M&S Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 iza napisał(a):Są.... SZEść PONiaków , 2 suczki i 4 pieski ; są z nami od piątki 26 lutego : GRATULACJE!!!!! Są piękne:):) Quote
iza Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 *kleo* napisał(a):Gratuluję :) z sentymentu dla mojego PONka za TM moim ulubionym zostaje czarno-biały :) To piesek czy sunia? Biało czarny a właściwie bedzie biało szary to sunia Quote
*kleo* Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 iza napisał(a):Biało czarny a właściwie bedzie biało szary to sunia Tak tak, wiem że te łaty zrobią się szare, tak z rozpędu mi się napisało ;) Quote
panbazyl Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 a moje już zaczynają stawać na łapkach (tak smiesznie się kiwają) i wyrastają im juz zębiska! Oj będą teraz gryzły biedną mamuśkę.... :) Quote
*kleo* Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Ja od dziś odliczam tydzień do przyjścia maluchów na świat :) Quote
dzasta Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Kleo to już tylko tydzień ale ten czas leci :) To zaczynamy odliczanie :kciuki: Quote
panbazyl Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 A potem jak popatrzycie na zdjęcia z porodu, potem z pierwszego tygodnia, z drugiego i kolejnego to wielkie zdziwienie - jak one szybko rosną!!!!! Quote
*kleo* Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 dzasta napisał(a):Kleo to już tylko tydzień ale ten czas leci :) To zaczynamy odliczanie :kciuki: Oj leci jak szalony, a niedawno jeszcze na krycie jeździłam :eviltong: panbazyl napisał(a):A potem jak popatrzycie na zdjęcia z porodu, potem z pierwszego tygodnia, z drugiego i kolejnego to wielkie zdziwienie - jak one szybko rosną!!!!! Pierwsze zdziwienie już mnie dopadło, jak po tygodniu nie widzenia Gracji wróciłam do domu, a brzuch był prawie 2 razy większy :evil_lol: Quote
panbazyl Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Moja sunia nie była brzuchata w ciąży. Ale jak nie było mnie 1 dobę w domu i jak wróciłam, to nie poznałam maluchów - urosły szalenie! dziennie przybierają 100-200 g Na razie tak jest, potem to się zmieni. Quote
*kleo* Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 A ja się tak zastanawiam i łudzę, że skoro brzuszek dość pokaźny, to może chowa się tam więcej szczylków niż te 2 widoczne na usg ;) Quote
panbazyl Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 usg potwierdzi tylko, ze sunia jest w ciąży - to lepiej do wrózki pójść - też tyle by powiedziała. ;) Poczekaj jeszcze trochę i sie pochwal jak już bedzie wiadomo!!! Quote
M&S Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 jakie śliczne dozie:):) http://img717.imageshack.us/img717/5472/obrazb.jpg Quote
marako Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 *kleo* napisał(a):A ja się tak zastanawiam i łudzę, że skoro brzuszek dość pokaźny, to może chowa się tam więcej szczylków niż te 2 widoczne na usg ;) Nam USG pokazało 5, a w brzuchu było 13. Może i u Ciebie jest ich więcej. (Niestety zostało nam tylko 10, bo dwa nie przeżyły 30 godzin porodu, a jednego udało nam się utrzymać tylko 2 dni). Quote
PANGEA Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='iza']Dożuńki - rewelacyjne Bradzo dziekuje Hehe male, zolte dogi w tym wieku wygladaja przesmiesznie, a te namarszczone buzie jak z hipopotamow hihihi Wczoraj pokazalam pasiaste dziewczynki, to dzisiaj dwaj zolci chlopcy: Quote
Aussie Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 O rany one naprawdę wyglądają jak hipopotamki. Słodziaczki :) Quote
*kleo* Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 panbazyl napisał(a):usg potwierdzi tylko, ze sunia jest w ciąży - to lepiej do wrózki pójść - też tyle by powiedziała. ;) Poczekaj jeszcze trochę i sie pochwal jak już bedzie wiadomo!!! Pochwalę się na pewno :) A że jest w ciąży, to ja wiedziałam zanim usg ją potwierdziło :evil_lol: marako napisał(a):Nam USG pokazało 5, a w brzuchu było 13. Może i u Ciebie jest ich więcej. (Niestety zostało nam tylko 10, bo dwa nie przeżyły 30 godzin porodu, a jednego udało nam się utrzymać tylko 2 dni). U naszych doktorów to zazwyczaj jest tak, że jak na usg policzy się jakąś ilość, to przeważnie rodzi się jeden więcej ;) A matka Gracji rodziła przeważnie 3 albo 4, więc tego samego spodziewam się i u nas :) Quote
Dzidtka_Gl Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 z tym USG to wszystko zalezy od weta, sprzetu i DNIA USG moja wet trafia w 99,9 :) a juz inni weci z tej samej lecznicy nie za bardzo... Quote
wlkp.bernard Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 fakt, z usg różnie bywa. Mam na myśli jakość sprzętu oraz to ile faktycznie się rodzi szczeniąt. Ostatnio u jednego z wetów nie było widać ciąży. Jednak nie dawało mi to spokoju i dzień później pojechałam do innego weta, gdzie usg pokazało mi kilka maluszków. Co do ilości to u jednej mojej suki usg pokazało 6, a urodziła 11. Natomiast u innej suki było widać 5 maluszków, a urodziła ich 15. Quote
Recommended Posts