ladyyork Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 No może ja się też odezwe, 8 września o godz. 9 rano rozpoczoł się poród u Ineczki mamy piękne 3 sunie i 1 pieska:loveu: Same dziewczynki Quote
tigrunia Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 http://images38.fotosik.pl/192/9a421eaa5318401amed.jpg Słodkie bąble i jakie ładne imionka mają :loveu: Quote
ladyyork Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Na zdjęciu mają 2 dni,mamnadzieje że wyrosną na piękne pieski bo zamierzamy zostawić sobie suczke:loveu: Quote
AMIŚKA Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 ladyyork napisał(a):No może ja się też odezwe, 8 września o godz. 9 rano rozpoczoł się poród u Ineczki mamy piękne 3 sunie i 1 pieska:loveu: http://images38.fotosik.pl/192/9a421eaa5318401amed.jpg GRATULACJE :multi::multi: śliczne imionka mają, i jakie podobne do moich jamnisi:crazyeye::crazyeye: no moze łapulki ciut dłuzsze:loveu: -------------------- http://images38.fotosik.pl/192/9a421eaa5318401amed.jpg To się nazywa START GWIAZDY!!!! Na klubówce 9-miesięczniak zdobywa BIS:crazyeye::crazyeye::multi::multi::multi: SUPERGWIAZDĘ wychodowalaś:lol::lol: Ładny charcik!! GRATULUJĘ ...:p:p i po cichu troszeczke zazdraszczam:evil_lol: ---------------------------- bargest Ksiaze piekny, jak maly polarny niedzwiadek. Jamniorki slodkie i mama widac jest z nich dumna. Mama jamnisiowa jest bardzo dumna z swoich dzieciaczków:loveu: to jej pierwszy miocik:loveu: --------------------------- Napisał PANGEA To ja tez sie pochwale :loveu: Oto moje wnuczeta Dzieci mojego Tuptusia czyli Ich FATUM Pangea i suczki NASZA HANUSZKA Jantarowa Saga YouTube - Kanal von jantarowasaga GRATULUJE PIĘKNYCH WNUCZAT :lol::lol::lol: obejrzałam filmiki z przyjemnoscią:lol: a zdradż proszę :lol: ile przeciętnie waży taki szczylek po urodzeniu...?? Quote
PANGEA Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 GRATULUJE PIĘKNYCH WNUCZAT :lol::lol::lol: obejrzałam filmiki z przyjemnoscią:lol: a zdradż proszę :lol: ile przeciętnie waży taki szczylek po urodzeniu...?? Hmmm srednio tak miedzy 600 a 700 gr :cool3: ale od czasu suchych karm szczeniaki sa wieksze i teraz nie sa zadkoscia takie 800-900 gr:razz: A skrajnosci to od 350 do 1200:evil_lol: Quote
ladyyork Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 PANGEA napisał(a):Hmmm srednio tak miedzy 600 a 700 gr :cool3: ale od czasu suchych karm szczeniaki sa wieksze i teraz nie sa zadkoscia takie 800-900 gr:razz: A skrajnosci to od 350 do 1200:evil_lol: o kórcze moja dziewczynka jak urodziła się to miała 70g:evil_lol: Quote
M&S Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 ladyyork napisał(a):No może ja się też odezwe, 8 września o godz. 9 rano rozpoczoł się poród u Ineczki mamy piękne 3 sunie i 1 pieska:loveu: Gratulacje, fajne groszki :lol: A. Quote
PANGEA Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 ladyyork napisał(a):o kórcze moja dziewczynka jak urodziła się to miała 70g:evil_lol: Tylko Twoja dziewczynka bedzie wazyc 2-2,5 kg, a moj Tuptus wazy 78kg, nie mowiac o dogu kolezanki, ktory wazyl ( teraz wazy mniej:evil_lol: ) 96kg Quote
ladyyork Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 PANGEA napisał(a):Tylko Twoja dziewczynka bedzie wazyc 2-2,5 kg, a moj Tuptus wazy 78kg, nie mowiac o dogu kolezanki, ktory wazyl ( teraz wazy mniej:evil_lol: ) 96kg Waga urodzeniowa maluchów chłopak -122g dziewczynka1-120g dziewczynka2-91g dziewczynka3-70g Jak myślisz ile będą miały maluchy Wiesz myśle że waga urodzeniowa ma tu mniejsze znaczenie ,myśle że większe maja geny. Moja Inka rosła do 3-4 miesiąca póżniej troszke przytyła ,a ściśle mówiąc 600g i waga jej wynosi 2100g a po dobrym utuczeniu potrafi dojść z wielkim trudem do 2350g. Ale i tak ciekawa jestem ile mogą mieć maluchy:lol: Quote
panienkabubu Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Moje bomble kończą dzisiaj 4 tygodnie :) Quote
M&S Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 panienkabubu napisał(a):Moje bomble kończą dzisiaj 4 tygodnie :) Urocze kluseczki :lol::lol::lol: A. Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/8735_1238112155955_1323802158_24458.jpg jejku nie moge tego zdjecia mistrzostwo :iloveyou::loveu::roflt::loveu::iloveyou: Quote
Dynamique Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/8735_1238112155955_1323802158_24458.jpg Geniał :loveu: Quote
betka-sp Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/8735_1238112315959_1323802158_24458.jpg jejku...sa cudne :loveu: /tak...wiem wiem...to Boston Terier:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: juz sie naumiałam......./:razz::razz::razz: Quote
rodzice Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Panienko zdjęcia rewelacja ! Słuchajcie jestem po kolejnej konsultacji z Mikruskiem ( latam po tych lekarzach bo nie chcę niczego zaniedbać ani przeoczyć ) - piszę o tym bo może to się komuś kiedyś przydać . Otóż - wołowina zawiera dużo fosforu i dość znacznie osłabia kości , surowa jest dość ciężko trawiona ( podobnie jest z wątrobą ) - zalecono mi zmienić na białe gotowane mięso drobiowe lub nutrię czy królika . Żółtko jak najbardziej ale gotowane również ze wzgledu na to ze taki maluszek lepiej je przyswoi . Mleko krowie tylko po fermentacji czyli jogurt , ser , maślanka itp . Mikrusek zjadł kaszkę manną na mleku i dostał takiej biegunki ze myślałam ze mi zejdzie :-o . Kiedyś kazano mi wlasnie tak ratować niejadka ( myślę tu o surowym mięsie wołowym - ratowałam posokowca ) a teraz okazuje się ze niekoniecznie jest to dla maleństwa najlepsze . Głównie mam karmić karmą ( starterem ) a reszta to mogę być dodatki . Mikrus właśnie wciągnął sporą miseczkę mięska kurzego z marchewka i rozmoczoną karmą i popija mleczkiem mamusi . Co do jego nózek to lekarz uspokoił mnie ze będzie chodził prawidłowo i nie mam się martwić . Nigdy nie dogoni rodzeństwa , bedzie miniaturką ale zdrową miniaturką - trzeba tylko czasu i cierpliwosci . Podczas rozmowy lekarz ( wielki facet ) trzymał Mikruska na rekach , tulił i śmiał się kiedy mały lizał go po szyi . Podobało mi się ze lekarz podszedł tak emocjonalnie do maluszka ( zreszta Mikruska nie można nie kochać ) i wtedy usłyszałam slowa które spłynęły miodem na moje serce " zobaczy pani on jeszcze odwdzieczy się za wszystkie trudy zwiazane z jego ratowaniem . To bedzie super pies ! " Wracałam do domu jak na skrzydłach :multi: Quote
panienkabubu Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Idea to moja pupilka :loveu: Za to Idol baaaaaardzo się chłopak do mnie przymila ostatnio :cool3: Wchodzi pod bluzkę, liże po buzi :loveu::loveu: Chyba chce mi coś powiedzieć :cool3: Quote
dzasta Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 panienkabubu rewelacyjne bostonki oj z chęcią bym skradła ;) Ma słabość do nietoperków :p Quote
Śnieżynka Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 rodzice super wiadomości :loveu: to teraz odetchnęłam z ulgą :multi: ogromniasta ilość buziaczków i mizianka dla Miruska i rodzeństwa, żeby nie czuło się zaniedbane :loveu: Quote
M&S Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 rodzice napisał(a):Panienko zdjęcia rewelacja ! Słuchajcie jestem po kolejnej konsultacji z Mikruskiem ( latam po tych lekarzach bo nie chcę niczego zaniedbać ani przeoczyć ) - piszę o tym bo może to się komuś kiedyś przydać . Otóż - wołowina zawiera dużo fosforu i dość znacznie osłabia kości , surowa jest dość ciężko trawiona ( podobnie jest z wątrobą ) - zalecono mi zmienić na białe gotowane mięso drobiowe lub nutrię czy królika . Żółtko jak najbardziej ale gotowane również ze wzgledu na to ze taki maluszek lepiej je przyswoi . Mleko krowie tylko po fermentacji czyli jogurt , ser , maślanka itp . Mikrusek zjadł kaszkę manną na mleku i dostał takiej biegunki ze myślałam ze mi zejdzie :-o . Kiedyś kazano mi wlasnie tak ratować niejadka ( myślę tu o surowym mięsie wołowym - ratowałam posokowca ) a teraz okazuje się ze niekoniecznie jest to dla maleństwa najlepsze . Głównie mam karmić karmą ( starterem ) a reszta to mogę być dodatki . Mikrus właśnie wciągnął sporą miseczkę mięska kurzego z marchewka i rozmoczoną karmą i popija mleczkiem mamusi . Co do jego nózek to lekarz uspokoił mnie ze będzie chodził prawidłowo i nie mam się martwić . Nigdy nie dogoni rodzeństwa , bedzie miniaturką ale zdrową miniaturką - trzeba tylko czasu i cierpliwosci . Podczas rozmowy lekarz ( wielki facet ) trzymał Mikruska na rekach , tulił i śmiał się kiedy mały lizał go po szyi . Podobało mi się ze lekarz podszedł tak emocjonalnie do maluszka ( zreszta Mikruska nie można nie kochać ) i wtedy usłyszałam slowa które spłynęły miodem na moje serce " zobaczy pani on jeszcze odwdzieczy się za wszystkie trudy zwiazane z jego ratowaniem . To bedzie super pies ! " Wracałam do domu jak na skrzydłach :multi: Super wiadomości :lol::lol: Głaski dla Mikruska :loveu: A. Quote
panienkabubu Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Ja też mam jednego Mikruska w miocie :) Młody poszedł w ojca całkowicie (waga ojca-6kg), na zdjęciu z siostrą, która wagowo bardziej pod mamusię (mamusia 9kg). Zobaczcie jaka różnica :) Quote
M&S Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 agnethka napisał(a):12.09.2009 o godzinie 4:20 urodziła się nasza PIERWORODNA JEDYNACZKA - suczka ważyła 380g :D zarówno mama jak i dzieciątko czują się znakomicie! Elitka urodziła w moim łóżku :lol: moja pociecha zaś czuję się na tyle dobrze, że dziś wróciłyśmy do domu ze szpitala ;) jak tylko się ogarniemy wrzucę fotki naszej małej milusińskiej :heart: GRATULACJE :multi::multi::multi::multi: Uściski dla mamusi i córci :loveu: Zdrówka dla Twijej małej :) A. Quote
dzasta Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Agnethka super gratulacje dla Was!!! Quote
perfectly Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 cudnaaaaaaaaa:loveu: i jedynaczka! witam w klubie :evil_lol: niech zdrowo rośnie! Quote
ladyyork Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 A to moje bąble;), mamy już 4,5 doby Quote
M&S Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Cudne maluchy :loveu::loveu: wszystkie :lol: A. Quote
Recommended Posts