quote
mare Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Miały i są czarne w proporcjach 4:2. Obydwoje rodzice nieśli gen recesywny odpowiadający za rude umaszczenie :) Zdarza się :) Polecam temat: http://bb.belgi.com.pl/index.php?page=Thread&threadID=950 Quote
evel Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='mosca']Miały i są czarne w proporcjach 4:2. Obydwoje rodzice nieśli gen recesywny odpowiadający za rude umaszczenie :) Zdarza się :) Polecam temat: http://bb.belgi.com.pl/index.php?page=Thread&threadID=950 Ahaaaaa :razz: Myślałam, że coś ze mną nie tak, bo zawsze uważałam, że gronki to czarne diabły i już :evil_lol: Quote
mare Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Są szatany i czasami robią hodowców "na szaro" lub "na rudo" :) :) :) Jak Hodowczyni będzie mieć fotki to coś wrzucę :) Quote
gops Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 evl napisał(a):Ahaaaaa :razz: Myślałam, że coś ze mną nie tak, bo zawsze uważałam, że gronki to czarne diabły i już :evil_lol: myslalm identycznie! czlowiek uczy sie cale zycie :) chetnie zobacze rude gronki Quote
mare Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Na razie wrzucam fotkę siostry ojca tego miociku :) Suczka jest po dwóch groenendaelach. Rodowód tu: http://www.chiens-de-france.com/site_eleveur/index.php?rub=chiens&page=fiche&ID_ELEVEUR=11201&ID_SITE=12599&ID_CHIEN=197858&TABLE=t_chien_03 Quote
Recommended Posts