dzasta Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Sodalis zapraszamy częściej do naszego morderczego stada :D Krwiożercza Mama miała bąki w nosie do dzisiaj ;) Quote
vikiii Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Już jesteśmy z powiększoną rodzinką:) 1 dziewczynka i 3 chłopaki:) Wybaczcie, że nie pisałam wczoraj, ale.... padłam po nie przespanej nocy i "porodowym" poranku. Położyłam się na chwilkę o 17.00 a obudziłam się o 23.00:) a dziś też miałam zwariowany dzień - teraz na chwilę wpadłam..... wszyscy śpią:) Relacja:) Jessi całą noc chodziła po naszym łóżku i mościła sobie porodówkę..... ja oczywiście nie spałam tylko ją obserwowałam. O 5.20 zaczęła bardziej dyszeć i stała się bardziej niespokojna o 5.50 zaczęła mieć bóle parte a o 6.15 urodził się pierwszy chłopiec. drugi o 6.44 trzeci o 7.22 i na końcu suńcia - 7.47:) Jessi lepiej wygląda i czuje się po porodzie niż ja..... ona po ogrodzie szaleje (jak ją oczywiście na siłę zabiorę na chwilę na siusiu od maluchów) a ja jak stara paralityczka - wszystkie kosteczki i mięśnie minie bolą .... Jessi urodziła naprawdę szybko i bez żadnych problemów - to ja chyba bardziej parłam niż ona . Po wczorajszej nocce i poranku jak dziś spojrzałam w lusterko..... mam więcej popękanych naczynek na policzkach!! Wiem, że mówiłam do niej przez cały czas porodu, dosłownie jak miała bóle parte to ja też parłam, ale.... żeby mi naczynka z wysiłku popękały..... to już chyba jest przesada. zdjęcia maluchów - w dniu narodzin Dziękuję wszystkim za wsparcie !!!!! Quote
ewtos Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 vikiii napisał(a):Już jesteśmy z powiększoną rodzinką:) 1 dziewczynka i 3 chłopaki:) Wybaczcie, że nie pisałam wczoraj, ale.... padłam po nie przespanej nocy Jessi lepiej wygląda i czuje się po porodzie niż ja..... No trudno się dziwić jak nie spałaś i parłaś całą noc i ranek :lol:. Gratulację , kreciki piękniutkie:loveu: , niech się zdrowo chowają. Quote
Asiaczek Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Gratulacje! Cudne zdjęcie:) http://img195.imageshack.us/img195/6467/1004025b.jpg Pzdr. Quote
megi82 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 vikiii gratuluję stadka i zyczę snu dla ciebie Quote
rodzice Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Jak taki maleńki piesek mógł miec w sobie takie duze kluski ? Quote
Ilka21 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 vikii gratulacje. rodzice będzie dobrze ja też się martwiłam, poproś Izę żeby zaraz po oddaniu szczeniąt napisała ci smsa ze odtarły i jest wszytsko dobrze. A moja Molly brzuchal z dnia na dzień ma coraz większy - jak ja lubię ją po tum brzuszysku głaskać :) Quote
Buszki Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Vikiii,maluchy przesłodkie :loveu::loveu::loveu::loveu:.Gratulacje dla dzielnej mamuśki. Quote
dzasta Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Vikiii Gratulacje!!! A u nas czas na pierwszy posiłek :D Tak troszkę nie wiem o co chodzi :D Ale przy pomocy Mamy dałem radę :D Quote
Gucci13 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 śliczny yorkowy bobasek:loveu::loveu:a jaki już duży:loveu: Quote
Aussie Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Vikiii gratulacje! Dzielne obie dziewczyny jesteście! ;-) :-) A dzastowy maluch już jak urósł :-) Quote
BeataSabra Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Aussie napisał(a):Vikiii gratulacje! Dzielne obie dziewczyny jesteście! ;-) :-) A dzastowy maluch już jak urósł :-) Aussie twoje dzidziusie też cudne.:loveu: Ech... miło się na nie patrzy.:loveu: Gratuluje Moja "Dzidzia" ma już Dwa lata i 10 dni. Quote
rodzice Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Maluniek taki sliczny wielka miche wrabal .Ilka mam nadzieje ze bedzie ok bo ,mnie nerwy zżerają . Quote
vikiii Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Dzięki wszystkim za grat:) Dzasta - śliczny maluszek i jaki żarłoczny hihiiiiii Nie mogę się już doczekać kiedy moje będą już takie duże - wtedy nie potrzebna nam telewizja - maluszki i ich zabawy ..... na to możemy patrzeć godzinami. Nasze na razie przy barze mlecznym. Quote
*kleo* Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Gratulujemy :) vikiii napisał(a):Jessi lepiej wygląda i czuje się po porodzie niż ja..... ona po ogrodzie szaleje (jak ją oczywiście na siłę zabiorę na chwilę na siusiu od maluchów) a ja jak stara paralityczka - wszystkie kosteczki i mięśnie minie bolą .... Hehe skąd ja to znam... ja jak odespałam nocny poród i spojrzałam w lustro to wyglądałam jakbym sama te szczeniorki urodziła, a Gracja świeża i rześka ;) Quote
kumpel od serca Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Vikii, gratuluję szybkiego porodu. Chciałam napisać bezstresowego, ale jeśli wyglądasz tak, jak opisujesz, to bezstresowy dla ciebie nie był... Niech maluszki zdrowo rosną!!! Quote
Asiaczek Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 dzasta - Robercik dzielnie sobie poradził z miseczką. Niech rośnie na schwał! Ale i nie dziwota, bo Gabinka stała i mu podpowiadała, co ma robić: otwórz pyszczek wysuń języczek złap na języczek troszkę tej mazi wsuń języczek do pyszczka połknij. i teraz powtórz te czynności juz sam i we właściwej kolejności;) http://i41.tinypic.com/3011xdf.jpg Pzdr. Quote
panbazyl Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 kilka dni mnie nie było a tu tyle nowości! Gratulacje dla nowych mam! Quote
dzasta Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Asiaczek napisał(a):dzasta - Robercik dzielnie sobie poradził z miseczką. Niech rośnie na schwał! Ale i nie dziwota, bo Gabinka stała i mu podpowiadała, co ma robić: otwórz pyszczek wysuń języczek złap na języczek troszkę tej mazi wsuń języczek do pyszczka połknij. i teraz powtórz te czynności juz sam i we właściwej kolejności;) http://i41.tinypic.com/3011xdf.jpg Pzdr. Raczej mówiła mu przesuń się bo ja bym zjadła :D Quote
Ilka21 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 dzisiaj dowiedziałm się, że zostałam babcią - są szczeniaczki po moim Bodziu ale fotek jeszcze nie mam. Moja grubasica, do porodu jeszcze ponad 2 tyg Quote
Asiaczek Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Jaki rozczochraniec:) http://lh5.ggpht.com/_jp0qOrb1_-4/S9dbNrk_6YI/AAAAAAAAA4A/tUXuYQ2f-tQ/DSC04048.JPG Pzdr. Quote
Ada_-_ Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Śliczne te wasze maluszki :loveu: Asiaczek-masz hodowlę Basenji? Do tej pory nie miałam przyjemności spotkać przedstawiciela tej rasy, ale jestem ciekawa czy prawdą jest to ich "śmieszne szczekanie" ? Quote
Asiaczek Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Ada_-_ napisał(a):Asiaczek-masz hodowlę Basenji? Do tej pory nie miałam przyjemności spotkać przedstawiciela tej rasy, ale jestem ciekawa czy prawdą jest to ich "śmieszne szczekanie" ? Tak, od 1998 roku mam w domu basenji:) Baski nie szczekają, fakt. Natomiast wydają z siebie różne dziwne głosy: miauczenie jak kot, jodłowanie jak mieszkańcy Tyrolu, koguciki jak chłopcy w czasie mutacji, różne piski, skrzeki... Pzdr. Quote
Gośka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 A nam zostało jeszcze jakieś dwa tygodnie. Termin wyliczony na 10 maja:p Quote
Recommended Posts