miniaga Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Gratuluję szczęśliwych rozwiązań. Bostonki mnie urzekły, pierwszy raz widziałam 2 dniowe yorki (!!!!!) a i u Micrusa same dobre wieści. Ten wątek pozwala się człowiekowi optymistycznie nastawić na kolejny dzień. Moje Wiewiórki w środę kończą 9 tygodni , w weekend była Maga18 u nas , która nacykała nam cudownych fot, więc pochwalę się moimi dziećmi. Beverly Hills Barcelona: Quote
miniaga Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Boston Buenos jakby ktoś miał ochotę na więcej... miniaga Quote
Buszki Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Wszystkie maluchy są obłędne :loveu:.A Barcelona w locie,to już mega obłęd :crazyeye::loveu:. Mikrus wygląda świetnie,a cały jego urok w tej mikrusowatości :loveu:. Quote
evel Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 AAA :loveu: Bo pojadę do Warszawy i wszystkie ukradnę i wyściskam :siara: Cudaczki :loveu: Mam pytanko - jakiego koloru będzie Boston jak podrośnie? :cool3: Quote
betka-sp Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 http://www.artagas2.republika.pl/miotb/album/slides/miotb333.jpg rany !!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: cudne :multi::multi: Quote
ewtos Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 rodzice napisał(a): Wracałam do domu jak na skrzydłach :multi: Bo takie wiadomosci mogą tylko uskrzydlać.:loveu: Wszystkie maluchy przecudne. Quote
Asiaczek Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='ladyyork']No może ja się też odezwe, 8 września o godz. 9 rano rozpoczoł się poród u Ineczki mamy piękne 3 sunie i 1 pieska:loveu: Hohoho, brawo dla mamuski! [quote name='rodzice']Panienko zdjęcia rewelacja ! Słuchajcie jestem po kolejnej konsultacji z Mikruskiem ( latam po tych lekarzach bo nie chcę niczego zaniedbać ani przeoczyć ) - piszę o tym bo może to się komuś kiedyś przydać . Otóż - wołowina zawiera dużo fosforu i dość znacznie osłabia kości , surowa jest dość ciężko trawiona ( podobnie jest z wątrobą ) - zalecono mi zmienić na białe gotowane mięso drobiowe lub nutrię czy królika . Żółtko jak najbardziej ale gotowane również ze wzgledu na to ze taki maluszek lepiej je przyswoi . Mleko krowie tylko po fermentacji czyli jogurt , ser , maślanka itp . Mikrusek zjadł kaszkę manną na mleku i dostał takiej biegunki ze myślałam ze mi zejdzie :-o . Kiedyś kazano mi wlasnie tak ratować niejadka ( myślę tu o surowym mięsie wołowym - ratowałam posokowca ) a teraz okazuje się ze niekoniecznie jest to dla maleństwa najlepsze . Głównie mam karmić karmą ( starterem ) a reszta to mogę być dodatki . Mikrus właśnie wciągnął sporą miseczkę mięska kurzego z marchewka i rozmoczoną karmą i popija mleczkiem mamusi . Co do jego nózek to lekarz uspokoił mnie ze będzie chodził prawidłowo i nie mam się martwić . Nigdy nie dogoni rodzeństwa , bedzie miniaturką ale zdrową miniaturką - trzeba tylko czasu i cierpliwosci . Podczas rozmowy lekarz ( wielki facet ) trzymał Mikruska na rekach , tulił i śmiał się kiedy mały lizał go po szyi . Podobało mi się ze lekarz podszedł tak emocjonalnie do maluszka ( zreszta Mikruska nie można nie kochać ) i wtedy usłyszałam slowa które spłynęły miodem na moje serce " zobaczy pani on jeszcze odwdzieczy się za wszystkie trudy zwiazane z jego ratowaniem . To bedzie super pies ! " Wracałam do domu jak na skrzydłach :multi: Rzeczywiście ciekawe, to co piszesz... Brawa dla Was i Mikruska!:lol: [quote name='agnethka']12.09.2009 o godzinie 4:20 urodziła się nasza PIERWORODNA JEDYNACZKA - suczka ważyła 380g :D zarówno mama jak i dzieciątko czują się znakomicie! Elitka urodziła w moim łóżku :lol: moja pociecha zaś czuję się na tyle dobrze, że dziś wróciłyśmy do domu ze szpitala ;) jak tylko się ogarniemy wrzucę fotki naszej małej milusińskiej :heart: Gratulacje raz jeszcze! I czekamy na piękne imię dla Rodzyneczki!:loveu: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Aaaaaaa, czyli można mówić o Rodzyneczce Alusia?:loveu: Pzdr. Quote
M&S Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='agnethka'] Dzisiaj rano dziewczynka ważyła już 450g :loveu: [quote name='agnethka']po domowemu będzie po prostu ALA ;) naturalnie imie rodowodowe jest na cześć Alojzyny z dogo, od której mam Elitkę ;) Rośnie jak na drożdżach....;) śliczna, a jak się błyszczy :-o http://img7.imageshack.us/img7/6139/40480128.jpg czym ją wysmarowałaś....;) A. Quote
miniaga Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 evl napisał(a):AAA :loveu: Bo pojadę do Warszawy i wszystkie ukradnę i wyściskam :siara: Cudaczki :loveu: Mam pytanko - jakiego koloru będzie Boston jak podrośnie? :cool3: Barcelona i Boston będą kremowi- będą się różnić troszkę odcieniem i Boston będzie miał parę czarnych pejsów. Quote
rodzice Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='panienkabubu']Aha - i ja też jestem za słonikiem :) ooo takim: Miał być słonik dla Mikruska i jest tyle ze troszku inny ale z trąba do góry . Mały go bardzo lubi . Pragnę tez zakomunikować ze Mikrusek biega już po mieszkaniu , podgryza mnie za nogawki , zaczepia starsze psy , czasami udaje mu się obronić przed atakującym go rodzeństwem ( warczy i atakuje w odzewie ) , ale nadal ograniczamy im kontakty , pije mleczko mamusi na stojaco ( Akira już nie chce karmić ale nadal utrzymuje u niej mleko dla małego ) je samodzielnie karme z mięskiem z miseczki , warczy , popiskuje ale jeszcze nie słyszalam zeby zaszczekał . Zdarza mu sie jeszcze wykoślawić łapki i upaść ale bardzo rzadko . Najpiekniejsze dla mnie chwile - Mikrus biegnacy do mnie przez pokój i ładujacy sie na kolana ( reaguje na swoje imię ) :multi: często jest na dworku i łapie D3 :loveu: Quote
Asiaczek Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 rodzice napisał(a):Miał być słonik dla Mikruska i jest tyle ze troszku inny ale z trąba do góry . Mały go bardzo lubi . Pragnę tez zakomunikować ze Mikrusek biega już po mieszkaniu , podgryza mnie za nogawki , zaczepia starsze psy , czasami udaje mu się obronić przed atakującym go rodzeństwem ( warczy i atakuje w odzewie ) , ale nadal ograniczamy im kontakty , pije mleczko mamusi na stojaco ( Akira już nie chce karmić ale nadal utrzymuje u niej mleko dla małego ) je samodzielnie karme z mięskiem z miseczki , warczy , popiskuje ale jeszcze nie słyszalam zeby zaszczekał . Zdarza mu sie jeszcze wykoślawić łapki i upaść ale bardzo rzadko . Najpiekniejsze dla mnie chwile - Mikrus biegnacy do mnie przez pokój i ładujacy sie na kolana ( reaguje na swoje imię ) :multi: często jest na dworku i łapie D3 :loveu: Oooooo, jakie dobre wieści!:lol::multi: Pzdr. Quote
KaRa_ Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Muszę się pochwalić w znajomej hodowli seterów urodziło się wczoraj 14szczeniąt! Quote
M&S Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='rodzice']Miał być słonik dla Mikruska i jest tyle ze troszku inny ale z trąba do góry . Mały go bardzo lubi . Pragnę tez zakomunikować ze Mikrusek biega już po mieszkaniu , podgryza mnie za nogawki , zaczepia starsze psy , czasami udaje mu się obronić przed atakującym go rodzeństwem ( warczy i atakuje w odzewie ) , ale nadal ograniczamy im kontakty , pije mleczko mamusi na stojaco ( Akira już nie chce karmić ale nadal utrzymuje u niej mleko dla małego ) je samodzielnie karme z mięskiem z miseczki , warczy , popiskuje ale jeszcze nie słyszalam zeby zaszczekał . Zdarza mu sie jeszcze wykoślawić łapki i upaść ale bardzo rzadko . Najpiekniejsze dla mnie chwile - Mikrus biegnacy do mnie przez pokój i ładujacy sie na kolana ( reaguje na swoje imię ) :multi: często jest na dworku i łapie D3 :loveu: SUUUPER wiadomości :lol::lol: śliczny :loveu: http://img42.imageshack.us/img42/2473/img0584z.jpg [quote name='KaRa_']Muszę się pochwalić w znajomej hodowli seterów urodziło się wczoraj 14szczeniąt! GRATULACJE :lol: A. Quote
Asiaczek Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 KaRa_ napisał(a):Muszę się pochwalić w znajomej hodowli seterów urodziło się wczoraj 14szczeniąt! O, matko! I wszystkie przeżyły? Jak sunia i właścicielka dają sobie radę?:crazyeye: Pzdr. Quote
KaRa_ Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='Asiaczek']O, matko! I wszystkie przeżyły? Jak sunia i właścicielka dają sobie radę?:crazyeye: Pzdr. Jedna suczka najsłabsza nie dała rady, więc teraz jest szczęśliwa 13. Sunia znosi dzielnie wszystko. A pracy przy maluchach mam mnóstwo :loveu::loveu: Teraz jest 8suczek i 5chłopców. Quote
Asiaczek Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Mrowisko...:loveu: http://i671.photobucket.com/albums/vv74/karatc8/setery002.jpg Pzdr. Quote
M&S Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='KaRa_']Jedna suczka najsłabsza nie dała rady, więc teraz jest szczęśliwa 13. Sunia znosi dzielnie wszystko. A pracy przy maluchach mam mnóstwo :loveu::loveu: Teraz jest 8suczek i 5chłopców. :crazyeye::crazyeye::crazyeye: o matko ale dużo http://i671.photobucket.com/albums/vv74/karatc8/setery002.jpg urocze fasolki :) A. Quote
Mudik Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Grzywki są BOOOSKIE:loveu::loveu::loveu:, staffka , yoraski też słodkie:loveu:, a wieści od mikruska SUPER! Gratulacje dla wszystkich Mam i Babć! Quote
Koreksonowa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Jaka świetna sterta seterów! Ciekawe na jaką litere miot :D Bo jak np na Y to będzie bieda z imionami:diabloti: Quote
PANGEA Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 A ja bylam dzis odwiedzic moje wnuczatka Maja juz 6 tyg :cool3: wnusia i wnuczek Quote
panienkabubu Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 To ja poproszę o fotkę suki tuż przed porodem tych 14 mrówków :evil_lol: Dozie miodzio :loveu: Quote
M&S Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='PANGEA']A ja bylam dzis odwiedzic moje wnuczatka Maja juz 6 tyg :cool3: Urocze :loveu: jaki filozof :lol:;) http://img147.imageshack.us/img147/8624/jantarowasaga6tyg006.jpg A. Quote
panienkabubu Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 4,5 tygodniowy Idol..... :loveu: Quote
Recommended Posts