Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

*kleo* napisał(a):
Gratuluję :) z sentymentu dla mojego PONka za TM moim ulubionym zostaje czarno-biały :) To piesek czy sunia?

Biało czarny a właściwie bedzie biało szary to sunia

Posted

iza napisał(a):
Biało czarny a właściwie bedzie biało szary to sunia

Tak tak, wiem że te łaty zrobią się szare, tak z rozpędu mi się napisało ;)

Posted

dzasta napisał(a):
Kleo to już tylko tydzień ale ten czas leci :)
To zaczynamy odliczanie :kciuki:

Oj leci jak szalony, a niedawno jeszcze na krycie jeździłam :eviltong:
panbazyl napisał(a):
A potem jak popatrzycie na zdjęcia z porodu, potem z pierwszego tygodnia, z drugiego i kolejnego to wielkie zdziwienie - jak one szybko rosną!!!!!

Pierwsze zdziwienie już mnie dopadło, jak po tygodniu nie widzenia Gracji wróciłam do domu, a brzuch był prawie 2 razy większy :evil_lol:

Posted

Moja sunia nie była brzuchata w ciąży.
Ale jak nie było mnie 1 dobę w domu i jak wróciłam, to nie poznałam maluchów - urosły szalenie! dziennie przybierają 100-200 g Na razie tak jest, potem to się zmieni.

Posted

usg potwierdzi tylko, ze sunia jest w ciąży - to lepiej do wrózki pójść - też tyle by powiedziała. ;)
Poczekaj jeszcze trochę i sie pochwal jak już bedzie wiadomo!!!

Posted

*kleo* napisał(a):
A ja się tak zastanawiam i łudzę, że skoro brzuszek dość pokaźny, to może chowa się tam więcej szczylków niż te 2 widoczne na usg ;)

Nam USG pokazało 5, a w brzuchu było 13. Może i u Ciebie jest ich więcej.
(Niestety zostało nam tylko 10, bo dwa nie przeżyły 30 godzin porodu, a jednego udało nam się utrzymać tylko 2 dni).

Posted

[quote name='iza']Dożuńki - rewelacyjne

Bradzo dziekuje
Hehe male, zolte dogi w tym wieku wygladaja przesmiesznie, a te namarszczone buzie jak z hipopotamow hihihi

Wczoraj pokazalam pasiaste dziewczynki, to dzisiaj dwaj zolci chlopcy:

Posted

panbazyl napisał(a):
usg potwierdzi tylko, ze sunia jest w ciąży - to lepiej do wrózki pójść - też tyle by powiedziała. ;)
Poczekaj jeszcze trochę i sie pochwal jak już bedzie wiadomo!!!

Pochwalę się na pewno :) A że jest w ciąży, to ja wiedziałam zanim usg ją potwierdziło :evil_lol:
marako napisał(a):
Nam USG pokazało 5, a w brzuchu było 13. Może i u Ciebie jest ich więcej.
(Niestety zostało nam tylko 10, bo dwa nie przeżyły 30 godzin porodu, a jednego udało nam się utrzymać tylko 2 dni).

U naszych doktorów to zazwyczaj jest tak, że jak na usg policzy się jakąś ilość, to przeważnie rodzi się jeden więcej ;) A matka Gracji rodziła przeważnie 3 albo 4, więc tego samego spodziewam się i u nas :)

Posted

fakt, z usg różnie bywa. Mam na myśli jakość sprzętu oraz to ile faktycznie się rodzi szczeniąt. Ostatnio u jednego z wetów nie było widać ciąży. Jednak nie dawało mi to spokoju i dzień później pojechałam do innego weta, gdzie usg pokazało mi kilka maluszków.
Co do ilości to u jednej mojej suki usg pokazało 6, a urodziła 11. Natomiast u innej suki było widać 5 maluszków, a urodziła ich 15.