Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oczywistym jest ze nie jest to zadna hodowla, zalozycielka watku byla dzis na dogo i nie odpowiedziala na pytanie o nazwe hodowli. oczywiscie nie musi sie tu spowiadac ale skoro mamy sie zachwycac malymi labisiami to mam nadzieje, ze nie sa to bezpapierowe kundle :cool1:

Posted

Pozwólcie, że i my dołączymy do grona "oczekujących" :D
Poród mojej dziewczyny powinien odbyć się za około tydzień. Na USG było widoczne min 5 szczeniąt.
Angie zrobiła się straasznym grubasem, mam nadziej, że wet nie pomylił aż tak bardzo w określeniu liczby dzieciaczków i nie urodzi się np. 12 :)
Pozdrawiamy wszystkie mamy, babcie i prababcie :D

Posted

O boshhh jaka słodka Alutka:loveu:, sprawię sobie taka jak bum cyk cyk!
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamuśki. Mój Książe w nowym domku od dwóch tygodni...a wszyscy wciąż tęsknią:placz:,powiedzcie ,że tak ciężo jest tylko za pierwszym razem!

Posted

[quote name='boksiedwa']Możemy sie pochwalić :)

Wczoraj 29. 09. 09, przyszedł na świat drugi miot LUSI Ewenement. Dumnym tatusiem został DIAMANT Nordom.
Urodziły się 4 kluseczki 3 chłopców - 2 pręgowane klonki mamusi i 1 żółty i 1 żółta panienka z minimalną białą plamką na nosku.
Niestety dwóch chłopców straciliśmy :(
Dziewczynka dostała na imię El Corazon a chłopaczek El Diablo :mrgreen:
szczęśliwa mamusia
reszta fotek niedługo :)
Gratulacje!

[quote name='PANGEA']Gratuluje
A w dogach Niemieckich El Corazon to chlopiec :cool3: sliczny zreszta :evil_lol:
Jeżeli dobrze pamiętam, to w j. hiszpańskim "corazon" to serce. Tak więc wydaje mi się, że pasuje i to suni i do psa...:lol:

Agnethka - jeeee....
http://img97.imageshack.us/img97/4930/93042709.jpg

Pzdr.

Posted

Asiu a nie sa wazne przedimki
El - meski
La zenski?? :roll:
WIesz jak El Nino i La ninia te dwa prady morskie

Ale zeby nie bylo
To pregowana suczka mojej przyjacoilki z premedytacja jest El Toffinka :evil_lol: bo ma umaszczenie po tatusiu a tatus w domu jest Toffi :evil_lol:, a miot byl na E

Posted

PANGEA napisał(a):
Asiu a nie sa wazne przedimki
El - meski
La zenski?? :roll:
WIesz jak El Nino i La ninia te dwa prady morskie

Ale zeby nie bylo
To pregowana suczka mojej przyjacoilki z premedytacja jest El Toffinka :evil_lol: bo ma umaszczenie po tatusiu a tatus w domu jest Toffi :evil_lol:, a miot byl na E

Ja nie znam na tyle hiszpańskiego, coby wypowiadac się o przedimkach. Ale mogę dopytać...
Natomiast rodzajnik "el" to na pewno z hiszpańskiego, ale "la" - to juz kłania się francuski.

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja nie znam na tyle hiszpańskiego, coby wypowiadac się o przedimkach. Ale mogę dopytać...
Natomiast rodzajnik "el" to na pewno z hiszpańskiego, ale "la" - to juz kłania się francuski.

Pzdr.

po hiszpańsku lampa to la lampara, przedimek jak widać la, a lampa to definitywnie kobieta :evil_lol:

Posted

Angie_ napisał(a):
Pozwólcie, że i my dołączymy do grona "oczekujących" :D
Poród mojej dziewczyny powinien odbyć się za około tydzień. Na USG było widoczne min 5 szczeniąt.
Angie zrobiła się straasznym grubasem, mam nadziej, że wet nie pomylił aż tak bardzo w określeniu liczby dzieciaczków i nie urodzi się np. 12 :)
Pozdrawiamy wszystkie mamy, babcie i prababcie :D

No to ja czekam z niecierpliwością :loveu: bo w dalekiej przyszłości planuję BOSka - to już sobie na zapas popatrzę :)

Posted

[quote name='Unbelievable']po hiszpańsku lampa to la lampara, przedimek jak widać la, a lampa to definitywnie kobieta :evil_lol:

Te rodzajniki są zdradzieckie, bo we Francji jest na przykład 'ta samochoda' :razz:(la voiture? nie pamiętam pisowni :oops:)

Ja też chętnie nacieszę oko małymi BOSkimi :loveu: