Kaladan Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Wow jaki wynik! Gratulacje i wytrwałości w opiece :) Quote
Ilka21 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 ło matko Pangea, gratki i wiele cierpliwości życzę hihihi Quote
Buszki Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 No,no.Jestem pod wrażeniem,ogromnym wrażeniem :crazyeye:. Gratulacje dla dzielnej mamusi.Jak już się doliczycie czego ile jest :evil_lol:,to się pochwalcie. Quote
AnkaW Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 PANGEA napisał(a):Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem..... o ranyyy dwunastka, już widze takie stado 3 tygodniowych zaczynających demolkę :evil_lol: GRATULUJĘ i foteczki!!!! :loveu::loveu: Quote
Mudik Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Brawa dla dzielnej mamusi i babć, szkoda tych 2 maluszków, choć z taką 14 było by jeszcze ciężej suni. maluszki [`] [`] Quote
Judit Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 nie było mnie chwilę i proszę co tu się dzieje... ile dzieci! hoho ;-) gratulacje! ja zapraszam do obejrzenia trzech filmów: pierwszy, jak szczeniaczki miały 1 tydzień http://www.youtube.com/watch?v=koGYQPyetQw kolejne dwa, zrobione w tym tygodniu. Szczeniole 5cio tygodniowe: http://www.youtube.com/watch?v=LE0vvC3zNt8 http://www.youtube.com/watch?v=_M8RlgNFnGU i jak też one się zmieniły..... ;-) Quote
Aussie Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 PANGEA napisał(a):Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem..... He he, teraz wszystko rozumiem. Widziałam wcześniej zdjęcia suni z wielkim brzuchem a potem tylko 3 szczonki. A tutaj taaaak się posypało! Gratulacje dla was i dla wszystkich świeżo upieczonych mam, tatusiów i "babć" ;-) Nam do wyznaczonego terminu zostało jeszcze 9 dni... Małe już wyraźnie kopią :-) Quote
*kleo* Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Pangea, ale macie wysyp maluchów :crazyeye: Cierpliwości mamuni życzę. Judit, maluchy się strasznie zmieniły, a jak śmiesznie im się łapki na tych kafelkach rozjeżdżały :eviltong: Nam zostały 2 tygodnie, maluchy kopią coraz bardziej, a Gracja coraz grubsza. Byliśmy 2 dni temu na usg, serducha biją elegancko :lol: Quote
marako Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Gratuluję maluchów, Pangea. My mam podobnie. Krycie w święta, a maluchy w obfitości, bo 11 (8 piesków, 3 suczki). Ale nasz poród trwał ponad 24 godziny! Łożyska z jednej strony nie chciały się oderwać i blokowały wyjście szczeniaków z jednego rogu. Na koniec i tak cesarka - bo ostatnie dwa nie wyszły same, a w dodatku łożyska i tak trzeba by było wyjąć kiedyś, bo tak przyklejone, że Grace nie wydaliłaby ich sama. Teraz mamy jazdę, bo dokarmiamy na okrągło i pilnujemy, żeby dwa najchudsze przeżyły (konkurencja wypycha od cyca). Czujemy się, jak nad morzem - tak nasze "mewy" śpiewają, jak są głodne. (USG w 28 dniu wykazało 5 płodów!!!). Quote
dzasta Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Pangea Gratulacje i życzę wiele cierpliwości i wytrwałości !!! Judit ale już są fajne twoje szkraby :) Marako Mewy też niech się zdrowo chowają i zbytnio w kość nie dają :D Quote
dzasta Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :) Quote
M&S Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 dzasta napisał(a):A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :) To fajnie, nasze grarulacje:) Quote
M&S Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 dzasta napisał(a):A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :) To fajnie, nasze grarulacje:) Quote
Kisses Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Dzasta, w takim razie powodzenia i trzymamy kciuki za szczęśliwe zakończenie! Quote
Mudik Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Aussie napisał(a):He he, teraz wszystko rozumiem. Widziałam wcześniej zdjęcia suni z wielkim brzuchem a potem tylko 3 szczonki. A tutaj taaaak się posypało! Gratulacje dla was i dla wszystkich świeżo upieczonych mam, tatusiów i "babć" ;-) Nam do wyznaczonego terminu zostało jeszcze 9 dni... Małe już wyraźnie kopią :-) Miałam o to telefonicznie pytać, super uczucie nie? ;-) marako napisał(a):Gratuluję maluchów, Pangea. My mam podobnie. Krycie w święta, a maluchy w obfitości, bo 11 (8 piesków, 3 suczki). Ale nasz poród trwał ponad 24 godziny! Łożyska z jednej strony nie chciały się oderwać i blokowały wyjście szczeniaków z jednego rogu. Na koniec i tak cesarka - bo ostatnie dwa nie wyszły same, a w dodatku łożyska i tak trzeba by było wyjąć kiedyś, bo tak przyklejone, że Grace nie wydaliłaby ich sama. Teraz mamy jazdę, bo dokarmiamy na okrągło i pilnujemy, żeby dwa najchudsze przeżyły (konkurencja wypycha od cyca). Czujemy się, jak nad morzem - tak nasze "mewy" śpiewają, jak są głodne. (USG w 28 dniu wykazało 5 płodów!!!). Ooo mamo, ale maluszków i jakie dzielne byłyście, gratulacje! dzasta napisał(a):A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :) Super, gratulacje będą małe yoraski! Quote
PANGEA Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Bardzo wszystkim dziekuje http://img408.imageshack.us/img408/751/sany03271d.jpg Quote
PANGEA Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Bardzo wszystkim dziekujemy " class="ipsImage" alt=""> Quote
Kisses Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 http://img408.imageshack.us/img408/751/sany03271d.jpg o jejku :loveu: Quote
Dzidtka_Gl Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 CUUUUUUUUUUDO a ja oprócz ciężaróweczki lhasaczki, zauważyłam dzisiaj "malinki" u mojej koteczki Nevy więc jest baaardzo duża nadzieja, że za jakieś półtora miesiąca urodzi się miot Nevek "D" z Czańca*PL :) Quote
Aussie Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Mudik napisał(a):Miałam o to telefonicznie pytać, super uczucie nie? ;-) Ano :D A ja się już doczekać nie moge rozładunku ciężarówki ;-) Quote
PANGEA Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 To pokazemy sie w nieco wiekszej ilosci. Jedzenie odbywa sie na raty wiec nie wszyscy sa na focie: Quote
Recommended Posts