mrowa23 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Puli ma jedna 6 miesiecy druga ledwo 3 skonczone ;) Frania- moja dozka niemiecka bedzie miala mam nadzieje dzieciaczki :) w kazdym badz razie wybeiramy sie na krycie jak tylko panna dostanie cieczki i "te dni" Quote
Elitesse Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 ja sie zapisuje na liste oczekujacych :) krylismy sie w zeszlym tyg i teraz niecierpliwe wyczekiwanie czy sie udalo .... przebrnelismy 300 km w najwiekszy snieg - mam nadzieje ze nie na marne :) Quote
Dzidtka_Gl Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 a ja dostałam wesołą nowinę, sunia kryta moim DJem była na USG, w drugiej połowie lutego będą małe lhasaczki po DJku :) powtórka krycia, bo chyba cos sobie hodowczyni zostawi no ale to "wyjdzie w praniu" , 3/4 rodowodu USA! Quote
mare Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Śliczna pannica rośnie z Alojzyny! Gratulacje!:) Ps. Zdjęcie z rurką - świetne! Quote
marako Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Witam, nie ujawniałam się na wątku, choć czytam od jakiegoś czasu pilnie. W poniedziałek robimy USG, ale sądząc po fochach w temacie jedzenie i nie tylko, coś tam chyba się szykuje u naszej sznaucerki olbrzymki. Nie możemy się już doczekać, bo to pierwszy raz i jej i nasz, a poświęciliśmy święta rodzinne na tułaczkę po obczyźnie 700 km od domku, bo tam znaleźliśmy tego naj naj. Rozumiem, co czujecie, trzymam kciuki za zdrowe maluchy i szczęśliwą ich mamusię i liczę na wzajemność. Quote
Dzidtka_Gl Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 trzymam kciuki i po badaniu USG proszę się pochwalić :) Quote
rodzice Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 witaj na porodówce , wiemy ze ten pierwszy raz wzbudza ogromne emocje Quote
Dream Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 rodzice napisał(a):witaj na porodówce , wiemy ze ten pierwszy raz wzbudza ogromne emocje a co u Mikruska? Quote
marako Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Oj wzbudza, wzbudza. Zwłaszcza, że mieszkamy na zapadłej wsi i wet w razie wezwania ma ponad godzinę dojazdu. A my nigdy nie widzieliśmy nawet szczeniąt poniżej 2 miesięcy, nie mówiąc o porodzie. A nie zdecydujemy się na poród poza domem, zwłaszcza, że sunia okropnie jest himeryczna, w dodatku nie znosi jazdy autem (odkąd przeżyła podwójne dachowanie). Quote
rodzice Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='Dream']a co u Mikruska? Mikrus właśnie gubi zęby i to już kawał psa ! Nogi mocne bo pies w ciągłym galopie a jego pańcie z dnia na dzień bardziej w nim zakochane . Mikrusek szkolony , siada , waruje , daje glos , zostaje na miejscu , nie rusza pokarmu na rozkaz - geniusz nie pies ;) Quote
Dream Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='rodzice']mikrus właśnie gubi zęby i to już kawał psa ! nogi mocne bo pies w ciągłym galopie a jego pańcie z dnia na dzień bardziej w nim zakochane . Mikrusek szkolony , siada , waruje , daje glos , zostaje na miejscu , nie rusza pokarmu na rozkaz - geniusz nie pies ;) brawo !!! Super wieści !!! Quote
panbazyl Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 no to i my tu w końcu trafiliśmy. Za niecały miesiąc coś się powinno wykluć w końcu. Poczekamy! Quote
dzasta Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 O będzie wysyp maluszków niebawem :) U nas cieczka już jest i teraz czekamy na te dni i jedziemy na krycie :) Quote
panbazyl Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ja mam ten luksus, że mam faceta na miejscu. Więc żadne śniegi nam nie straszne! hahaha! Quote
sodalis Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 dzasta napisał(a):O będzie wysyp maluszków niebawem :) U nas też - dziś 2 ciąże potwiedzone badaniem USG. jedna z nich szczególnie mnie cieszy, bo moja młodziutka Tola (zdecydowanie najlepiej w tej chwili pracujący mój pies) była na randce z kawalerem bardzo fajnie pracującym i takich tez przodków u niego w rodowodzie nie brakuje - tak więc czekam na miot (może nie najpiękniejszych), ale mam nadzieje utalentowanych szczylków. Quote
dzasta Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 sodalis napisał(a):U nas też - dziś 2 ciąże potwiedzone badaniem USG. jedna z nich szczególnie mnie cieszy, bo moja młodziutka Tola (zdecydowanie najlepiej w tej chwili pracujący mój pies) była na randce z kawalerem bardzo fajnie pracującym i takich tez przodków u niego w rodowodzie nie brakuje - tak więc czekam na miot (może nie najpiękniejszych), ale mam nadzieje utalentowanych szczylków. O to super to trzymamy kciuki za wysyp u naszych jakby nie było bliskich sąsiadów Labków. My mieszkamy na Zaciszu :) Quote
sodalis Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 dzasta napisał(a):O to super to trzymamy kciuki za wysyp u naszych jakby nie było bliskich sąsiadów Labków. My mieszkamy na Zaciszu :) To pewnie mamy wspólnych znajomych co ich dzieciom pomagam na świat przychodzić :) Quote
sodalis Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 dzasta napisał(a):Dokładnie mamy wspólnych znajomych ;) To ich pozdrów ode mnie :) Quote
PANGEA Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 To i my sie przypomnimy JUz prawie 7 -dmio miesieczny EINSTEIN Giga La Gothica nadal czeka na nowy domek: http://img691.imageshack.us/img691/9871/einstein6mcy039.jpg A tymczasem pod koniec lutego w hodowli Giga La Gothica spodziewany sie nowego miotu. Miot bedzie na literke "F". Rodzicami zostana importowany z Rosji, zolty Zlato'A VERON oraz pregowana ch. pl CARMEN Giga La Gothica Quote
AnkaW Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Dozio CUDEŃKO :loveu::loveu: to jest chyba najpiękniejszy temat na dogomanii całuski dla mądrego i pięknego "Makruska":loveu: Quote
Agama Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 AnkaW Ty juz chyba powinnas miec sunie i cieszyc sie swoimi maluchami,przez 4 lata nie millam szczenkow i teraz przezywam smak maciezynstwa-CUDOWNE NIEZAPOMNIANE CHWILE.za 5 dni dwa maluchy mnie opuszcza,nie wiem jak to przezyje Quote
Recommended Posts