Judit Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 A my to już całkiem teraz mamy zawrót głowy... :> Wczoraj urodziło się nam 8 szczeniaczków gordonków ^^ I tu wielka niespodzianka... wszystkie to sunie :cool3: Strach pomyślec ile teraz bab w domu jest :lol: A to dzielna mamusia i małe (na zdjęciu cztery bo reszta byla "w drodze", a jak już się porodziło wszystko to nad ranem kiedy to ja gnac musialam do szkoly) ;) A to zaskakująca Lunka (Jarda) która znalazła nową dobrą pozycje do karmienia dzieciaczków :cool3: Quote
sabra Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Dostojnie wygląda w takiej pozycji matka karmicielka:smile: . Gratuluję ośmiu pięknych dziewczynek:multi: . Quote
Alojzyna Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Judit - wielkie gratulacje!!!:loveu: Moja sunia też karmi na siedząco. Najp[ierw nachyla się nad szczeniakami, a potem podnosi się i niektóre z nich po prostu wiszą jej u sutków jak bombki :evil_lol: Quote
Elitesse Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Alojzyna napisał(a):Judit - wielkie gratulacje!!!:loveu: Moja sunia też karmi na siedząco. Najp[ierw nachyla się nad szczeniakami, a potem podnosi się i niektóre z nich po prostu wiszą jej u sutków jak bombki :evil_lol: moje robia dokladnie to samo :) :) Quote
Asiaczek Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Kobitki- jak zwykle - rządzą!!! Liga rządzi Liga radzi Liga nigdy cię nie zdradzi...:evil_lol: Pzdr. Quote
Elitesse Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Asiaczek napisał(a):Kobitki- jak zwykle - rządzą!!! Liga rządzi Liga radzi Liga nigdy cię nie zdradzi...:evil_lol: Pzdr. czy jak sie zapisze to tez bede miala same suczynki ? :roll: :eviltong: Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 A tu 5 dziewczynek i 2 chłopaki. :multi: Szukamy dla nich domków. (Sunia została zabrana ze schroniska w ciąży :shake: ). Jeśli ktoś zna osobę chcącą przygarnąć małego (jako dorosły) kundelka to prosimy o kontakt. :razz: Link: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=48966&page=48 Quote
Asiaczek Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Oj, jakie klusiorki... czarno-białe i czarne... mam nadzieję, że szybko znajdą dobre domki. Pzdr. Quote
Elitesse Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Asiaczek napisał(a):A chcesz? Pzdr. a pewno !!!! teraz jakas meska dominacja nastala :roll: Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Asiaczek napisał(a):Oj, jakie klusiorki... czarno-białe i czarne... mam nadzieję, że szybko znajdą dobre domki. Pzdr. Dziękujemy za dobre życzenia, trzymaj za nie kciuki! :) Quote
Asiaczek Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Elitesse napisał(a):a pewno !!!! teraz jakas meska dominacja nastala :roll: No to życzę Ci samych suniek-dziewczynek... hihihi... Gosiapk napisał(a):Dziękujemy za dobre życzenia, trzymaj za nie kciuki! :) Barrrdzo mooooocno trzymam!:lol: Pzdr. Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Asiaczek napisał(a):Barrrdzo mooooocno trzymam!:lol: Pzdr. Super :cool1: Quote
Asiaczek Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Ło, jesooooo! Ale superowa fotka!:loveu::loveu::loveu::loveu: Pzdr. Quote
Kika Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 [LEFT]Napiszcie mi czy robicie zdjęcia z lampą błyskową maluchom w trzecim tygodniu.Czy nie ma jakiegoś niebezpieczeństwa dla ich oczek? Nasze bobaski są już coraz większe, widzą ,chodzą :) i są super:) [/LEFT] Quote
nice_girl Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Kika napisał(a):Napiszcie mi czy robicie zdjęcia z lampą błyskową maluchom w trzecim tygodniu.Czy nie ma jakiegoś niebezpieczeństwa dla ich oczek? Nasze bobaski są już coraz większe, widzą ,chodzą :) i są super:) Ja robiłam. Nie spotkałam się nigdy ze stwierdzeniem, że tego robić nie należy. A bez lampy to wszystkie wychodziły nieostre. Saskja, Fotka świetna! Quote
lutomskak Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 kika spokojnie możesz robić zdjecia z lampą pozdro Quote
karenina Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 nice_girl napisał(a):Ja robiłam. Nie spotkałam się nigdy ze stwierdzeniem, że tego robić nie należy. A bez lampy to wszystkie wychodziły nieostre. Saskja, Fotka świetna! Owszem niewolno, a przynajmniej sie nie powinno, bo takie oczko nie ma zanych możliwosci obrony przed nagłym wsciekłym błyskiem swiatła. I mi zdjęcia bez lampy wychodzą ostre :diabloti: jak brzytwa czego dowodem moja galeryjka :loveu: http://picasaweb.google.pl/forumromDzięki :), Quote
nice_girl Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 karenina napisał(a):Owszem niewolno, a przynajmniej sie nie powinno, bo takie oczko nie ma zanych możliwosci obrony przed nagłym wsciekłym błyskiem swiatła. I mi zdjęcia bez lampy wychodzą ostre :diabloti: jak brzytwa czego dowodem moja galeryjka :loveu: http://picasaweb.google.pl/forumromDzięki :), No to będę wiedziała na przyszłość. A jest jakaś granica wieku, do której nie należy w ten sposób robić zdjęć? I czym jest spowodowany fakt, iż oko szczenięcia jest bardziej narażone niż oko dorosłego psa? Quote
karenina Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 nice_girl napisał(a):No to będę wiedziała na przyszłość. A jest jakaś granica wieku, do której nie należy w ten sposób robić zdjęć? I czym jest spowodowany fakt, iż oko szczenięcia jest bardziej narażone niż oko dorosłego psa? Ja dokładnie nie umiem wytłumaczyc, ale ma to jakis wpływ z prędkoscia reakcji zrenicy na swiatło. Podobno ok tydzien od otwarcia nie powinno sie uzywac lampy. Quote
Saskja Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 No ja też tak słyszałam, nawet dłużej niż tydzien. Dlatego staram się robić zdjęcia w jasne dni albo - jeśli już z lampą - to wtedy, gdy malcy śpią albo patrzą gdzie indziej. Quote
Kika Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 A my dzisiaj robiliśmy zdjęcia w ogródku - są na naszej stronie- zaglądnijcie jak chcecie. Quote
Recommended Posts