Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PANGEA napisał(a):
Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem.....

o ranyyy dwunastka, już widze takie stado 3 tygodniowych zaczynających demolkę :evil_lol: GRATULUJĘ i foteczki!!!! :loveu::loveu:

Posted

PANGEA napisał(a):
Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem.....

He he, teraz wszystko rozumiem. Widziałam wcześniej zdjęcia suni z wielkim brzuchem a potem tylko 3 szczonki. A tutaj taaaak się posypało! Gratulacje dla was i dla wszystkich świeżo upieczonych mam, tatusiów i "babć" ;-)
Nam do wyznaczonego terminu zostało jeszcze 9 dni... Małe już wyraźnie kopią :-)

Posted

Pangea, ale macie wysyp maluchów :crazyeye: Cierpliwości mamuni życzę.
Judit, maluchy się strasznie zmieniły, a jak śmiesznie im się łapki na tych kafelkach rozjeżdżały :eviltong:

Nam zostały 2 tygodnie, maluchy kopią coraz bardziej, a Gracja coraz grubsza. Byliśmy 2 dni temu na usg, serducha biją elegancko :lol:

Posted

Gratuluję maluchów, Pangea.
My mam podobnie. Krycie w święta, a maluchy w obfitości, bo 11 (8 piesków, 3 suczki). Ale nasz poród trwał ponad 24 godziny! Łożyska z jednej strony nie chciały się oderwać i blokowały wyjście szczeniaków z jednego rogu. Na koniec i tak cesarka - bo ostatnie dwa nie wyszły same, a w dodatku łożyska i tak trzeba by było wyjąć kiedyś, bo tak przyklejone, że Grace nie wydaliłaby ich sama.
Teraz mamy jazdę, bo dokarmiamy na okrągło i pilnujemy, żeby dwa najchudsze przeżyły (konkurencja wypycha od cyca). Czujemy się, jak nad morzem - tak nasze "mewy" śpiewają, jak są głodne.
(USG w 28 dniu wykazało 5 płodów!!!).

Posted

Pangea Gratulacje i życzę wiele cierpliwości i wytrwałości !!!
Judit ale już są fajne twoje szkraby :)
Marako Mewy też niech się zdrowo chowają i zbytnio w kość nie dają :D

Posted

A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :)

Posted

dzasta napisał(a):
A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :)

To fajnie, nasze grarulacje:)

Posted

dzasta napisał(a):

Posted

dzasta napisał(a):

Posted

Aussie napisał(a):
He he, teraz wszystko rozumiem. Widziałam wcześniej zdjęcia suni z wielkim brzuchem a potem tylko 3 szczonki. A tutaj taaaak się posypało! Gratulacje dla was i dla wszystkich świeżo upieczonych mam, tatusiów i "babć" ;-)
Nam do wyznaczonego terminu zostało jeszcze 9 dni... Małe już wyraźnie kopią :-)

Miałam o to telefonicznie pytać, super uczucie nie? ;-)

marako napisał(a):
Gratuluję maluchów, Pangea.
My mam podobnie. Krycie w święta, a maluchy w obfitości, bo 11 (8 piesków, 3 suczki). Ale nasz poród trwał ponad 24 godziny! Łożyska z jednej strony nie chciały się oderwać i blokowały wyjście szczeniaków z jednego rogu. Na koniec i tak cesarka - bo ostatnie dwa nie wyszły same, a w dodatku łożyska i tak trzeba by było wyjąć kiedyś, bo tak przyklejone, że Grace nie wydaliłaby ich sama.
Teraz mamy jazdę, bo dokarmiamy na okrągło i pilnujemy, żeby dwa najchudsze przeżyły (konkurencja wypycha od cyca). Czujemy się, jak nad morzem - tak nasze "mewy" śpiewają, jak są głodne.
(USG w 28 dniu wykazało 5 płodów!!!).

Ooo mamo, ale maluszków i jakie dzielne byłyście, gratulacje!

dzasta napisał(a):

Super, gratulacje będą małe yoraski!

Posted

CUUUUUUUUUUDO

a ja oprócz ciężaróweczki lhasaczki, zauważyłam dzisiaj "malinki" u mojej koteczki Nevy więc jest baaardzo duża nadzieja, że za jakieś półtora miesiąca urodzi się miot Nevek "D" z Czańca*PL :)